( recept képpel )
Elkészítése:
A zöldbabot fõzzük meg enyhén sós vízben. A hagymát és fokhagymát aprítsuk fel és pároljuk meg az olajon. Adjuk hozzá a darált húst és a pirospaprikát, enyhén sózzuk és fél óra alatt fõzzük össze.
Közben fõzzük ki a rizst, és amikor minden összetevõ külön-külön elkészült, keverjük össze a keményítõvel a tejfölt, enyhén sózzuk is, majd rétegezve rakjuk egymásra, miközben a tejfölt is közé locsoljuk.
A tetejét szórjuk meg a reszelt sajttal.
Süssük 200 fokon kb. 1 órát.
Nagyon finom.
Közben fõzzük ki a rizst, és amikor minden összetevõ külön-külön elkészült, keverjük össze a keményítõvel a tejfölt, enyhén sózzuk is, majd rétegezve rakjuk egymásra, miközben a tejfölt is közé locsoljuk.
A tetejét szórjuk meg a reszelt sajttal.
Süssük 200 fokon kb. 1 órát.
Nagyon finom.
Egy adag kalória tartalma: kcal