Marlenka recept ( képpel )
és a kalória tartalma
2011-01-30 19:20:22
Marlenka
Hozzávalók 4 személyre:
- 10 dkg Natúr vaj
- 2.5 dkg Méz
- 25 dkg Kristály cukor
- 0.5 evõkanál Ecet
- 2 darab M-es méretû Tyúktojás
- 10 dkg
- 70 dkg Búza finom liszt
- 20 dkg Natúr vaj
- 2 dl Tehéntej 2,8%-os
- 10 dkg Egész mogyoró
- 10 dkg
Elkészítése:
Hozzávalók a tésztához:
100 g vaj
2 evõkanál méz
250 g cukor
1 kiskanál ecet
1evõkanál szóda
2 tojás
700 g simaliszt
Elõször összekeverem a szódát és az ecetet. Majd kikeverem a puha vajat, a mézet - én erdeit használok - és a cukrot, majd hozzáadom az ecetes szódát. Simára kéne kevergetni az egészet. Aztán lángra teszem és állandó keverés mellett a két tojást hozzáadom. Habosra és barnára kell válnia a kevergetés közben. (Nos, erre kiváncsi vagyok...)
Azonnal leveszem a tûzrõl. Hûlni hagyom, ha langyos: a lisztet hozzáteszem és kidolgozom az egészet. Letakarva álldigálljon egy órát. Aztán hét-nyolc cipóra osztva, egyesével palacsintavékonyra kinyújtom és megsütöm a lapokat.
Hozzávalók a krémhez:
200 g vaj
2 dl sûrített tej
10 dkg mogyoró
1 dl konyakot
A sûrített tejet dobozzal együtt három órán át fõzöm. A kihûlt dobozt kinyitjuk, és lám, és íme: barna és kásás benne a sûrített tej. (Rémes lehet, de a végeredmény megéri.) Ezt kikeverem a vajjal simára, homogénre. Ekkor vagy a mogyorót és a konyakot - ez az autentikus - vagy csokoládét keverek bele.
A lapokat rétegezve megkenem ezzel a kutymásszal, és állítólag másnapra tökély a végeredmény.
100 g vaj
2 evõkanál méz
250 g cukor
1 kiskanál ecet
1evõkanál szóda
2 tojás
700 g simaliszt
Elõször összekeverem a szódát és az ecetet. Majd kikeverem a puha vajat, a mézet - én erdeit használok - és a cukrot, majd hozzáadom az ecetes szódát. Simára kéne kevergetni az egészet. Aztán lángra teszem és állandó keverés mellett a két tojást hozzáadom. Habosra és barnára kell válnia a kevergetés közben. (Nos, erre kiváncsi vagyok...)
Azonnal leveszem a tûzrõl. Hûlni hagyom, ha langyos: a lisztet hozzáteszem és kidolgozom az egészet. Letakarva álldigálljon egy órát. Aztán hét-nyolc cipóra osztva, egyesével palacsintavékonyra kinyújtom és megsütöm a lapokat.
Hozzávalók a krémhez:
200 g vaj
2 dl sûrített tej
10 dkg mogyoró
1 dl konyakot
A sûrített tejet dobozzal együtt három órán át fõzöm. A kihûlt dobozt kinyitjuk, és lám, és íme: barna és kásás benne a sûrített tej. (Rémes lehet, de a végeredmény megéri.) Ezt kikeverem a vajjal simára, homogénre. Ekkor vagy a mogyorót és a konyakot - ez az autentikus - vagy csokoládét keverek bele.
A lapokat rétegezve megkenem ezzel a kutymásszal, és állítólag másnapra tökély a végeredmény.
Marlenka kalória táblázata:
Tápérték adatok 1 adaggal számolva:
Kalória | 1607.02 kcal |
Fehérje | 22.55 g |
Szénhidrát | 213.54 g |
Zsír | 75.73 g |
Nátrium | 0.08 g |
Élelmi rost | 13.14 g |
Tápanyag a teljes mennyiségben:
Kalória | 6428.05 kcal |
Fehérje | 90.17 g |
Szénhidrát | 854.15 g |
Zsír | 302.84 g |
Nátrium | 0.31 g |
Élelmi rost | 52.56 g |
Köszönjük a receptet Vendég felhasználónknak!
(INBÉ) Tápanyag igényemet ennyire elégíti ki:
Kalória:1607.02kcal80.4%
Fehérje:22.55g45.1%
Szénhidrát:213.54g79.1%
Zsír:75.73g108.2%
Élelmi rost:13.14g52.6%
Nátrium:0.08g3.3%
Elkészítés ideje: ~2 óra
További képek: