Kalória Kalkulátor

-tól -ig
Címlap Receptek Bajai halászlé

Bajai halászlé recept

és a kalória tartalma


Bajai halászlé

Hozzávalók 8 személyre:

  • 100 dkg Ponty
  • 10 dkg Burgonya (krumpli)
  • 1 darab nagy Vöröshagyma
  • 3 kávéskanál Õrölt pirospaprika
  • 2 teáskanál Konyhasó
  • 1 darab Paprika
  • 25 dkg Tojásos tészta (általános)

Elkészítése:

A halat lehetõleg már szeletekben vegyük. :)

Az elkészítésnél elõször megfõzzük a lét, majd amikor az már készen van, gyorsan belerottyantjuk az egész daradokat. Ezért 2-3 szép patkó alakú szeletet tegyünk félre, azt csak a végén kell a levesbe fõzni. Ha egész hallal dolgozunk, akkor a középsõ szeletek lesznek ezek (de én nem próbáltam még halat pucolni :D ).

A léhez a halat, a megpucolt krumplit, a hagymát és a paprikát (lehet erõs is!) feltesszük fõni legalább 2 liter vízzel, beletesszük a sót, pirospaprikát is, lasú tûzön fõzzük amíg a krumpli is és a hal is szétesik. Azt mondják, addig kellene amíg kocsonyássá nem válik.

Ekkor az egészet egy szûrõn/szitán átpaszírozzuk és visszatesszük a tûzre. Beletesszük a szép halszeleteket és pár percig fõzzük.

Kifõzzük a tésztát és azzal tálaljuk.

Bajai halászlé kalória táblázata:

Tápérték adatok 1 adaggal számolva:

Kalória300.92 kcal
Fehérje27.54 g
Zsír8.55 g
Nátrium0.85 g
Szénhidrát26.72 g
Élelmi rost2.33 g

Tápanyag a teljes mennyiségben:

Kalória2407.3 kcal
Fehérje220.25 g
Zsír68.33 g
Nátrium6.79 g
Szénhidrát213.79 g
Élelmi rost18.49 g
Köszönjük a receptet Betti felhasználónknak!
(INBÉ) Tápanyag igényemet ennyire elégíti ki:
Kalória:300.92kcal15%
Fehérje:27.54g55.1%
Szénhidrát:26.72g9.9%
Zsír:8.55g12.2%
Élelmi rost:2.33g9.3%
Nátrium:0.85g35.4%
Elkészítés ideje: ~3 óra
Ha hasznosnak találtad vagy tetszett, kérlek oszd meg!
Értékelés

Hozzászólások
Hozzászólni belépés után tudsz!
Csatlakozz facebook oldalunkhoz!