Kalória Kalkulátor

-tól -ig
Címlap Receptek Kapros-túrós kalács

Kapros-túrós kalács recept ( képpel )

és a kalória tartalma


Kapros-túrós kalács

Hozzávalók 16 személyre:

  • 60 dkg Búza finom liszt
  • 2 darab M-es méretû Tyúktojás
  • 4 dl Tehéntej 2,8%-os
  • 30 dkg Tejföl 20%
  • 1 tasak Élesztõ
  • 2 teáskanál Konyhasó
  • 5 evõkanál Kristály cukor
  • 50 dkg Félzsíros tehéntúró
  • 2 kávéskanál Kapor
  • 1 evõkanál Finomított napraforgó étolaj
  • 6 dkg Margarin 80% zsírtartalmú
  • 1 evõkanál Étkezési keményítõ
  • 5 dkg Zsemlemorzsa, prézli

Elkészítése:

Az élesztõt a meglangyított tejben fél evõkanál cukorral összekeverjük, majd huzatmentes helyre tesszük, hogy felfusson. A lisztet egy teáskanál sóval elkeverjük. Megolvasztjuk a margarint, a liszthez adjuk.

A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét félretesszük a hûtõbe. A sárgáját hozzáadjuk a tésztához és összedagasztjuk. Fél órát huzatmentes helyen kelesztjük.

Közben a túrót villával áttörjük, hozzáadunk 2 deci tejfölt, egy teáskanál sót, 4 evõkanál cukrot és két kávéskanál szárított kaprot (vagy egy csokor aprított frisset ha van). Alaposan összedolgozzuk. Kis levet fog ereszteni, ezért hozzáadjuk a keményítõt és a zsemlemorzsát.

A hûtõbõl elõvesszük a két tojásfehérjét és habbá verjük, majd fél evõkanál cukrot is hozzáadunk, tovább verjük és a végén 1 deci tejfölt is elkevereünk benne.

A sütõt elõmelegítjük és egy magas tepsit kikenünk olajjal, majd meglisztezzük. A megkelt tésztát egyenletesen igazítsuk a tepsibe, majd terítsük be a túróval. A tetején a tojásos-tejfölös keveréket egyenletesen elkenjük. Ettõl lesz majd szép piros.

A sütõben 200 fokon kb. 50 percig sütjük, majd amikor a tetején a tojás megpirult kivesszük és felszeleteljük. Lehet kisebbre is vágni, rengeteg lesz belõle.

Készülhet ugyanezekbõl a hozzávalókból akár buktaként is, csak akkor tekergetni kell.

Kapros-túrós kalács kalória táblázata:

Tápérték adatok 1 adaggal számolva:

Kalória316.37 kcal
Fehérje10.79 g
Szénhidrát43.2 g
Zsír11.31 g
Nátrium0.46 g
Élelmi rost1.8 g

Tápanyag a teljes mennyiségben:

Kalória5061.94 kcal
Fehérje172.71 g
Szénhidrát691.4 g
Zsír180.83 g
Nátrium7.24 g
Élelmi rost28.77 g
Köszönjük a receptet Betti felhasználónknak!
(INBÉ) Tápanyag igényemet ennyire elégíti ki:
Kalória:316.37kcal15.8%
Fehérje:10.79g21.6%
Szénhidrát:43.2g16%
Zsír:11.31g16.2%
Élelmi rost:1.8g7.2%
Nátrium:0.46g19.2%
Elkészítés ideje: ~1.5 óra
Ha hasznosnak találtad vagy tetszett, kérlek oszd meg!
Értékelés

További képek:

Hozzászólások
Hozzászólni belépés után tudsz!
Csatlakozz facebook oldalunkhoz!