Karfiolleves recept
és a kalória tartalma
2010-11-04 19:16:28
Karfiolleves
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 darab Karfiol
- 3 dl Tejföl 12%
- 2 l Ivóvíz
- 1 teáskanál Konyhasó
- 4 tekerésnyi õrölt Fekete bors
- 2 kávéskanál Szárított petrezselyem
- 10 dkg Póréhagyma
- 2 evõkanál Extra szûz olíva olaj
- 1 evõkanál Étkezési keményítõ
Elkészítése:
A póréhagyma felét karikára szeljük és olivaolajon megpirítjuk,majd a megmosott és rózsáira szedett karfiolt hozztesszük. Felöntjük a vízzel, sózzuk, borsozzuk és fedõ puhára fõzzük. Amíg fõ, a tejfölt kikeverjük a keményítõvel, majd egy kevés levest belemerünk, hogy utána csomómentesen tudjuk belekeverni a levesbe. Még egyet rottyantunk rajta, megszórjuk petrezselyemmel valamint a póréhagyma másik felével és kész is a könnyû levesünk.
Karfiolleves kalória táblázata:
Tápérték adatok 1 adaggal számolva:
Kalória | 211.22 kcal |
Fehérje | 5.49 g |
Szénhidrát | 15.92 g |
Zsír | 14.46 g |
Nátrium | 0.88 g |
Élelmi rost | 3.11 g |
Tápanyag a teljes mennyiségben:
Kalória | 844.88 kcal |
Fehérje | 21.94 g |
Szénhidrát | 63.69 g |
Zsír | 57.83 g |
Nátrium | 3.45 g |
Élelmi rost | 12.44 g |
Köszönjük a receptet rekka felhasználónknak!
(INBÉ) Tápanyag igényemet ennyire elégíti ki:
Kalória:211.22kcal10.6%
Fehérje:5.49g11%
Szénhidrát:15.92g5.9%
Zsír:14.46g20.7%
Élelmi rost:3.11g12.4%
Nátrium:0.88g36.7%
Íz jellege:Krémes
Elkészítés ideje: ~1 óra
Értékelés
Hozzászólások
Hozzászólni belépés után tudsz!