Gombás füstlis pizza recept ( képpel )
és a kalória tartalma
2011-08-26 21:16:57
Gombás füstlis pizza
Hozzávalók 8 személyre:
- 40 dkg Búza finom liszt
- 1 teáskanál Konyhasó
- 1 tasak Élesztõ
- 1 bögre (250ml) Tehéntej 2,8%-os
- 0.3 evõkanál Kristály cukor
- 1 hosszú doboz Sûrített paradicsom
- 10 dkg Csiperkegomba
- 10 dkg Bükkfával füstölt pulykavirsli
- 5 dkg Olíva bogyó
- 0.1 evõkanál aprított Friss kakukkfû levél
- 0.1 kávéskanál Köménymag
- 0.1 kávéskanál Szárított rozmaring
- 0.5 kávéskanál Szárított oregánó (szurokfû)
- 20 dkg Félkemény sajt
- 5 evõkanál Finomított napraforgó étolaj
- 10 dkg Póréhagyma
- 1 darab kicsi Vöröshagyma
Elkészítése:
Ez a mennyiség két nagy 32 cm-es pizzához elegendõ.
A lisztet a sóval, élesztõporral és csipet cukorral összekeverjük, hozzáadjuk az olajat(4 ek) és a melegített tejet. Alaposan összedagasszuk (legalább 10 percig kell dagasztani), és huzat mentes helyen ~3/4 - 1 órát kelesszük.
Ez idõ alatt a feldarabolt vöröshagymát 1 evõkanál olajon megpároljuk, majd a paradicsom konzervet hozzáadjuk, pici vízzel higítsuk meg és tegyünk bele oregánót, köménymagot, kakukkfüvet, rozmaringot.
(Az oregánó helyettesíthetõ majorannával, a rozmaring pedig babérlevéllel.)
Szeljük fel a gombát hajszál vékony szeletekre, daraboljuk fel a virslit és a pórét is karikázzuk.
Amikor a tészta megkelt, osszuk két részre gyúrjuk meg egy kicsit, majd nyújtófával és kézzel igazítsuk a sütõ lapra vagy formába.
Minden alapanyagot úgy kell felhasználni, hogy mindkét pizzára jusson.
A paradicsomszósszal kenjük meg a tésztákat, helyezzük rá a gombát, virslit, olíva bogyót,pórét, majd szórjuk meg a sajttal és süssük 8-10 percig 220 Celsius fokos sütõben.
Egy személyre 1/4 pizza van számolva, de van akinek ez kevés lehet!
A lisztet a sóval, élesztõporral és csipet cukorral összekeverjük, hozzáadjuk az olajat(4 ek) és a melegített tejet. Alaposan összedagasszuk (legalább 10 percig kell dagasztani), és huzat mentes helyen ~3/4 - 1 órát kelesszük.
Ez idõ alatt a feldarabolt vöröshagymát 1 evõkanál olajon megpároljuk, majd a paradicsom konzervet hozzáadjuk, pici vízzel higítsuk meg és tegyünk bele oregánót, köménymagot, kakukkfüvet, rozmaringot.
(Az oregánó helyettesíthetõ majorannával, a rozmaring pedig babérlevéllel.)
Szeljük fel a gombát hajszál vékony szeletekre, daraboljuk fel a virslit és a pórét is karikázzuk.
Amikor a tészta megkelt, osszuk két részre gyúrjuk meg egy kicsit, majd nyújtófával és kézzel igazítsuk a sütõ lapra vagy formába.
Minden alapanyagot úgy kell felhasználni, hogy mindkét pizzára jusson.
A paradicsomszósszal kenjük meg a tésztákat, helyezzük rá a gombát, virslit, olíva bogyót,pórét, majd szórjuk meg a sajttal és süssük 8-10 percig 220 Celsius fokos sütõben.
Egy személyre 1/4 pizza van számolva, de van akinek ez kevés lehet!
Gombás füstlis pizza kalória táblázata:
Tápérték adatok 1 adaggal számolva:
Kalória | 401.95 kcal |
Fehérje | 14.93 g |
Szénhidrát | 47.52 g |
Zsír | 16.9 g |
Nátrium | 0.48 g |
Élelmi rost | 3.74 g |
Tápanyag a teljes mennyiségben:
Kalória | 3215.52 kcal |
Fehérje | 119.31 g |
Szénhidrát | 380.01 g |
Zsír | 135.17 g |
Nátrium | 3.85 g |
Élelmi rost | 29.75 g |
Köszönjük a receptet Betti felhasználónknak!
(INBÉ) Tápanyag igényemet ennyire elégíti ki:
Kalória:401.95kcal20.1%
Fehérje:14.93g29.9%
Szénhidrát:47.52g17.6%
Zsír:16.9g24.1%
Élelmi rost:3.74g15%
Nátrium:0.48g20%
Íz jellege:Sós
Elkészítés ideje: ~1.5 óra
További képek: