Kalória Kalkulátor

-tól -ig
Címlap Receptek Káposztás rétes

Káposztás rétes recept

és a kalória tartalma


Káposztás rétes

Hozzávalók 16 személyre:

  • 60 dkg Káposzta
  • 1 teáskanál Konyhasó
  • 6 tekerésnyi õrölt Fekete bors
  • 3 evõkanál Kristály cukor
  • 1 evõkanál Disznó zsír
  • 2 csomag (150g) Réteslap
  • 1 evõkanál Finomított napraforgó étolaj
  • 3 dkg Zsemlemorzsa, prézli

Elkészítése:

A káposztát áztassuk ki, majd vágjuk fel vékony csíkokra (laskázzuk) vagy gyaluljuk le. Egy nagy tálban sózzuk be és alaposan keverjük össze. Fél óra elteltével nyomkodjuk ki belõle a sót és amicske nedvességet eresztett.

A zsírt olvasszuk fel és dobjuk bele a káposztát, majd borsozzuk meg. Fél órát pároljuk, de a párolás vége felé adjuk hozzá a cukrot is. Tegyük félre kicsit hûlni.

A réteslapokat osszuk csomagonként 3-3 felé, hogy 6 rúd rétest kapjunk (kb. 4 réteg lap jut egy rétesre). Egy nedves konyharuhán rétegenként olajozzuk be a lapokat és helyezzük egymásra. szórjuk meg az egyik végén egy csíkban zsemlemorzsával és tegyük a káposzta hatod részét erre.

Tekerjük fel óvatosan és nem túl szorosan, hogy ne repedjen ki a gõztõl! A végét tömjük be és kenjük meg kívül is olajjal. Egy tepsibe 3 rúd fér nekem, úgyhogy két adagban lehet kisütni. Legalább 30 percig (vagy amíg meg nem pirul) 200 fokon süssük ropogósra a külsejét.

Hagyjuk hûlni és utána szeleteljük fel, különben széttörik. A tetejét meg lehet esetleg porcukrozni.

Káposztás rétes kalória táblázata:

Tápérték adatok 1 adaggal számolva:

Kalória126.81 kcal
Fehérje2.39 g
Szénhidrát19.94 g
Zsír3.6 g
Nátrium0.2 g
Élelmi rost0.99 g

Tápanyag a teljes mennyiségben:

Kalória2028.83 kcal
Fehérje38.39 g
Szénhidrát319.05 g
Zsír57.47 g
Nátrium3.23 g
Élelmi rost15.79 g
Köszönjük a receptet Betti felhasználónknak!
(INBÉ) Tápanyag igényemet ennyire elégíti ki:
Kalória:126.81kcal6.3%
Fehérje:2.39g4.8%
Szénhidrát:19.94g7.4%
Zsír:3.6g5.1%
Élelmi rost:0.99g4%
Nátrium:0.2g8.3%
Elkészítés ideje: ~1.5 óra
Ha hasznosnak találtad vagy tetszett, kérlek oszd meg!
Értékelés

Hozzászólások
Hozzászólni belépés után tudsz!
Csatlakozz facebook oldalunkhoz!