Kalória Kalkulátor

-tól -ig

Elkészítése:

szalonnát enyhén megsütjük, hagyma paprika, sonka szeletek rásütve, felvert tojás, tetejére sajtszeletek.
Egy adag kalória tartalma: 749 kcal

Elkészítése:

tojás főzve, olajból majonéz saláta főtt tojás stb. szénhidrát szegény étrend
Egy adag kalória tartalma: 1323.55 kcal

Elkészítése:

A tésztát félig megfõzzük.
Szalonnát megpiritjuk.
A tejfölt, tejszint, tojást, piritott szalonnát összekeverjük, tehetünk bele reszelt sajtot, ízlés szerint fûszerezzük.
Rétegenként lerakjuk egy 15x20 cm-es kerámia tálba
Tetejét reszelt sajttal meghintjük
180 fokos sütõben pirosra sütjük.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

A 4 tojást,20 dkg margarinnal,és tetszés szerinti édesítõvel habosra keverjük/én folyékony édesítõvel készítem,de jó bármelyik/.Ha habos hozzákeverjük a zabpelyhet,a darabolt mandulát és az apróra vágott aszalt sárgabarackot.Összekeverjük,majd vizes kézzel golyókat készítünk,és kissé ellapítjuk.Sütõpapíros tepsire helyezzük.Elõmelegített sütõben,180 fokon,kb 20-25 percig sütjük.Nekem ebbõl az adagból kb 30 db keksz lesz.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

Túrót és 1db tojást összekeverünk. 2dl Tejet forralunk, hozzáadunk 1 zacskó vaníliás cukrot. 5db zsemlének a tetejét levágjuk és tejben mártjuk. A belét összenyomjuk ide fog kerülni a túró, majd vissza a tetõ. Sütõben barnára sütjük.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

Túrót és 1db tojást összekeverünk. 2dl Tejet forralunk, hozzáadunk 1 zacskó vaníliás cukrot. 5db zsemlének a tetejét levágjuk és tejben mártjuk. A belét összenyomjuk ide fog kerülni a túró, majd vissza a tetõ. Sütõben barnára sütjük.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

A vizet a tejjel összekeverve felforraljuk. A fél deci vizet elkeverjük a porral és beleöntjük. Keverjük, sûrítjük, utólag izlés szerint édesítjük.
Egy adag kalória tartalma: kcal
( recept képpel )

Elkészítése:

Ez egy húsmentes, alacsony zsiradék tartalmú, lasagne ízesítésû rakott tészta. Én igazából a lasagne-t is így csinálom, csak ott húst használok a padlizsán helyett és kissé kevésbé fûszerezem. A hozzávalók közt szereplõ curry ne zavarjon meg, nem a szószba fog menni, hanem a padlizsánnak fog csak ízt adni és a végén nem érzõdik ki!

Amíg a paradicsomos öntetet és a padlizsánt elkészítjük, tegyük fel fõni a vizet a tésztához és amikor forr, tegyük bele, majd fõzzük 1 percig és hagyjuk állni 4 percig. Így félkeményen szûrjük le és tegyük félre.

A 4 nagy paradicsomot hámozzuk meg és csumázzuk ki a következõ módon. Egy kis lábasban forraljunk vizet és dobjuk bele a paradicsomokat kb. 1 percre. Akkor jó, amikor villával megszúrva végigszalad a repedés a héján, ekkor szúrjuk fel és vegyük ki a forró vízbõl, majd tegyük gyorsan hideg vízbe, hogy a fõzési folyamat megszakadjon. Így kissé meg is hûl és meg lehet kézzel fogni. Egy vágódeszkára téve, húzzuk le a héját és vágjuk ki a csumáját. Szeleteljük fel nagyobb darabokra és dobjuk egy lábasba.

Aprítsunk fel egy fej vöröshagymát és két gerezd fokhagymát, majd ezeket dobjuk a paradicsomhoz. Fõzzük kb. 5 percig és a paradicsomokat szét lehet nyomkodni egy krumplinyomó segítségével. Adjuk hozzá a paradicsompürét, a vizet és tegyünk bele 3/4 teáskanál sót, a borsot, szerecsendiót, kakukkfüvet és bazsalikomot. A curry-t ne ebbe tegyük bele!

Amíg ez rotyog, gyors mozdulatokkal hámozzuk meg a padlizsánokat és szeleteljük 1X1 centis kockákra. (Elõször ketté kell vágni, lapjára fektetni, 1 centis szeletekre vágni, majd hosszában felcsíkozni és végül 1 centinként a csíkokat felszeletelni. Így nagyjából egyforma méretûek lesznek a padlizsán kockák.)

