Keleti zöldségekkel rakott húsos palacsinta recept ( képpel )
és a kalória tartalma
2011-07-14 07:21:03
Keleti zöldségekkel rakott húsos palacsinta
Hozzávalók 16 személyre:
- 2 darab M-es méretû Tyúktojás
- 1.5 bögre Búza finom liszt
- 10 dkg Tehéntej 2,8%-os
- 20 dkg Ivóvíz
- 2 teáskanál Konyhasó
- 33 dkg Darált Sertéshús
- 70 dkg Keleti zöldségkeverék
- 1 kocka Füstölt ízû ízesítõ kocka
- 1. dl Finomított napraforgó étolaj
- 45 dkg Tejföl 20%
- 15 dkg Félkemény sajt
- 1 gerezd Fokhagyma
Elkészítése:
A lisztbõl, tojásból egy teáskanál sóbol és ~1 dl olajból sûrû palacsinta tésztát keverjünk, majd süsssük ki. kb. 12-13 darab lesz a megadott mennyiségbõl, ebbõl 10-11 darab kell az ételhez.
Egy evõkanál olajon az apróra vágott fokhagymával és a füstölt kockával pároljuk meg a darált húst, majd keverjük el a tejföllel.
A zöldségeket 1 teáskanál sóval egy kevés olajon pároljuk meg, de ne puhuljanak túl!
A gyorsabb elkészítés érdekében a palacsintákat két serpenyõben is lehet sütni, akkor 10-05 perc alatt elkészülnek, utána pedig a zöldségeket és a húst is lehet egyidõben párolni. az még kb. 30 perc.
Közben reszeljük le a sajtot.
Amikor a hozzávalók az összerakáshoz elkészültek, olajozzunk meg egy nagyobb jénai tálat, majd rakjunk az aljára egy palacsintát.
A palacsintára tegyünk ~3 evõkanál hússzószt, és egy púpozott evõkanál zöldséget és egyenletesen oszlassuk el.
Erre jön a következõ réteg palacsinta, szósz és zöldség.
A rétegezést folytassuk amíg van alapanyag.
A tetejére szórjuk a reszelt sajtot, és tegyük a sütõbe ~200C fokra 40 percre.
Jó étvágyat!
Egy evõkanál olajon az apróra vágott fokhagymával és a füstölt kockával pároljuk meg a darált húst, majd keverjük el a tejföllel.
A zöldségeket 1 teáskanál sóval egy kevés olajon pároljuk meg, de ne puhuljanak túl!
A gyorsabb elkészítés érdekében a palacsintákat két serpenyõben is lehet sütni, akkor 10-05 perc alatt elkészülnek, utána pedig a zöldségeket és a húst is lehet egyidõben párolni. az még kb. 30 perc.
Közben reszeljük le a sajtot.
Amikor a hozzávalók az összerakáshoz elkészültek, olajozzunk meg egy nagyobb jénai tálat, majd rakjunk az aljára egy palacsintát.
A palacsintára tegyünk ~3 evõkanál hússzószt, és egy púpozott evõkanál zöldséget és egyenletesen oszlassuk el.
Erre jön a következõ réteg palacsinta, szósz és zöldség.
A rétegezést folytassuk amíg van alapanyag.
A tetejére szórjuk a reszelt sajtot, és tegyük a sütõbe ~200C fokra 40 percre.
Jó étvágyat!
Keleti zöldségekkel rakott húsos palacsinta kalória táblázata:
Tápérték adatok 1 adaggal számolva:
Kalória | 341.78 kcal |
Fehérje | 9.38 g |
Szénhidrát | 18.6 g |
Zsír | 25.3 g |
Nátrium | 0.42 g |
Élelmi rost | 0.72 g |
Tápanyag a teljes mennyiségben:
Kalória | 5468.52 kcal |
Fehérje | 150.15 g |
Szénhidrát | 297.66 g |
Zsír | 404.51 g |
Nátrium | 6.65 g |
Élelmi rost | 11.61 g |
Köszönjük a receptet Betti felhasználónknak!
(INBÉ) Tápanyag igényemet ennyire elégíti ki:
Kalória:341.78kcal17.1%
Fehérje:9.38g18.8%
Szénhidrát:18.6g6.9%
Zsír:25.3g36.1%
Élelmi rost:0.72g2.9%
Nátrium:0.42g17.5%
Íz jellege:Sós
Címkék:palacsinta
Elkészítés ideje: ~1.5 óra
További képek: