Frankfurti leves recept
és a kalória tartalma
2012-01-22 13:02:37
Frankfurti leves
Hozzávalók 6 személyre:
- 60 dkg Kelkáposzta
- 4 darab Frankfurti virsli
- 1 darab kicsi Vöröshagyma
- 3 gerezd Fokhagyma
- 10 dkg Tejföl 20%
- 0.5 evõkanál aprított Petrezselyem levél
- 5 tekerésnyi õrölt Fekete bors
- 0.5 kávéskanál Szárított majoranna
- 1 teáskanál Konyhasó
- 1 evõkanál Disznó zsír
- 1 evõkanál Búza finom liszt
Elkészítése:
A kelkáposztát vízben kiáztatjuk, úgy hogy ellepje, majd a külsõ kesernyés leveleket és a torzsát eltávolítjuk és felszecskázzuk. (Ujjnyi széles csíkokra vágjuk.)
A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A fokhagymát szétnyomjuk vagy nagyon apróra vágjuk és a zsír felén üvegesre pároljuk õket, miközben a sót is hozzáadjuk.
Beledobjuk a kelkáposztát, megfonnyasztjuk, majd felöntjük kb. 1,5 liter vízzel. Aki szereti dobhat bele még leveskockát, vagy szárított zöldségkeveréket is, de a kocka sótartalmát figyelembe kell venni.
Most adhatjuk hozzá a petrezselymet, borsot és majorannát.
A virsliket felkarikázzuk és azt is a leveshez adjuk. ( Úgy lenne szakszerû, ha elõtte a virslit kevés zsiradékon megpírítanánk és úgy adnánk a leveshez, de ez a rész tulajdonképpen elhagyható. )
Körülbelül fél óra alatt összefõ. Ekkor a maradék zsírból és a lisztbõl zsemle színû rántást készítünk és berántjuk vele a levest. A tejfölt megkevergetjük, majd azt is beleöntjük a levesbe és összekeverjük, majd egyet még rottyantunk rajta és elkészült.
A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A fokhagymát szétnyomjuk vagy nagyon apróra vágjuk és a zsír felén üvegesre pároljuk õket, miközben a sót is hozzáadjuk.
Beledobjuk a kelkáposztát, megfonnyasztjuk, majd felöntjük kb. 1,5 liter vízzel. Aki szereti dobhat bele még leveskockát, vagy szárított zöldségkeveréket is, de a kocka sótartalmát figyelembe kell venni.
Most adhatjuk hozzá a petrezselymet, borsot és majorannát.
A virsliket felkarikázzuk és azt is a leveshez adjuk. ( Úgy lenne szakszerû, ha elõtte a virslit kevés zsiradékon megpírítanánk és úgy adnánk a leveshez, de ez a rész tulajdonképpen elhagyható. )
Körülbelül fél óra alatt összefõ. Ekkor a maradék zsírból és a lisztbõl zsemle színû rántást készítünk és berántjuk vele a levest. A tejfölt megkevergetjük, majd azt is beleöntjük a levesbe és összekeverjük, majd egyet még rottyantunk rajta és elkészült.
Frankfurti leves kalória táblázata:
Tápérték adatok 1 adaggal számolva:
Kalória | 300.37 kcal |
Fehérje | 8.93 g |
Szénhidrát | 16.23 g |
Zsír | 22.97 g |
Nátrium | 1.04 g |
Élelmi rost | 2.4 g |
Tápanyag a teljes mennyiségben:
Kalória | 1802.15 kcal |
Fehérje | 53.53 g |
Szénhidrát | 97.42 g |
Zsír | 137.8 g |
Nátrium | 6.22 g |
Élelmi rost | 14.46 g |
Köszönjük a receptet Betti felhasználónknak!
(INBÉ) Tápanyag igényemet ennyire elégíti ki:
Kalória:300.37kcal15%
Fehérje:8.93g17.9%
Szénhidrát:16.23g6%
Zsír:22.97g32.8%
Élelmi rost:2.4g9.6%
Nátrium:1.04g43.3%
Íz jellege:Sós
Elkészítés ideje: ~1 óra
Értékelés
Hozzászólások
Hozzászólni belépés után tudsz!