( recept képpel )
Elkészítése:
A lencsét hideg vízben feltesszük fõni a sóval és a babérlevéllel, közben feldaraboljuk a hagymát, a kolbászt és bele dobjuk a fazékba.
1-1,5 óra alatt megpuhul.
Ekkor az olajból és a lisztbõl rántást készítünk, majd a tûzrõl levéve belekeverjük a pirospaprikát és a keverékkel berántjuk a lencsét.
Az ecettel és cukorral megízesítjük (esetleg só kellhet még bele, ízlés szerint), egyet rottyantunk rajta és már kész is!
Nagyon egyszerû és finom!
1-1,5 óra alatt megpuhul.
Ekkor az olajból és a lisztbõl rántást készítünk, majd a tûzrõl levéve belekeverjük a pirospaprikát és a keverékkel berántjuk a lencsét.
Az ecettel és cukorral megízesítjük (esetleg só kellhet még bele, ízlés szerint), egyet rottyantunk rajta és már kész is!
Nagyon egyszerû és finom!
Egy adag kalória tartalma: kcal