Vadas marhahús recept ( képpel )
és a kalória tartalma
2010-10-08 13:46:18
Vadas marhahús
Hozzávalók 6 személyre:
- 60 dkg Marhahús
- 8 szál Sárgarépa
- 2 szál Petrezselyem gyökér (fehér répa)
- 2 darab nagy Vöröshagyma
- 1 darab Paprika
- 2 teáskanál Konyhasó
- 1.5 l Ivóvíz
- 5 dkg Mustár
- 5 darab Babér levél
- 1 kávéskanál Fekete bors
- 1 evõkanál Kristály cukor
- 4 evõkanál Finomított napraforgó étolaj
- 1 púpozott evõkanál Búza finom liszt
- 50 dkg Durum száraztészta
- 20 dkg Tejföl 20%
Elkészítése:
A marhahúst szeletekre vágjuk, a répákat megtisztítjuk (nem kell felaprítani), a paprikát kicsumázzuk, egy hagymát megtisztítunk és az egészet néhány szem borssal egy fazékba feltesszük fõni (a 1,5 liter vízben) levesnek minimum lángon. (Marhahús leves.)
Idõnként kellhet rá még víz, mert elfõ.
A marhahúsnak 2,5 órát kell fõnie, de kuktában egy óra alatt elkészül.
Amikor megfõtt, (de még nem esik szét!), kivesszük a hússzeleteket és félretesszük.
A leves többi részébõl a sûrûjét (minden répát, hagymát stb...) leszûrjük egy nagy szûrõvel, és összeturmixoljuk.
A levet meg lehet enni:) , de még kell belõle egy kevés, ~ 1-2 dl.
2 evõkanál olajon a feldarabolt második hagymát üvegesre pároljuk, majd a turmixolt keveréket ráöntjük.
Ha nagyon sûrû, akkor a levessel kell higítani már turmixoláskor is.
Belekeverjük a mustárt, a cukrot, beledobjuk a babér levelet, majd rotyogtatjuk egy ideig, hogy az ízek összeálljanak.
2 evõkanál olajból és egy evõkanál lisztbõl rántást készítünk, amivel a masszát berántjuk, majd a 2dl tejföllel elkeverjük és még egyet rottyantunk rajta.
Beletesszük a hús szeleteket és kifõtt tésztával már lehet is tálalni.
Egyik kedvencem.
Idõnként kellhet rá még víz, mert elfõ.
A marhahúsnak 2,5 órát kell fõnie, de kuktában egy óra alatt elkészül.
Amikor megfõtt, (de még nem esik szét!), kivesszük a hússzeleteket és félretesszük.
A leves többi részébõl a sûrûjét (minden répát, hagymát stb...) leszûrjük egy nagy szûrõvel, és összeturmixoljuk.
A levet meg lehet enni:) , de még kell belõle egy kevés, ~ 1-2 dl.
2 evõkanál olajon a feldarabolt második hagymát üvegesre pároljuk, majd a turmixolt keveréket ráöntjük.
Ha nagyon sûrû, akkor a levessel kell higítani már turmixoláskor is.
Belekeverjük a mustárt, a cukrot, beledobjuk a babér levelet, majd rotyogtatjuk egy ideig, hogy az ízek összeálljanak.
2 evõkanál olajból és egy evõkanál lisztbõl rántást készítünk, amivel a masszát berántjuk, majd a 2dl tejföllel elkeverjük és még egyet rottyantunk rajta.
Beletesszük a hús szeleteket és kifõtt tésztával már lehet is tálalni.
Egyik kedvencem.
Vadas marhahús kalória táblázata:
Tápérték adatok 1 adaggal számolva:
Kalória | 907.88 kcal |
Fehérje | 35.22 g |
Zsír | 41.79 g |
Nátrium | 1.81 g |
Szénhidrát | 102.64 g |
Élelmi rost | 12.89 g |
Tápanyag a teljes mennyiségben:
Kalória | 5447.22 kcal |
Fehérje | 211.31 g |
Zsír | 250.75 g |
Nátrium | 10.86 g |
Szénhidrát | 615.82 g |
Élelmi rost | 77.43 g |
Köszönjük a receptet Betti felhasználónknak!
(INBÉ) Tápanyag igényemet ennyire elégíti ki:
Kalória:907.88kcal45.4%
Fehérje:35.22g70.4%
Szénhidrát:102.64g38%
Zsír:41.79g59.7%
Élelmi rost:12.89g51.6%
Nátrium:1.81g75.4%
Íz jellege:Krémes
Címkék:Magyaros
Elkészítés ideje: ~3 óra
További képek: