Kalória Kalkulátor

-tól -ig
( recept képpel )

Elkészítése:

A lencsét hideg vízben feltesszük fõni a sóval és a babérlevéllel, közben feldaraboljuk a hagymát, a kolbászt és bele dobjuk a fazékba.

1-1,5 óra alatt megpuhul.
Ekkor az olajból és a lisztbõl rántást készítünk, majd a tûzrõl levéve belekeverjük a pirospaprikát és a keverékkel berántjuk a lencsét.

Az ecettel és cukorral megízesítjük (esetleg só kellhet még bele, ízlés szerint), egyet rottyantunk rajta és már kész is!

Nagyon egyszerû és finom!
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

Süsd a felvert vagy elkavart tojásokat a felmelegített olajon keményedésig!
Jó étvágyakat!
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

A barackot magozzuk ki, daráljuk le, keverjük el a cukkorral, és fõzzük lassú tûzön sûrûsödésig. (kb. 2 óra)
(Ha van otthon pektin, tegyünk bele egy zacskónyit, akkor sûrûbb lesz és elegendõ 10-15 percig fõzni!)

Tiszta száraz üvegekbe töltsük bele, zárjuk jól le, majd 5-10 perce állítsuk fejjel lefelé.

Majd állítsuk újra talpára az üvegeket és hagyjuk maguktól kihûlni.

Több, mint egy évig eláll.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

A répákat és a zöldségeket tisztítsd meg, aprítsd fel.
A húst mosd meg, majd vágd nem túl kicsi kockákra.
Sós vízben az összes hozzávalót fõzd ~ 2 -2,5 órán át lassú tûzön, amíg ragadós nem lesz a leves.

A kifõzött apró levestésztával tálald.

Szerintem finomabb, mint a tyúkhúsleves.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

Az apróra vágott májat megpirítjuk zsíron, sózzuk, majd hozzáadjuk a 3db tojást.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

Kenjük meg a kenyeret a margarinnal és a májkrémmel.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

A háztartási kekszet ledaráljuk.
Belekeverjük a cukrot, kakaóport, lekvárt, rumaromát, margarint és tejet.
Alaposan összegyúrjuk, és kis golyókat formázunk belõle.
Megforgatjuk kókuszreszelékben.
Egy adag kalória tartalma: kcal
( recept képpel )

Elkészítése:

A Lasagne-et én penne tésztából szoktam készíteni, hogy szottyosabb legyen. (A férjem így jobban szereti.)
Ha a lapos Lasagne tésztát használod, ne fõzd elõ!

Felaprítjuk a hagymát és a fokhagymát, majd egy nagyobb lábosban 2 evõkanál olíva olajon üvegesre pároljuk. Beletesszük a fél kiló darált húst és 2 teáskanál sóval megsózzuk (ha tapad a só, csak 1 teáskanálnyi legyen).

Kavargassuk amíg a színe megváltozik (kicsit megpirul).
Amikor a hús színe kifehéredett beletesszük a paradicsompürét, a vizet, a felaprított fûszereket, és a felaprított paradicsomot.

Körülbelül 40 perc múlva beleteszünk 3 dl tejet és a maradék 1 dl tejben elkeverjük a keményítõt csomómentesen. Ha újra forr, belekeverjük gyorsan a keményítõs tejet és kavarjuk, kavarjuk. A Keverék be fog sûrûsödni, ez után nem kell már sokáig fõzni, el lehet zárni a gázt.
Közben felteszünk fõni kb 3 liter vizet amibe 3 kanál sót teszünk. Amikor felforrt a víz beletesszük a tésztát, egy percig forraljuk, majd 4-5 percig állni hagyjuk.

Ne puhuljon meg, mert az egész szaftot fel kell szívnia!

4-5 perc után leszûrjük. Lereszeljük a sajtot. Begyújtjuk a sütõt.
Egy tepsi aljába 2 evõkanál olajat csurgatunk, beleborítjuk a félig fõtt tésztát, majd rá a húsos szószt és jól elkeverjük, hogy a tészta lyukakba befollyon egyenletesen a szaft. Egyenletesen eloszlatjuk a tepsiben és megszórjuk a reszelt sajttal.

30-40 perc alatt fedõ nélkül összesütjük.
Nagyon finom, Garfield kedvenc étele.

Jó étvágyat!
Egy adag kalória tartalma: kcal
Vissza 36 37 38 39 40 41 1 2 3 4
Csatlakozz facebook oldalunkhoz!