Flódni recept
és a kalória tartalma
2010-10-08 15:40:22
Flódni
Hozzávalók 12 személyre:
- 50 dkg Búza finom liszt
- 26 dkg Margarin 80% zsírtartalmú
- 40 dkg Kristály cukor
- 3 darab Tojássárgája
- 10 dkg Tehéntej 2,8%-os
- 20 dkg Alma
- 20 dkg Étkezési mák
- 20 dkg Dió
- 1 kávéskanál Õrölt fahéj
- 1 darab S-es méretû Tyúktojás
- 5 dkg Zsemlemorzsa, prézli
- 1 kávéskanál Konyhasó
- 1 zacskó Sütõpor
Elkészítése:
A flódni egy több fajta töltelékkel rétegesen rakott sütemény. Én kerek tortaformába szoktam tenni, az alapnyagok arányai erre vannak kitalálva.
A lisztet a sóval, 10 dkg cukorral, sütõporral keverd egyenletesen össze, majd a 25 dkg margarint vágd kockákra és morzsold el a liszt keverékkel (azért csak 25dkg, hogy egy leheletnyi maradjon a kikenéshez), tedd bele a tojássárgákat és a tejet, majd gyúrd alaposan össze.
Tedd be az tésztát egy rövi idõre a hûtõszekrénybe, amíg a töltelékek elkészülnek.
A töltelékek:
Alma töltelék: pucold meg és reszeld le az almát (robotgépben), keverj bele 10 dkg cukrot, a fahéjat és a zsemlemorzsát.
Dió töltelék: daráld meg a diót, 1 dl vízbõl 10 dkg cukorral készíts szirupot, és forrázd le vele.
Mák töltelék: daráld meg a mákot, 1,25 dl vízbõl és 10 dkg cukorból fõzz szirupot és forrázd le vele a mákot.
Amikor mind elõ van készítve, melegítsd elõ a sütõt ~180 fokon.
A tésztát a hûtõszekrénybõl kivéve oszd 4 részre, deszkán nyújtsd kerekre õket.
A sütõformát kend meg egy kevés margarinnal, lisztezd meg, tedd az elsõ tésztalapot egyenletesen bele, majd erre töltsd a dió tölteléket és egyenletesen oszlasd szét.
Tegyél rá egy réteg tésztát, arra a mák tölteléket, ismét tészta, alma töltelék és a tetejére is tészta.
Szúrkodd meg és kend meg a felvert egész tojással a tetejét.
A sütõben ~70 perc alatt sül meg.
Felszeletelés elõtt hagyni kell hûlni, mert szétesik.
A lisztet a sóval, 10 dkg cukorral, sütõporral keverd egyenletesen össze, majd a 25 dkg margarint vágd kockákra és morzsold el a liszt keverékkel (azért csak 25dkg, hogy egy leheletnyi maradjon a kikenéshez), tedd bele a tojássárgákat és a tejet, majd gyúrd alaposan össze.
Tedd be az tésztát egy rövi idõre a hûtõszekrénybe, amíg a töltelékek elkészülnek.
A töltelékek:
Alma töltelék: pucold meg és reszeld le az almát (robotgépben), keverj bele 10 dkg cukrot, a fahéjat és a zsemlemorzsát.
Dió töltelék: daráld meg a diót, 1 dl vízbõl 10 dkg cukorral készíts szirupot, és forrázd le vele.
Mák töltelék: daráld meg a mákot, 1,25 dl vízbõl és 10 dkg cukorból fõzz szirupot és forrázd le vele a mákot.
Amikor mind elõ van készítve, melegítsd elõ a sütõt ~180 fokon.
A tésztát a hûtõszekrénybõl kivéve oszd 4 részre, deszkán nyújtsd kerekre õket.
A sütõformát kend meg egy kevés margarinnal, lisztezd meg, tedd az elsõ tésztalapot egyenletesen bele, majd erre töltsd a dió tölteléket és egyenletesen oszlasd szét.
Tegyél rá egy réteg tésztát, arra a mák tölteléket, ismét tészta, alma töltelék és a tetejére is tészta.
Szúrkodd meg és kend meg a felvert egész tojással a tetejét.
A sütõben ~70 perc alatt sül meg.
Felszeletelés elõtt hagyni kell hûlni, mert szétesik.
Flódni kalória táblázata:
Tápérték adatok 1 adaggal számolva:
Kalória | 663.83 kcal |
Fehérje | 13.06 g |
Szénhidrát | 74.63 g |
Zsír | 35.89 g |
Nátrium | 4.82 g |
Élelmi rost | 6.8 g |
Tápanyag a teljes mennyiségben:
Kalória | 7966.02 kcal |
Fehérje | 156.67 g |
Szénhidrát | 895.71 g |
Zsír | 430.65 g |
Nátrium | 58.05 g |
Élelmi rost | 81.63 g |
Köszönjük a receptet Betti felhasználónknak!
(INBÉ) Tápanyag igényemet ennyire elégíti ki:
Kalória:663.83kcal33.2%
Fehérje:13.06g26.1%
Szénhidrát:74.63g27.6%
Zsír:35.89g51.3%
Élelmi rost:6.8g27.2%
Nátrium:4.82g200.8%
Íz jellege:Édes
Elkészítés ideje: ~2 óra
Értékelés
Hozzászólások
Hozzászólni belépés után tudsz!