Elkészítése:
A flódni egy több fajta töltelékkel rétegesen rakott sütemény. Én kerek tortaformába szoktam tenni, az alapnyagok arányai erre vannak kitalálva.
A lisztet a sóval, 10 dkg cukorral, sütõporral keverd egyenletesen össze, majd a 25 dkg margarint vágd kockákra és morzsold el a liszt keverékkel (azért csak 25dkg, hogy egy leheletnyi maradjon a kikenéshez), tedd bele a tojássárgákat és a tejet, majd gyúrd alaposan össze.
Tedd be az tésztát egy rövi idõre a hûtõszekrénybe, amíg a töltelékek elkészülnek.
A töltelékek:
Alma töltelék: pucold meg és reszeld le az almát (robotgépben), keverj bele 10 dkg cukrot, a fahéjat és a zsemlemorzsát.
Dió töltelék: daráld meg a diót, 1 dl vízbõl 10 dkg cukorral készíts szirupot, és forrázd le vele.
Mák töltelék: daráld meg a mákot, 1,25 dl vízbõl és 10 dkg cukorból fõzz szirupot és forrázd le vele a mákot.
Amikor mind elõ van készítve, melegítsd elõ a sütõt ~180 fokon.
A tésztát a hûtõszekrénybõl kivéve oszd 4 részre, deszkán nyújtsd kerekre õket.
A sütõformát kend meg egy kevés margarinnal, lisztezd meg, tedd az elsõ tésztalapot egyenletesen bele, majd erre töltsd a dió tölteléket és egyenletesen oszlasd szét.
Tegyél rá egy réteg tésztát, arra a mák tölteléket, ismét tészta, alma töltelék és a tetejére is tészta.
Szúrkodd meg és kend meg a felvert egész tojással a tetejét.
A sütõben ~70 perc alatt sül meg.
Felszeletelés elõtt hagyni kell hûlni, mert szétesik.
A lisztet a sóval, 10 dkg cukorral, sütõporral keverd egyenletesen össze, majd a 25 dkg margarint vágd kockákra és morzsold el a liszt keverékkel (azért csak 25dkg, hogy egy leheletnyi maradjon a kikenéshez), tedd bele a tojássárgákat és a tejet, majd gyúrd alaposan össze.
Tedd be az tésztát egy rövi idõre a hûtõszekrénybe, amíg a töltelékek elkészülnek.
A töltelékek:
Alma töltelék: pucold meg és reszeld le az almát (robotgépben), keverj bele 10 dkg cukrot, a fahéjat és a zsemlemorzsát.
Dió töltelék: daráld meg a diót, 1 dl vízbõl 10 dkg cukorral készíts szirupot, és forrázd le vele.
Mák töltelék: daráld meg a mákot, 1,25 dl vízbõl és 10 dkg cukorból fõzz szirupot és forrázd le vele a mákot.
Amikor mind elõ van készítve, melegítsd elõ a sütõt ~180 fokon.
A tésztát a hûtõszekrénybõl kivéve oszd 4 részre, deszkán nyújtsd kerekre õket.
A sütõformát kend meg egy kevés margarinnal, lisztezd meg, tedd az elsõ tésztalapot egyenletesen bele, majd erre töltsd a dió tölteléket és egyenletesen oszlasd szét.
Tegyél rá egy réteg tésztát, arra a mák tölteléket, ismét tészta, alma töltelék és a tetejére is tészta.
Szúrkodd meg és kend meg a felvert egész tojással a tetejét.
A sütõben ~70 perc alatt sül meg.
Felszeletelés elõtt hagyni kell hûlni, mert szétesik.
Egy adag kalória tartalma: kcal