Burgonyasaláta recept
és a kalória tartalma
2011-06-10 10:26:38
Burgonyasaláta
Hozzávalók 4 személyre:
- 80 dkg Burgonya (krumpli)
- 10 dkg Feta sajt
- 20 dkg Csemege uborka
- 0.2 dl Extra szûz olíva olaj
- 10 dkg Póréhagyma
- 0.1 dl Citromlé
Elkészítése:
A burgonyákat víz alatt megsikálom, majd egy laposabb tûzálló tálba teszem. Nagyon pici vizet teszek alá (egy pici löttyintésnyi), meglocsolom kevés olívaolajjal, sózom, borsozom, majd egy alufóliával letakarom, és beteszem sülni Negyed óra múltán leveszem róla a fóliát, majd puhára sütöm. Ha elkészült, hagyjuk kihûlni kissé, tegyük egy nagyobb tálba, majd keverjük össze a feladarbolt póréhagymával, ecetes uborkával, petrezselyemmel, és óvatosan a fetával. Locsoljunk rá kevés olívaolajat még, kevés frissen facsart citromlevet, és borsozzuk is kissé. Ez lesz az öntet tulajdonképpen.
Burgonyasaláta kalória táblázata:
Tápérték adatok 1 adaggal számolva:
Kalória | 282.88 kcal |
Fehérje | 8.28 g |
Szénhidrát | 40.78 g |
Zsír | 10.14 g |
Nátrium | 0.37 g |
Élelmi rost | 5.15 g |
Tápanyag a teljes mennyiségben:
Kalória | 1131.5 kcal |
Fehérje | 33.1 g |
Szénhidrát | 163.12 g |
Zsír | 40.52 g |
Nátrium | 1.45 g |
Élelmi rost | 20.61 g |
Köszönjük a receptet Viana felhasználónknak!
(INBÉ) Tápanyag igényemet ennyire elégíti ki:
Kalória:282.88kcal14.1%
Fehérje:8.28g16.6%
Szénhidrát:40.78g15.1%
Zsír:10.14g14.5%
Élelmi rost:5.15g20.6%
Nátrium:0.37g15.4%
Íz jellege:Krémes
Elkészítés ideje: ~0.5 óra
Értékelés
Hozzászólások
Hozzászólni belépés után tudsz!