Lencsefõzelék recept
és a kalória tartalma
2012-03-26 08:00:51
Lencsefõzelék
Hozzávalók 6 személyre:
- 50 dkg Étkezési lencse
- 7 dkg Vöröshagyma
- 2 gerezd Fokhagyma
- 1 dkg Mustár
- 5 dkg Tejföl 20%
- 3 dkg Étkezési keményítõ
- 20 dkg Gyulai szárazkolbász
Elkészítése:
A lencsét elõzõ este beáztatjuk. A kolbászt karikára vágjuk, zsírját kisütjük, kiszedjük az edénybõl. A visszamaradt zsíron a hagymát megfuttatjuk, hozzátesszük a fokhagymát, átkeverjük, rátesszük a lencsét, és felöntjük annyi vízzel, hogy bõven ellepje. Ízesítjük egy teáskanál mustárral, 2 babérlevéllel, egy körömnyi darab citromhéjjal, sóval, borssal. Ha a lencse puhára fõtt, akkor a tejföllel és kevés vízzel elkevert keményítõvel besûrítjük. A kolbászkarikákkal díszítve tálaljuk.
Lencsefõzelék kalória táblázata:
Tápérték adatok 1 adaggal számolva:
Kalória | 501.55 kcal |
Fehérje | 30.71 g |
Szénhidrát | 55.95 g |
Zsír | 16.86 g |
Nátrium | 0.55 g |
Élelmi rost | 0.22 g |
Tápanyag a teljes mennyiségben:
Kalória | 3009.24 kcal |
Fehérje | 184.25 g |
Szénhidrát | 335.71 g |
Zsír | 101.1 g |
Nátrium | 3.32 g |
Élelmi rost | 1.32 g |
Köszönjük a receptet sudve felhasználónknak!
(INBÉ) Tápanyag igényemet ennyire elégíti ki:
Kalória:501.55kcal25.1%
Fehérje:30.71g61.4%
Szénhidrát:55.95g20.7%
Zsír:16.86g24.1%
Élelmi rost:0.22g0.9%
Nátrium:0.55g22.9%
Íz jellege:Fûszeres
Elkészítés ideje: ~1 óra
Értékelés
Hozzászólások
Hozzászólni belépés után tudsz!