Sonkás franciasalátával töltött palacsinta recept ( képpel )
és a kalória tartalma
2013-10-24 09:23:42
Sonkás franciasalátával töltött palacsinta
Hozzávalók 12 személyre:
- 40 dkg Búza finom liszt
- 3 darab M-es méretû Tyúktojás
- 1 dl Finomított napraforgó étolaj
- 1 teáskanál Konyhasó
- 10 dkg Tehéntej 2,8%-os
- 40 dkg Ivóvíz
- 25 dkg Szendvicssonka
- 100 dkg Gyorsfagyasztott franciasaláta keverék
- 7 darab M-es méretû Tyúktojás
- 0.5 dl Finomított napraforgó étolaj
- 5 dkg Mustár
- 2 evõkanál Kristály cukor
- 1 teáskanál Konyhasó
- 20 dkg Tejföl 20%
- 1 darab kicsi Vöröshagyma
- 1 darab Alma
Elkészítése:
Ez egy finom sós töltelékkel készített vastag tésztás palacsinta. Óriási mennyiség lett ennyi alapnyagból, de reméljük mind el fog fogyni. személyenként 1 vagy két palacsintával lehet számolni, és legalább 18 darab lesz belõle.
Elkészítése:
Elõször a tölteléket készítsük el, hogy kicsit meghûljön. fõzzük meg a franciasaláta keveréket és tegyük félre lecsöpögni és hûlni.
Fõzzünk keményre 7 tojást, majd vegyük ki a sárgákat és tegyük egy edénybe, amiben a majonézes szószt fogjuk elkészíteni. A fehérjét tegyük félre a hûtõbe, ez is megy majd a salátába.
A sárgákat egy villával nyomjuk szét, majd adjuk hozzá a mustárt, cukrot, egy teáskanál sót, fél deci olajat, majd addig keverjük, nyomkodjuk, míg sima nem lesz. Ekkor keverjük bele a tejfölt is. Borítsuk bele a megfõtt zöldségeket, a felkockázott sonkát, a meghámozott, majd szintén felkockázott almát, az apróra vágott hagymát és a felaprított tojásfehérjét.
Az egészet tegyük a hûtõbe hûlni és összeérni. Készítsük el a sûrû palacsinta tésztát.
A 40 deka lisztet keverjük el a sóval, 3 tojással, a tejjel és kb fél deci olajjal. Keverjük íg csomómentesre, majd apránként hozzáadva a vizet állítsuk be a tejszínnél sûrûbb folyékonyságúra. Hagyjuk állni 10 percet és ha nagyon besûrûsödött, akkor kevés vizet keverjünk még bele.
Süssük ki a palacsintákat, majd töltsük meg a salátakeverékkel. Melegen is finom, de ha hagyjuk teljesen lehûlni még finomabb.
Elkészítése:
Elõször a tölteléket készítsük el, hogy kicsit meghûljön. fõzzük meg a franciasaláta keveréket és tegyük félre lecsöpögni és hûlni.
Fõzzünk keményre 7 tojást, majd vegyük ki a sárgákat és tegyük egy edénybe, amiben a majonézes szószt fogjuk elkészíteni. A fehérjét tegyük félre a hûtõbe, ez is megy majd a salátába.
A sárgákat egy villával nyomjuk szét, majd adjuk hozzá a mustárt, cukrot, egy teáskanál sót, fél deci olajat, majd addig keverjük, nyomkodjuk, míg sima nem lesz. Ekkor keverjük bele a tejfölt is. Borítsuk bele a megfõtt zöldségeket, a felkockázott sonkát, a meghámozott, majd szintén felkockázott almát, az apróra vágott hagymát és a felaprított tojásfehérjét.
Az egészet tegyük a hûtõbe hûlni és összeérni. Készítsük el a sûrû palacsinta tésztát.
A 40 deka lisztet keverjük el a sóval, 3 tojással, a tejjel és kb fél deci olajjal. Keverjük íg csomómentesre, majd apránként hozzáadva a vizet állítsuk be a tejszínnél sûrûbb folyékonyságúra. Hagyjuk állni 10 percet és ha nagyon besûrûsödött, akkor kevés vizet keverjünk még bele.
Süssük ki a palacsintákat, majd töltsük meg a salátakeverékkel. Melegen is finom, de ha hagyjuk teljesen lehûlni még finomabb.
Sonkás franciasalátával töltött palacsinta kalória táblázata:
Tápérték adatok 1 adaggal számolva:
Kalória | 431.1 kcal |
Fehérje | 16.67 g |
Szénhidrát | 46.17 g |
Zsír | 19.87 g |
Nátrium | 1.11 g |
Élelmi rost | 1.92 g |
Tápanyag a teljes mennyiségben:
Kalória | 5173.15 kcal |
Fehérje | 200.08 g |
Szénhidrát | 554.13 g |
Zsír | 238.33 g |
Nátrium | 13.41 g |
Élelmi rost | 22.98 g |
Köszönjük a receptet Betti felhasználónknak!
(INBÉ) Tápanyag igényemet ennyire elégíti ki:
Kalória:431.1kcal21.6%
Fehérje:16.67g33.3%
Szénhidrát:46.17g17.1%
Zsír:19.87g28.4%
Élelmi rost:1.92g7.7%
Nátrium:1.11g46.3%
Íz jellege:Sós
Elkészítés ideje: ~2 óra
További képek: