Gomba pörkölt recept
és a kalória tartalma
2010-10-05 14:48:02
Gomba pörkölt
Hozzávalók 6 személyre:
- 75 dkg Csiperkegomba
- 2 evõkanál Finomított napraforgó étolaj
- 1 darab nagy Vöröshagyma
- 1 kávéskanál Õrölt pirospaprika
- 0.5 darab Paprika
- 50 dkg Durum száraztészta
- 1 teáskanál Konyhasó
- 10 dkg Tejföl 20%
Elkészítése:
A hagymát és az egész paprika felét apróra vágjuk, az olajon a sóval üvegesre pároljuk, majd a tûzrõl levéve belekeverjük a pirospaprikát.
A gombát megmossuk, szeletekre vágjuk (nem kell lehúzni a héját vagy egyéb más tisztítást végezni rajta), beleborítjuk a pörkölt alapba, megkeverjük és hagyjuk, hogy levet eresszen (nem kell rá víz).
~ 45 perc alatt megfõ.
A durum tésztát sós vízben megfõzzük, tejföllel együtt tálaljuk.
A gombát megmossuk, szeletekre vágjuk (nem kell lehúzni a héját vagy egyéb más tisztítást végezni rajta), beleborítjuk a pörkölt alapba, megkeverjük és hagyjuk, hogy levet eresszen (nem kell rá víz).
~ 45 perc alatt megfõ.
A durum tésztát sós vízben megfõzzük, tejföllel együtt tálaljuk.
Gomba pörkölt kalória táblázata:
Tápérték adatok 1 adaggal számolva:
Kalória | 436.69 kcal |
Fehérje | 16.33 g |
Szénhidrát | 76.29 g |
Zsír | 9.56 g |
Nátrium | 0.54 g |
Élelmi rost | 5.62 g |
Tápanyag a teljes mennyiségben:
Kalória | 2620.19 kcal |
Fehérje | 97.95 g |
Szénhidrát | 457.67 g |
Zsír | 57.31 g |
Nátrium | 3.19 g |
Élelmi rost | 33.75 g |
Köszönjük a receptet Betti felhasználónknak!
(INBÉ) Tápanyag igényemet ennyire elégíti ki:
Kalória:436.69kcal21.8%
Fehérje:16.33g32.7%
Szénhidrát:76.29g28.3%
Zsír:9.56g13.7%
Élelmi rost:5.62g22.5%
Nátrium:0.54g22.5%
Címkék:Gomba
Elkészítés ideje: ~1.25 óra
Értékelés
Hozzászólások
Hozzászólni belépés után tudsz!