Egy másik lábasban melegítsünk kevéske olajat és dobjuk rá a padlizsánt, majd adjunk hozzá 1/4 kávéskanál sót és keverjük gyorsan meg, mert a padlizsán szivacsos és villám gyorsan felszívja az olajat és minden fûszert amivel érintkezik. Szórjuk meg curry-vel, valamint a másik két gerezd, de most nagyon apróra vágott fokhagymával és fedõ alatt, idõnként megkeverve pároljuk 10-15 percig. Megváltozik a színe amikor jó, mert áttetszõvé válik. Ha a darabolás gyorsan ment, akkor még barna sem lesz, csak üvegszerû. Amikor kész, zárjuk le.

A paradicsomos szószt öntsük fel tejjel, majd a keményítõt keverjük el kevés vízzel és gyorsan kevergetve adjuk a szószhoz és hagyjuk besûrüsödni. Amikor sûrû, keverjük hozzá a padlizsánt, de már ne fõzzük tovább, mert szétfõ.

Egy tepsibe borítsuk be a tésztát és a kész paradicsomos-padlizsános keveréket, majd oszlassuk jól el. A tetejét szórjuk meg reszelt sajttal, majd ~200 fokos sütõben süssük 25 percig. Fél óra pihentetés után lehet szedni belõle.

Tényleg nagyon finom, és ezzel a fûszerezéssel nagyon hússzerû ízt kap a padlizsán.
Egy adag kalória tartalma: kcal
( recept képpel )

Elkészítése:

Ehhez a fogáshoz én egyszerû párolt burgonyát készítettem, de bármi mással is tálalhatjuk.

Köret: a krumplit hámozzuk, kockázzuk és vaslapot alátéve kevéske olajon, ízlés szerinti sóval megpároljuk.

A töltött dagadó: a dagadóba nagy zsebet készítünk oly módon, hogy a lapos hús közepe táján megkeressük a hártyás-zsíros részt, majd egy hosszú vékony pengéjû késsel felszúrjuk és jobbra balra mozgatással, apró vágó mozdulatokkal kitágítjuk a rést. Nem baj ha kilukad, össze lehet tûzni hústûvel, hurkapálcával, vagy összevarrni cérnával.

A töltelékhez tegyünk fel 4 tojást fõni, az ötödik majd a keverék összetapasztásához kell. Miközben fõnek a tojások, tisztítsuk meg a májat, vágjuk le róla a túl zsíros hártyás részeket, majd alaposan mossuk át!

Egy hagymát vágjunk apróra és serpenyõben kevéske olajon pároljuk üvegesre, majd dobjuk rá a májat. Sózzuk, borsozzuk és adjuk hozzá a többi zöldfûszert. (Az összetevõk közt megadott só és bors mennyisége elegendõ a hús külsejéhez és töltelékhez együttesen, de ez mindig ízlés dolga.) Fedjük le és 10 percig pároljuk, amíg a máj kicsit megkeményszik.

Tegyük félre pár percre amíg a tojásokat megpucoljuk és a kenyeret beáztatjuk, hogy ne legyen annyira forró, mert keveréskör összekapná a nyers tojást. A barnakenyeret áztassuk be annyi vízbe amennyi ellepi, majd 2-3 perc elteltével maroknyi adagonként alaposan nyomkodjuk ki.

Egy robotgép segítségével (vagy villával, de úgy darabosabb lesz és lassabb) készítsünk masszát a fõtt tojásból, a kinyomkodott kenyerekbõl és a fûszeres májból. az egy félretett nyers tojást is hozzá kell adni, az ne maradjon le, mert nagyon szét fog esni a töltelék.

A masszával töltsük meg a dagadót és a végét tûzzük össze. Egy lapos tepsit megkenhetünk (ez szabadon választható és a tepsitõl is függ, hogy kell-e kenni) zsiradékkal és helyezük bele a husit. Sóval és borssal szórjuk meg, majd 200 fokos sütõben 1,5 órán át süssük. Hiába zsírosabb hús a dagadó, ha túl van sütve nagyon kiszárad.

Amikor elkészült, távolítsuk el a tûket, cérnát, hurkapálcát. Szeletelni csak akkor lehet ha hûlt egy kicsit, ezért tálalás elõtt pihentessük kicsit!
Egy adag kalória tartalma: kcal
( recept képpel )

Elkészítése:

A zöldbabot fõzzük meg enyhén sós vízben. A hagymát és fokhagymát aprítsuk fel és pároljuk meg az olajon. Adjuk hozzá a darált húst és a pirospaprikát, enyhén sózzuk és fél óra alatt fõzzük össze.

Közben fõzzük ki a rizst, és amikor minden összetevõ külön-külön elkészült, keverjük össze a keményítõvel a tejfölt, enyhén sózzuk is, majd rétegezve rakjuk egymásra, miközben a tejfölt is közé locsoljuk.

A tetejét szórjuk meg a reszelt sajttal.
Süssük 200 fokon kb. 1 órát.

Nagyon finom.
Egy adag kalória tartalma: kcal
Vissza 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Tovább
Csatlakozz facebook oldalunkhoz!