zabpelyhes csokihab recept
és a kalória tartalma
2013-06-03 23:53:02
zabpelyhes csokihab
Hozzávalók 4 személyre:
- 10 dkg Zabpehely
- 4 darab M-es méretû Tyúktojás
- 10 dkg Étcsokoládé
- 10 dkg
Elkészítése:
Zabpelyhes csokihab
Hozzávalók 4 személyre:
15 dk zabpehely
4 db tojás (Egyébként annyiszor 1 db tojás, ahány személyre készül!)
4 dl kókusztej (Annyiszor 1 dl tej, ahány személyre készül!)
10 dkg 90%-os fekete csokoládé (Kisebb mennyiségnél arányosan kevesebb!)
Vanília, vagy vaníliaaroma, esetleg mandula aroma, vagy kevés kávé
Stevia vagy xukor
Kevés citromlé
Elkészítés:
Zabpelyhet enyhén megpiritjuk, ráöntünk 3 dl forróvizet és félretesszük.
Válaszd szét a tojásokat – a fehérjébõl hab fog készülni, a sárgájára a kókusztej sûrítéséhez lesz szükséged
A tojásfehérjét pici citromlé és édesítés hozzáadásával verd fel kemény habbá
A sárgáját egy lábasba üsd bele, öntsd rá a kókusztejet, tedd bele a csokoládét, ízlés szerinti mennyiségben tegyél bele édesítést és vaníliát vagy aromát
Állandó keveréssel olvaszd fel a csokoládét, és egyben a krém be fog sûrûsödni
A krém alatt a lángot vedd a legkisebbre, a tojáshabot kanalazd a csokimasszába, és könnyed mozdulatokkal forgasd el a habot a krémben – lehetõleg ne törd teljesen össze – minél nagyobb lábast használsz, annál nagyobb esély van erre!
Csak pár percig tartson ez a habfõzési mûvelet.
Ezután keverd hozzá a zabpelyhet ami már megpuhult és felszívta a vizet.
Az élvezetet fokozhatod, ha mélyhûtött magozott meggyet vagy más gyümölcsöt dobálsz a krémbe.
Hozzávalók 4 személyre:
15 dk zabpehely
4 db tojás (Egyébként annyiszor 1 db tojás, ahány személyre készül!)
4 dl kókusztej (Annyiszor 1 dl tej, ahány személyre készül!)
10 dkg 90%-os fekete csokoládé (Kisebb mennyiségnél arányosan kevesebb!)
Vanília, vagy vaníliaaroma, esetleg mandula aroma, vagy kevés kávé
Stevia vagy xukor
Kevés citromlé
Elkészítés:
Zabpelyhet enyhén megpiritjuk, ráöntünk 3 dl forróvizet és félretesszük.
Válaszd szét a tojásokat – a fehérjébõl hab fog készülni, a sárgájára a kókusztej sûrítéséhez lesz szükséged
A tojásfehérjét pici citromlé és édesítés hozzáadásával verd fel kemény habbá
A sárgáját egy lábasba üsd bele, öntsd rá a kókusztejet, tedd bele a csokoládét, ízlés szerinti mennyiségben tegyél bele édesítést és vaníliát vagy aromát
Állandó keveréssel olvaszd fel a csokoládét, és egyben a krém be fog sûrûsödni
A krém alatt a lángot vedd a legkisebbre, a tojáshabot kanalazd a csokimasszába, és könnyed mozdulatokkal forgasd el a habot a krémben – lehetõleg ne törd teljesen össze – minél nagyobb lábast használsz, annál nagyobb esély van erre!
Csak pár percig tartson ez a habfõzési mûvelet.
Ezután keverd hozzá a zabpelyhet ami már megpuhult és felszívta a vizet.
Az élvezetet fokozhatod, ha mélyhûtött magozott meggyet vagy más gyümölcsöt dobálsz a krémbe.
zabpelyhes csokihab kalória táblázata:
Tápérték adatok 1 adaggal számolva:
Kalória | 309.75 kcal |
Fehérje | 10.88 g |
Szénhidrát | 32.58 g |
Zsír | 14.7 g |
Nátrium | 0.06 g |
Élelmi rost | 4 g |
Tápanyag a teljes mennyiségben:
Kalória | 1239 kcal |
Fehérje | 43.5 g |
Szénhidrát | 130.28 g |
Zsír | 58.8 g |
Nátrium | 0.22 g |
Élelmi rost | 16 g |
Köszönjük a receptet Vendég felhasználónknak!
(INBÉ) Tápanyag igényemet ennyire elégíti ki:
Kalória:309.75kcal15.5%
Fehérje:10.88g21.8%
Szénhidrát:32.58g12.1%
Zsír:14.7g21%
Élelmi rost:4g16%
Nátrium:0.06g2.5%
Íz jellege:Édes
Elkészítés ideje: ~1 óra
Értékelés
Hozzászólások
Hozzászólni belépés után tudsz!