Flódni recept
és a kalória tartalma
2011-08-22 10:28:07
Flódni
Hozzávalók 15 személyre:
- 50 dkg Búza finom liszt
- 25 dkg Margarin 80% zsírtartalmú
- 10 dkg Kristály cukor
- 3 darab Tojássárgája
- 20 dkg Mák
- 10 dkg
- 2.5 dkg Natúr vaj
- 20 dkg Kristály cukor
- 5 dkg Mazsola
- 20 dkg Dió
- 20 dkg Kristály cukor
- 1 darab Tojássárgája
- 5 dkg Mazsola
- 1 kis zacskó Vaníliás Cukor
- 100 dkg Alma
- 10 dkg Kristály cukor
Elkészítése:
Hozzávalók:
A tésztához:
50 dkg liszt,
25 dkg margarin,
10 dkg cukor,
3 tojás sárgája,
1 dl fehér bor
Hozzávalók a töltelékekhez:
Mákos:
20 dkg darált mák,
2 dl fehér bor,
2,5 dkg vaj,
20 dkg cukor,
5 dkg mazsola,
reszelt narancshéj.
Diós:
20 dkg darált dió,
20 dkg cukor,
1 tojás sárgája,
2 dl fehér bor,
5 dkg mazsola,
1 cs. vaniliás cukor,
reszelt narancshéj.
Almás:
1 kg omlós alma,
10 dkg cukor,
fahéj,
1 dl fehér bor.
Ezeket a töltelékeket külön külön megfõzzük és hidegen kell a tésztára kenni, lehetõleg jó vastagon.
Szilvalekvár - lehetõleg régi, házi eltevésû
Elkészítés:
A lisztet, margarint, tojás sárgáját a cukorral és a borral könnyen nyújtható tésztává gyúrjuk.
5 egyenlõ részé osztjuk és vékonyan kinyújtjuk.
Az elsõvel a tepsi alját kibéleljük. Erre egy sor máktölteléket rakunk. Ráhelyezzünk egy tésztalapot, rá borban párolt, fahéjjal és cukorral ízesitett reszelt almát teszünk. Újra tésztalap, majd a diótölteléket teritjük rá. Megint tésztalap és rá a fekete szilvalekvár. Az utolsó tésztalap tetejét megkenyjük tojássárgájával és nagyon lassú tûzön aranybarnára sütjük. Kockákra vágva tálaljuk.
1 adag 3 db-ot jelent.
A tésztához:
50 dkg liszt,
25 dkg margarin,
10 dkg cukor,
3 tojás sárgája,
1 dl fehér bor
Hozzávalók a töltelékekhez:
Mákos:
20 dkg darált mák,
2 dl fehér bor,
2,5 dkg vaj,
20 dkg cukor,
5 dkg mazsola,
reszelt narancshéj.
Diós:
20 dkg darált dió,
20 dkg cukor,
1 tojás sárgája,
2 dl fehér bor,
5 dkg mazsola,
1 cs. vaniliás cukor,
reszelt narancshéj.
Almás:
1 kg omlós alma,
10 dkg cukor,
fahéj,
1 dl fehér bor.
Ezeket a töltelékeket külön külön megfõzzük és hidegen kell a tésztára kenni, lehetõleg jó vastagon.
Szilvalekvár - lehetõleg régi, házi eltevésû
Elkészítés:
A lisztet, margarint, tojás sárgáját a cukorral és a borral könnyen nyújtható tésztává gyúrjuk.
5 egyenlõ részé osztjuk és vékonyan kinyújtjuk.
Az elsõvel a tepsi alját kibéleljük. Erre egy sor máktölteléket rakunk. Ráhelyezzünk egy tésztalapot, rá borban párolt, fahéjjal és cukorral ízesitett reszelt almát teszünk. Újra tésztalap, majd a diótölteléket teritjük rá. Megint tésztalap és rá a fekete szilvalekvár. Az utolsó tésztalap tetejét megkenyjük tojássárgájával és nagyon lassú tûzön aranybarnára sütjük. Kockákra vágva tálaljuk.
1 adag 3 db-ot jelent.
Flódni kalória táblázata:
Tápérték adatok 1 adaggal számolva:
Kalória | 629.37 kcal |
Fehérje | 9.84 g |
Szénhidrát | 84.86 g |
Zsír | 29.93 g |
Nátrium | 0.36 g |
Élelmi rost | 6.88 g |
Tápanyag a teljes mennyiségben:
Kalória | 9440.47 kcal |
Fehérje | 147.76 g |
Szénhidrát | 1272.98 g |
Zsír | 448.71 g |
Nátrium | 5.52 g |
Élelmi rost | 103.25 g |
Köszönjük a receptet mara001 felhasználónknak!
(INBÉ) Tápanyag igényemet ennyire elégíti ki:
Kalória:629.37kcal31.5%
Fehérje:9.84g19.7%
Szénhidrát:84.86g31.4%
Zsír:29.93g42.8%
Élelmi rost:6.88g27.5%
Nátrium:0.36g15%
Íz jellege:Édes
Elkészítés ideje: ~1 óra
Értékelés
Hozzászólások
Hozzászólni belépés után tudsz!