Töltött zsömle recept ( képpel )
és a kalória tartalma
2012-07-06 11:52:41
Töltött zsömle
Hozzávalók 6 személyre:
- 6 darab Zsemle
- 50 dkg Félzsíros tehéntúró
- 5 evõkanál Kristály cukor
- 2 kis zacskó Vaníliás Cukor
- 2 darab M-es méretû Tyúktojás
- 7 dl Tehéntej 2,8%-os
- 2 evõkanál Finomított napraforgó étolaj
Elkészítése:
A zsömléknek vágjuk le a tetejét és a belsejüket csípkedjük egy tálba.
Tegyük a zsemlebélhez a túrót, két tojás sárgáját, egy zacskó vaníliás cukrot, 3 evõkanál cukrot, és pár evõkanál tejet, és dtörjük, dolgozzuk alaposan össze õket. Ha túl száraz lenne tegyünk még hozzá tejet, de ne higítsuk túl, mert ez lesz a töltelék és kifolyhat.
A tejet egy másik tálban keverjük el 2 evõkanál cukorral és egy zacskó vaníliás cukorral. Ebbe lesznek az üreges zsemlék beáztatva rövid idõre.
Melegítsük elõ a sütõt 200 fokra és egy nagyobb tepsit olajozzunk ki 2 evõkanál olajjal. Fogjuk a zsemlék aljait és áztassuk be egy pillanatra a cukros-vaníliás tejbe, majd teygük õket a tepsibe.
Oszzuk 6 részre a tölteléket és adagoljuk õket a zsemle üregébe. Utána fogjuk a tetejeket és egy pillanatra szintén áztassuk a tejbe. Tegyük rá a tetejeket a zsemlékre.
Kenjük meg bõven õket a tojások fehérjével és 30 perc alatt süssük meg õket.
Hidegen a legfinomabb, de melegen is fogyasztható. Nagyon laktató, így desszertnek egy fél is elég.
Tegyük a zsemlebélhez a túrót, két tojás sárgáját, egy zacskó vaníliás cukrot, 3 evõkanál cukrot, és pár evõkanál tejet, és dtörjük, dolgozzuk alaposan össze õket. Ha túl száraz lenne tegyünk még hozzá tejet, de ne higítsuk túl, mert ez lesz a töltelék és kifolyhat.
A tejet egy másik tálban keverjük el 2 evõkanál cukorral és egy zacskó vaníliás cukorral. Ebbe lesznek az üreges zsemlék beáztatva rövid idõre.
Melegítsük elõ a sütõt 200 fokra és egy nagyobb tepsit olajozzunk ki 2 evõkanál olajjal. Fogjuk a zsemlék aljait és áztassuk be egy pillanatra a cukros-vaníliás tejbe, majd teygük õket a tepsibe.
Oszzuk 6 részre a tölteléket és adagoljuk õket a zsemle üregébe. Utána fogjuk a tetejeket és egy pillanatra szintén áztassuk a tejbe. Tegyük rá a tetejeket a zsemlékre.
Kenjük meg bõven õket a tojások fehérjével és 30 perc alatt süssük meg õket.
Hidegen a legfinomabb, de melegen is fogyasztható. Nagyon laktató, így desszertnek egy fél is elég.
Töltött zsömle kalória táblázata:
Tápérték adatok 1 adaggal számolva:
Kalória | 433.1 kcal |
Fehérje | 22.01 g |
Szénhidrát | 54.26 g |
Zsír | 14.04 g |
Nátrium | 0.09 g |
Élelmi rost | 0.92 g |
Tápanyag a teljes mennyiségben:
Kalória | 2598.58 kcal |
Fehérje | 132.12 g |
Szénhidrát | 325.49 g |
Zsír | 84.2 g |
Nátrium | 0.5 g |
Élelmi rost | 5.51 g |
Köszönjük a receptet Betti felhasználónknak!
(INBÉ) Tápanyag igényemet ennyire elégíti ki:
Kalória:433.1kcal21.7%
Fehérje:22.01g44%
Szénhidrát:54.26g20.1%
Zsír:14.04g20.1%
Élelmi rost:0.92g3.7%
Nátrium:0.09g3.8%
Íz jellege:Édes
Címkék:Könnyen elkészíthetõ
Elkészítés ideje: ~1 óra
További képek: