Kalória Kalkulátor

-tól -ig
Címlap Receptek Rakott padlizsán

Rakott padlizsán recept ( képpel )

és a kalória tartalma

Rakott padlizsán

Rakott padlizsán

Hozzávalók 6 személyre:

  • 60 dkg Padlizsán
  • 33 dkg Darált sertéshús
  • 20 dkg Fényezetlen rizs
  • 45 dkg Tejföl 20%
  • 30 dkg Trappista Sajt
  • 1 evõkanál Búza finom liszt
  • 2 evõkanál Finomított napraforgó étolaj
  • 1 darab kicsi Vöröshagyma
  • 3 gerezd Fokhagyma
  • 1 kocka Füstölt ízû ízesítõ kocka
  • 1 teáskanál Konyhasó
  • 1 dl Tehéntej 2,8%-os

Elkészítése:

A felaprított hagymákat(vörös és fokhagymát) az olajon üvegesre pároljuk, beletesszük a darálthúst a füstölt ízû kockát (vagy füstölt szalonnát használhatunk hozzá) és egy paprika nélküli pörköltet fõzünk belõle.

Megfõzzük a rizst sós vízben, leszûrjük és a húsba keverjük a tejföl felével (lehet hogy kell sózni, inkább picit sósabbnak kell lennie, mert a padlizsán nem lesz megsózva).

Felszeleteljük vékony szeletekre a padlizsánt (én mindig megpucolom, mert nem szeretem a héját, de így bebarnul). Egy tepsi alját megkenünk olajjal, arra fektetjük a padlizsánok felét, arra a tejfölös, rizses, húsos keveréket, majd a másik adag palizsánt.

A tetejére a maradék tejfölbõl, az 1 dl tejbõl pici sóból és a lisztbõl készült keveréket egyenletesen ráöntjük.
A tetejét megszórjuk a reszelt sajttal, és kb 45 perc alatt készre sütjük.

Rakott padlizsán kalória táblázata:

Tápérték adatok 1 adaggal számolva:

Kalória 812.71 kcal
Fehérje 23.59 g
Szénhidrát 40.26 g
Zsír 61.79 g
Nátrium 3.3 g
Élelmi rost 4.68 g

Tápanyag a teljes mennyiségben:

Kalória 4876.21 kcal
Fehérje 141.47 g
Szénhidrát 241.54 g
Zsír 370.65 g
Nátrium 19.8 g
Élelmi rost 28.12 g
Köszönjük a receptet Betti felhasználónknak!
(INBÉ) Tápanyag igényemet ennyire elégíti ki:
Kalória:812.71kcal40.6%
Fehérje:23.59g47.2%
Szénhidrát:40.26g14.9%
Zsír:61.79g88.3%
Élelmi rost:4.68g18.7%
Nátrium:3.3g137.5%
Elkészítés ideje: ~1.5 óra
Ha hasznosnak találtad vagy tetszett, kérlek oszd meg!
Értékelés

További képek:

Rakott padlizsán
Rakott padlizsán
Hozzászólások
Hozzászólni belépés után tudsz!
Csatlakozz facebook oldalunkhoz!