Kalória Kalkulátor

-tól -ig

Elkészítése:

A flódni egy több fajta töltelékkel rétegesen rakott sütemény. Én kerek tortaformába szoktam tenni, az alapnyagok arányai erre vannak kitalálva.

A lisztet a sóval, 10 dkg cukorral, sütõporral keverd egyenletesen össze, majd a 25 dkg margarint vágd kockákra és morzsold el a liszt keverékkel (azért csak 25dkg, hogy egy leheletnyi maradjon a kikenéshez), tedd bele a tojássárgákat és a tejet, majd gyúrd alaposan össze.

Tedd be az tésztát egy rövi idõre a hûtõszekrénybe, amíg a töltelékek elkészülnek.

A töltelékek:

Alma töltelék: pucold meg és reszeld le az almát (robotgépben), keverj bele 10 dkg cukrot, a fahéjat és a zsemlemorzsát.

Dió töltelék: daráld meg a diót, 1 dl vízbõl 10 dkg cukorral készíts szirupot, és forrázd le vele.

Mák töltelék: daráld meg a mákot, 1,25 dl vízbõl és 10 dkg cukorból fõzz szirupot és forrázd le vele a mákot.

Amikor mind elõ van készítve, melegítsd elõ a sütõt ~180 fokon.

A tésztát a hûtõszekrénybõl kivéve oszd 4 részre, deszkán nyújtsd kerekre õket.

A sütõformát kend meg egy kevés margarinnal, lisztezd meg, tedd az elsõ tésztalapot egyenletesen bele, majd erre töltsd a dió tölteléket és egyenletesen oszlasd szét.

Tegyél rá egy réteg tésztát, arra a mák tölteléket, ismét tészta, alma töltelék és a tetejére is tészta.

Szúrkodd meg és kend meg a felvert egész tojással a tetejét.

A sütõben ~70 perc alatt sül meg.

Felszeletelés elõtt hagyni kell hûlni, mert szétesik.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

Ez egy rendkívül egyszerû, de nagyon ízletes étel annak aki szereti a brokkolit.

A brokkolit rózsáira szedjük, fél teáskanál sóval meghintve és 1 gerezd egyben hagyott fokhagymával 1 evõkanál olajon megpároljuk. ( A brokkoli fokhagymával még finomabb, nagyon jót tesz neki.)

Ezalatt a darálthúst is a maradék felaprított fokhagymával fél teáskanál sóval 1 evõkanál olajon megpároljuk.

Elkészítjük a sajtszószt a tasakon írtaknak megfelelõen, közben kifõzzük a tésztát.

Ezzel kész is van.

A tányérra a brokkolit, húst és a tésztát egymás mellé tesszük, majd meglocsoljuk a sajtszósszal.
Egy adag kalória tartalma: kcal
( recept képpel )

Elkészítése:

A marhahúst szeletekre vágjuk, a répákat megtisztítjuk (nem kell felaprítani), a paprikát kicsumázzuk, egy hagymát megtisztítunk és az egészet néhány szem borssal egy fazékba feltesszük fõni (a 1,5 liter vízben) levesnek minimum lángon. (Marhahús leves.)
Idõnként kellhet rá még víz, mert elfõ.
A marhahúsnak 2,5 órát kell fõnie, de kuktában egy óra alatt elkészül.

Amikor megfõtt, (de még nem esik szét!), kivesszük a hússzeleteket és félretesszük.
A leves többi részébõl a sûrûjét (minden répát, hagymát stb...) leszûrjük egy nagy szûrõvel, és összeturmixoljuk.
A levet meg lehet enni:) , de még kell belõle egy kevés, ~ 1-2 dl.

2 evõkanál olajon a feldarabolt második hagymát üvegesre pároljuk, majd a turmixolt keveréket ráöntjük.
Ha nagyon sûrû, akkor a levessel kell higítani már turmixoláskor is.

Belekeverjük a mustárt, a cukrot, beledobjuk a babér levelet, majd rotyogtatjuk egy ideig, hogy az ízek összeálljanak.

2 evõkanál olajból és egy evõkanál lisztbõl rántást készítünk, amivel a masszát berántjuk, majd a 2dl tejföllel elkeverjük és még egyet rottyantunk rajta.

Beletesszük a hús szeleteket és kifõtt tésztával már lehet is tálalni.

Egyik kedvencem.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

A felaprított hagymát az olajon a sóval üvegesre pároljuk, icipicit megborsozzuk.

A húst vékony csíkokra vágjuk és beletesszük.

Kb 1-1,5 óra alatt megpuhul.

Csíkokra vágott krumplit olajban vagy zsírban kisütünk, lecspegtetjük, vagy felitatjuk konyhai papírtörlõn.

Egy jénai tálba tesszük a sült krumplit, megszórjuk a pirospaprikával, és óvatosan elkeverjük a kész hússal.
(A paprika így édes marad, nem keseredik meg és más íze lesz.)
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

A sütõtököt lereszeljük és egy tálba öntjük, a margarint megolvasztjuk (leggyorsabb a mikróban, 1 perc alatt megolvad), majd az összes hozzávalót elkeverjük és alaposan eldolgozzuk.

Elõmelegítjük a sütõt ~190 fokon.
Egy 12 darabos muffin sütõ formát kikenünk olajjal és bele adagoljuk a masszát. Nyugodtan lehet csurig tölteni, a tésztája elég tömör lesz.

