Kalória Kalkulátor

-tól -ig
Címlap Receptek Töltött zsömle

Töltött zsömle recept ( képpel )

és a kalória tartalma


Töltött zsömle

Hozzávalók 6 személyre:

  • 6 darab Zsemle
  • 50 dkg Félzsíros tehéntúró
  • 5 evõkanál Kristály cukor
  • 2 kis zacskó Vaníliás Cukor
  • 2 darab M-es méretû Tyúktojás
  • 7 dl Tehéntej 2,8%-os
  • 2 evõkanál Finomított napraforgó étolaj

Elkészítése:

A zsömléknek vágjuk le a tetejét és a belsejüket csípkedjük egy tálba.

Tegyük a zsemlebélhez a túrót, két tojás sárgáját, egy zacskó vaníliás cukrot, 3 evõkanál cukrot, és pár evõkanál tejet, és dtörjük, dolgozzuk alaposan össze õket. Ha túl száraz lenne tegyünk még hozzá tejet, de ne higítsuk túl, mert ez lesz a töltelék és kifolyhat.

A tejet egy másik tálban keverjük el 2 evõkanál cukorral és egy zacskó vaníliás cukorral. Ebbe lesznek az üreges zsemlék beáztatva rövid idõre.

Melegítsük elõ a sütõt 200 fokra és egy nagyobb tepsit olajozzunk ki 2 evõkanál olajjal. Fogjuk a zsemlék aljait és áztassuk be egy pillanatra a cukros-vaníliás tejbe, majd teygük õket a tepsibe.

Oszzuk 6 részre a tölteléket és adagoljuk õket a zsemle üregébe. Utána fogjuk a tetejeket és egy pillanatra szintén áztassuk a tejbe. Tegyük rá a tetejeket a zsemlékre.

Kenjük meg bõven õket a tojások fehérjével és 30 perc alatt süssük meg õket.

Hidegen a legfinomabb, de melegen is fogyasztható. Nagyon laktató, így desszertnek egy fél is elég.

Töltött zsömle kalória táblázata:

Tápérték adatok 1 adaggal számolva:

Kalória433.1 kcal
Fehérje22.01 g
Szénhidrát54.26 g
Zsír14.04 g
Nátrium0.09 g
Élelmi rost0.92 g

Tápanyag a teljes mennyiségben:

Kalória2598.58 kcal
Fehérje132.12 g
Szénhidrát325.49 g
Zsír84.2 g
Nátrium0.5 g
Élelmi rost5.51 g
Köszönjük a receptet Betti felhasználónknak!
(INBÉ) Tápanyag igényemet ennyire elégíti ki:
Kalória:433.1kcal21.7%
Fehérje:22.01g44%
Szénhidrát:54.26g20.1%
Zsír:14.04g20.1%
Élelmi rost:0.92g3.7%
Nátrium:0.09g3.8%
Elkészítés ideje: ~1 óra
Ha hasznosnak találtad vagy tetszett, kérlek oszd meg!
Értékelés

További képek:

Hozzászólások
Hozzászólni belépés után tudsz!
Csatlakozz facebook oldalunkhoz!