Kalória Kalkulátor

-tól -ig
Címlap Receptek Kínaikel fõzelék

Kínaikel fõzelék recept ( képpel )

és a kalória tartalma


Kínaikel fõzelék

Hozzávalók 6 személyre:

  • 1 darab Kínaikel
  • 20 dkg Burgonya (krumpli)
  • 2 gerezd Fokhagyma
  • 0.5 kávéskanál Köménymag
  • 1 kávéskanál Õrölt pirospaprika
  • 10 dkg Tejföl 20%
  • 0.5 evõkanál Disznó zsír
  • 1 evõkanál Búza finom liszt
  • 1.5 teáskanál Konyhasó

Elkészítése:

A kínaikelbõl ugyanúgy készíthetjük a fõzeléket mint a sima kelkáposztából, esetleg kicsit jobban lehet fûszerezni, mert az íze gyengébb.

Két krumplit pucoljunk meg és daraboljuk kicsi lapos kockákra, hogy majd egyidõben fõjön meg a képosztával. Tegyük is fel egy lábasban fõni kb. két bögre vízzel, a sóval, az apróra vágott fokhagymával, pirospaprikával és õrölt köménymaggal.

A kínaikel fejet áztassuk vízbe és egy hegyes éles késsel vágjuk ki a torzsáját. A kínaikel torzsája kicsi, mert belül is zsenge levelek vannak, úgyhogy nem pocsékol. A levelek többsége ekkor leesik.

A hosszúkás leveleket csokorba fogva, szeleteljük fel õket keresztbe ujjnyi szélességben. Elég soknak tûnhet majd a lábasban de a kel összeesik.

Dobjuk a krumplira és fõzzük kb. fél órát. Amikor a krumpli is kenõdik és a káposzta is megpuhult, akkor egy fél evõkanál zsírból és egy evõkanál lisztbõl készítsünk zsemleszínû (világos) rántást és rántsuk be vele a fõzeléket.

Ellenõrizzük a sót! Adjuk hozzá a tejfölt és egyet rottyantsunk rajta.

Kínaikel fõzelék kalória táblázata:

Tápérték adatok 1 adaggal számolva:

Kalória189.12 kcal
Fehérje7.12 g
Szénhidrát26.13 g
Zsír7.97 g
Nátrium0.86 g
Élelmi rost4.49 g

Tápanyag a teljes mennyiségben:

Kalória1134.71 kcal
Fehérje42.75 g
Szénhidrát156.85 g
Zsír47.78 g
Nátrium5.13 g
Élelmi rost27.03 g
Köszönjük a receptet Betti felhasználónknak!
(INBÉ) Tápanyag igényemet ennyire elégíti ki:
Kalória:189.12kcal9.5%
Fehérje:7.12g14.2%
Szénhidrát:26.13g9.7%
Zsír:7.97g11.4%
Élelmi rost:4.49g18%
Nátrium:0.86g35.8%
Elkészítés ideje: ~1 óra
Ha hasznosnak találtad vagy tetszett, kérlek oszd meg!
Értékelés

További képek:

Hozzászólások
Hozzászólni belépés után tudsz!
Csatlakozz facebook oldalunkhoz!