Kicsit tovább kell sütni, mint a muffint általában, ~40 perc alatt sül át teljesen.

Nagyon finom, érdekes íze van. Jó étvágyat!
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

A lisztet a margarinnal , fél teáskanál sóval elmorzsoljuk, belekeverünk 3 evõkanál cukrot, a tojást és jó alaposan összegyúrjuk.

Egy kerek tortasütõ formába (lehetõleg szétszedhetõ legyen) töltjük és 180 fokos sütõben ~ 40 perc alatt megsütjük.

Ez idõ alatt a túrót egy tálban összetörjük, a pudingporból 3 evõkanál cukorral és a 3dl tejjel nagyon sûrû pudingot fõzünk, melyet az összetört túróval alaposan eldolgozunk.

Amikor a torta tésztája megsült és egy picit meghûlt, akkor a formában ellapogatva, elenyengetve a tetejére töltjük a túró keveréket.

A lecsöpögtetett meggyet (vagy akármilyen más gyümölcsöt) egyenletesen eloszalatjuk a túró tetején.

2dl vízbõl, a maradék 1 evõkanál cukorból és a zacskó zselatinból fényesítõ zselatint fõzünk, melyet a gyümölcsre öntünk egyenletesen, hogy mindenhova kerüljön.

Majd az egész összeállított sütit betesszük a hûtõszekrénybe.

~ 2 óra múlva lehet leszedni a torta forma külsejét, lehet szeletelni, akkorra áll egybe a pudingos massza.
Egy adag kalória tartalma: kcal
( recept képpel )

Elkészítése:

A felaprított fokhagymát az olajon a sóval picit megpirítjuk, majd beletesszük a darált húst és a spenótót (a spenótót lehet fagyottan is, csak akkor kapargatni kell amikor kiolvad).

Rotyogtatjuk ~ 20 percet, majd beletesszük a tárkonyt, a bazsalikomot és a tejfölt.

Eközben lereszeljük a sajtot, és megfõzzük a spagetti tésztát.

Még ~ 20-30 perc fõzés után (amikor jól köpköd) beletesszük a reszelt sajtot, naygon gyorsan kell kevergetni, és még 5 percig fõzni.

Amilyen furcsának tûnik, olyan nagyon finom.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

A hagymát és az egész paprika felét apróra vágjuk, az olajon a sóval üvegesre pároljuk, majd a tûzrõl levéve belekeverjük a pirospaprikát.

A gombát megmossuk, szeletekre vágjuk (nem kell lehúzni a héját vagy egyéb más tisztítást végezni rajta), beleborítjuk a pörkölt alapba, megkeverjük és hagyjuk, hogy levet eresszen (nem kell rá víz).
~ 45 perc alatt megfõ.

A durum tésztát sós vízben megfõzzük, tejföllel együtt tálaljuk.
Egy adag kalória tartalma: kcal
( recept képpel )

Elkészítése:

A felaprított hagymákat(vörös és fokhagymát) az olajon üvegesre pároljuk, beletesszük a darálthúst a füstölt ízû kockát (vagy füstölt szalonnát használhatunk hozzá) és egy paprika nélküli pörköltet fõzünk belõle.

Megfõzzük a rizst sós vízben, leszûrjük és a húsba keverjük a tejföl felével (lehet hogy kell sózni, inkább picit sósabbnak kell lennie, mert a padlizsán nem lesz megsózva).

Felszeleteljük vékony szeletekre a padlizsánt (én mindig megpucolom, mert nem szeretem a héját, de így bebarnul). Egy tepsi alját megkenünk olajjal, arra fektetjük a padlizsánok felét, arra a tejfölös, rizses, húsos keveréket, majd a másik adag palizsánt.

A tetejére a maradék tejfölbõl, az 1 dl tejbõl pici sóból és a lisztbõl készült keveréket egyenletesen ráöntjük.
A tetejét megszórjuk a reszelt sajttal, és kb 45 perc alatt készre sütjük.
Egy adag kalória tartalma: kcal
( recept képpel )

Elkészítése:

A rebarbara szárak héját vékonyan húzzuk le, aprítsuk fel apró szeletkékre.
Ezt legkönnyebben a robotgép szeletelõjével lehet megtenni.

Keverjük bele a cukrot, a prézlit, a keményítõt és a fahéjat.
A prézli és a keményítõ azért praktikus, mert a cukortól sok levet fog ereszteni.

A rétes lapokat szedjük szét két adagra, ez adagonként ~ 4-5 lap.
Az egyik adagból 1 lapot tegyük egy nedves konyharuhára, kenjük meg olajjal, és fektessük rá a 4 megkenetlen lapot.

A tölteléket felezzük el, a felet töltsük a rétes szélére hosszában, és nem túl szorosan (de ne is túl lazán) tekerjük fel.

Tegyük egy sütõlapon zsírpapírra, és ugyanúgy járjunk el a másik felével is.

A két tekercs tetejét kenjük meg olajjal.

Tegyük elõmelegített 180-200 fokos sütõbe ~ 30 percre.

Amikor elkészült szórjuk meg a tetejét porcukorral és pár perc múlva szeleteljük fel.

Jó étvágyat!
Egy adag kalória tartalma: kcal
Vissza 35 36 37 38 39 40 41 1 2 3 Tovább
Csatlakozz facebook oldalunkhoz!