Rebarbarás rétes recept ( képpel )
és a kalória tartalma
2010-10-04 08:40:13
Rebarbarás rétes
Hozzávalók 8 személyre:
- 70 dkg Rebarbara
- 25 dkg Kristály cukor
- 10 dkg Zsemlemorzsa, prézli
- 1 evõkanál Étkezési keményítõ
- 1 csomag (150g) Réteslap
- 1 kávéskanál Õrölt fahéj
- 1 evõkanál Finomított napraforgó étolaj
Elkészítése:
A rebarbara szárak héját vékonyan húzzuk le, aprítsuk fel apró szeletkékre.
Ezt legkönnyebben a robotgép szeletelõjével lehet megtenni.
Keverjük bele a cukrot, a prézlit, a keményítõt és a fahéjat.
A prézli és a keményítõ azért praktikus, mert a cukortól sok levet fog ereszteni.
A rétes lapokat szedjük szét két adagra, ez adagonként ~ 4-5 lap.
Az egyik adagból 1 lapot tegyük egy nedves konyharuhára, kenjük meg olajjal, és fektessük rá a 4 megkenetlen lapot.
A tölteléket felezzük el, a felet töltsük a rétes szélére hosszában, és nem túl szorosan (de ne is túl lazán) tekerjük fel.
Tegyük egy sütõlapon zsírpapírra, és ugyanúgy járjunk el a másik felével is.
A két tekercs tetejét kenjük meg olajjal.
Tegyük elõmelegített 180-200 fokos sütõbe ~ 30 percre.
Amikor elkészült szórjuk meg a tetejét porcukorral és pár perc múlva szeleteljük fel.
Jó étvágyat!
Ezt legkönnyebben a robotgép szeletelõjével lehet megtenni.
Keverjük bele a cukrot, a prézlit, a keményítõt és a fahéjat.
A prézli és a keményítõ azért praktikus, mert a cukortól sok levet fog ereszteni.
A rétes lapokat szedjük szét két adagra, ez adagonként ~ 4-5 lap.
Az egyik adagból 1 lapot tegyük egy nedves konyharuhára, kenjük meg olajjal, és fektessük rá a 4 megkenetlen lapot.
A tölteléket felezzük el, a felet töltsük a rétes szélére hosszában, és nem túl szorosan (de ne is túl lazán) tekerjük fel.
Tegyük egy sütõlapon zsírpapírra, és ugyanúgy járjunk el a másik felével is.
A két tekercs tetejét kenjük meg olajjal.
Tegyük elõmelegített 180-200 fokos sütõbe ~ 30 percre.
Amikor elkészült szórjuk meg a tetejét porcukorral és pár perc múlva szeleteljük fel.
Jó étvágyat!
Rebarbarás rétes kalória táblázata:
Tápérték adatok 1 adaggal számolva:
Kalória | 241.55 kcal |
Fehérje | 3.46 g |
Szénhidrát | 52.44 g |
Zsír | 1.91 g |
Nátrium | 0.05 g |
Élelmi rost | 1.91 g |
Tápanyag a teljes mennyiségben:
Kalória | 1932.39 kcal |
Fehérje | 27.66 g |
Szénhidrát | 419.48 g |
Zsír | 15.27 g |
Nátrium | 0.33 g |
Élelmi rost | 15.23 g |
Köszönjük a receptet Betti felhasználónknak!
(INBÉ) Tápanyag igényemet ennyire elégíti ki:
Kalória:241.55kcal12.1%
Fehérje:3.46g6.9%
Szénhidrát:52.44g19.4%
Zsír:1.91g2.7%
Élelmi rost:1.91g7.6%
Nátrium:0.05g2.1%
Íz jellege:Édes
Címkék:Különleges
Elkészítés ideje: ~1 óra
További képek: