Õszibarackos puding torta recept ( képpel )
és a kalória tartalma
2011-08-02 15:21:06
Õszibarackos puding torta
Hozzávalók 12 személyre:
- 22 dkg Búza finom liszt
- 1 darab M-es méretû Tyúktojás
- 12 dkg Margarin 80% zsírtartalmú
- 1 kávéskanál Konyhasó
- 70 dkg Kristály cukor
- 10 dkg Citromsav
- 1 kis zacskó Vaníliás Cukor
- 1 tasak Pudingpor
- 50 dkg Õszibarack
- 1 evõkanál Étkezési keményítõ
- 1 zacskó Sütõpor
- 1 dkg Kakaópor (zsírszegény)
- 3.5 dl Tehéntej 2,8%-os
Elkészítése:
A 7 evõkanál cukor elosztása:
1 ek. a tésztába
3 ek. a pudingba
3 ek. a barackhoz.
A lisztet, sót, sütõport és 1 evõkanál cukrot összekeverünk, majd a margarinnal elmorzsoljuk. Hozzáütjük a tojást és alaposan összedolgozzuk. Nem kell hozzá más folyadékot tenni, a margarin megolvad és összeáll.
Egy kerek tortaformát kikenünk és meglisztezünk, majd 200 fokos sütõben a torta alapját megsütjük ~30 perc alatt.
Közben a 3 evõkanál cukorból és a tejbõl a pudingporral pudingot készítünk.
A barackokat meghámozzuk, kimagozzuk és apróra vágjuk, majd feltesszük fõni egy negyed kávéscsészényi vízzel (csak hogy ne kapjon le), kicsit puhul utána belekeverjük a maradék 3 evõkanál cukrot és a késhegynyi vagy legfeljebb fél kávéskanálnyi citromsavat.
Ezután egy kis csésze vízben elkeverjük a keményítõt és gyorsan keverve hozzáadjuk a barackhoz. Puding szerû massza lesz belõle.
Amikor a süti megsült, hagyjuk a formában és egyenletesen tegyük rá a barackpudingot, majd a vanília pudingot és szórjuk meg a tetejét kakaóporral.
Hagyjuk kihûlni, csak utána szedjük ki a formából.
Szépen darabolni másnap lehet, amikor a tészta megpuhul alatta.
1 ek. a tésztába
3 ek. a pudingba
3 ek. a barackhoz.
A lisztet, sót, sütõport és 1 evõkanál cukrot összekeverünk, majd a margarinnal elmorzsoljuk. Hozzáütjük a tojást és alaposan összedolgozzuk. Nem kell hozzá más folyadékot tenni, a margarin megolvad és összeáll.
Egy kerek tortaformát kikenünk és meglisztezünk, majd 200 fokos sütõben a torta alapját megsütjük ~30 perc alatt.
Közben a 3 evõkanál cukorból és a tejbõl a pudingporral pudingot készítünk.
A barackokat meghámozzuk, kimagozzuk és apróra vágjuk, majd feltesszük fõni egy negyed kávéscsészényi vízzel (csak hogy ne kapjon le), kicsit puhul utána belekeverjük a maradék 3 evõkanál cukrot és a késhegynyi vagy legfeljebb fél kávéskanálnyi citromsavat.
Ezután egy kis csésze vízben elkeverjük a keményítõt és gyorsan keverve hozzáadjuk a barackhoz. Puding szerû massza lesz belõle.
Amikor a süti megsült, hagyjuk a formában és egyenletesen tegyük rá a barackpudingot, majd a vanília pudingot és szórjuk meg a tetejét kakaóporral.
Hagyjuk kihûlni, csak utána szedjük ki a formából.
Szépen darabolni másnap lehet, amikor a tészta megpuhul alatta.
Õszibarackos puding torta kalória táblázata:
Tápérték adatok 1 adaggal számolva:
Kalória | 419.73 kcal |
Fehérje | 3.86 g |
Szénhidrát | 79.22 g |
Zsír | 9.77 g |
Nátrium | 0.2 g |
Élelmi rost | 1.46 g |
Tápanyag a teljes mennyiségben:
Kalória | 5036.59 kcal |
Fehérje | 46.11 g |
Szénhidrát | 950.58 g |
Zsír | 117.33 g |
Nátrium | 2.51 g |
Élelmi rost | 17.47 g |
Köszönjük a receptet Betti felhasználónknak!
(INBÉ) Tápanyag igényemet ennyire elégíti ki:
Kalória:419.73kcal21%
Fehérje:3.86g7.7%
Szénhidrát:79.22g29.3%
Zsír:9.77g14%
Élelmi rost:1.46g5.8%
Nátrium:0.2g8.3%
Íz jellege:Édes
Mikor fogyasztható, milyen típusú étel:Édes sütemény
Elkészítés ideje: ~1.5 óra
További képek: