túró rudi torta recept
és a kalória tartalma
2012-07-22 23:24:15
túró rudi torta
Hozzávalók 16 személyre:
- 6 dkg Búza finom liszt
- 30 dkg Kristály cukor
- 2 darab S-es méretû Tyúktojás
- 0.3 dkg Kakaópor (zsírszegény)
- 0.1 dkg Zselatin
- 50 dkg Félzsíros tehéntúró
- 10 dkg Tejföl 20%
- 25 dkg Tejszín 20%
Elkészítése:
elkészítés
Piskóta készítése:
Kivajazunk egy 24 cm átmérõjû kapcsos tortaformát és az aljába méretre vágott sütõpapírt teszünk.
A tojásokat és a cukrot 4 perc alatt robotgéppel fölhabosítjuk.
A lisztet, sütõport és a kakaót összekeverjük és fakanállal óvatosan a tojáshabhoz forgatjuk.
A tortaformába öntjük a masszát és 175 fokon 12 perc alatt megsütjük. Ha kész, kihûtjük.
Töltelék készítése:
A zselatint 1 dl vízzel elkeverjük, majd takaréklángon addig kevergetjük, amíg a zselatin feloldódik.
Félretesszük hûlni, közben a porcukrot simára keverjük 2-3 kanál forró vízzel egy nagy keverõtálban.
A porcukorhoz adjuk a túrót, a vaníliarúd kikapargatott belsejét, a citromhéjat, a citromlevet, a tejfölt és a zselatinos vizet. Robotgéppel 1-2 perc alatt összedolgozzuk és végül fakanállal beleforgatjuk a tejszínhabot.
Összeállítás:
A piskótát kivesszük a formából, lehúzzuk róla a sütõpapírt és miután a formát elmostuk és szárazra töröltük, visszatesszük bele.
Megöntözzük 1 dl víz és 5 dkg cukor összemelegített keverékével, elsimítjuk rajta a túrós tölteléket és a tetejét vastagon megszórjuk kakaóporral.
A tortát 1 napig hûtõben tartjuk. Tálalás elõtt késsel finoman körbevágjuk és kiszedjük a formából.
Piskóta készítése:
Kivajazunk egy 24 cm átmérõjû kapcsos tortaformát és az aljába méretre vágott sütõpapírt teszünk.
A tojásokat és a cukrot 4 perc alatt robotgéppel fölhabosítjuk.
A lisztet, sütõport és a kakaót összekeverjük és fakanállal óvatosan a tojáshabhoz forgatjuk.
A tortaformába öntjük a masszát és 175 fokon 12 perc alatt megsütjük. Ha kész, kihûtjük.
Töltelék készítése:
A zselatint 1 dl vízzel elkeverjük, majd takaréklángon addig kevergetjük, amíg a zselatin feloldódik.
Félretesszük hûlni, közben a porcukrot simára keverjük 2-3 kanál forró vízzel egy nagy keverõtálban.
A porcukorhoz adjuk a túrót, a vaníliarúd kikapargatott belsejét, a citromhéjat, a citromlevet, a tejfölt és a zselatinos vizet. Robotgéppel 1-2 perc alatt összedolgozzuk és végül fakanállal beleforgatjuk a tejszínhabot.
Összeállítás:
A piskótát kivesszük a formából, lehúzzuk róla a sütõpapírt és miután a formát elmostuk és szárazra töröltük, visszatesszük bele.
Megöntözzük 1 dl víz és 5 dkg cukor összemelegített keverékével, elsimítjuk rajta a túrós tölteléket és a tetejét vastagon megszórjuk kakaóporral.
A tortát 1 napig hûtõben tartjuk. Tálalás elõtt késsel finoman körbevágjuk és kiszedjük a formából.
túró rudi torta kalória táblázata:
Tápérték adatok 1 adaggal számolva:
Kalória | 184.66 kcal |
Fehérje | 6.77 g |
Szénhidrát | 23.31 g |
Zsír | 7.14 g |
Nátrium | 0.01 g |
Élelmi rost | 0.17 g |
Tápanyag a teljes mennyiségben:
Kalória | 2954.58 kcal |
Fehérje | 108.47 g |
Szénhidrát | 372.83 g |
Zsír | 114.08 g |
Nátrium | 0.13 g |
Élelmi rost | 2.72 g |
Köszönjük a receptet szakacska felhasználónknak!
(INBÉ) Tápanyag igényemet ennyire elégíti ki:
Kalória:184.66kcal9.2%
Fehérje:6.77g13.5%
Szénhidrát:23.31g8.6%
Zsír:7.14g10.2%
Élelmi rost:0.17g0.7%
Nátrium:0.01g0.4%
Íz jellege:Édes
Elkészítés ideje: ~1 óra
Értékelés
Hozzászólások
Hozzászólni belépés után tudsz!