Kalória Kalkulátor

-tól -ig
Keresés
Név, cím, leírás
+ További/Egyéb szűrőfeltétel hozzáadása
Kattintson ide az adatok elküldéséhez!

Elkészítése:

A liszteket és a sót keverjük össze.
Az élesztõt meleg vízben futtassuk fel, adjuk a liszthez.

Dagasszuk alaposan össze, majd 1-1,5 órát hagyjuk kelni. Lisztezett deszkán osszuk kétfelé és formáljunk belõle két cipót.

A tetejét vagdossuk be, majd elõmelegített 190 fokos sütõben süssük egy órát a sütõ legfelsõ részén.

Hagyjuk kihûlni, aztán szeleteljük fel.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

2,5 bögre lisztet fél bögre cukorral, egy kávéskanál sóval, egy vaníliás cukorral, a sütõporral keverjünk el. A margarint olvasszuk fel, adjuk a liszthez, öntsük hozzá a tejet. A tojásokat válasszuk ketté, a sárgáját adjuk a masszához. A fehérjét verjük fel, majd óvatosan azt is keverjük bele.

Egy kerek sütõformát kenjünk ki margarinnal, lisztezzük meg, majd töltsük bele a masszát. 200 fokon 40-45 perc alatt süssük meg. Amikor már nem ragad, akkor jó. Hagyjuk kihûlni, majd vágjuk ketté.

Fél liter tejbõl, a keményítõbõl és rizslisztbõl 4 evõkanál cukorral fõzzünk nagyon sûrû pudingot. Robotgépben vagy villával törjük össze a túrót és keverjük össze a pudinggal. Adjunk hozzá 2 tasak vaníliás cukrot és csipetnyi fahéjat.

A barack befõttbõl linzer kiszúróval formáljunk virágokat, a maradékot pedig vágjuk apróra. A túrós krém 2/3-ad részével keverjük össze.

Az alsó tésztarétegre tegyük a barackos túrót, arra mégegy tésztát, arra pedig a sima túrós masszát. Nyomjuk bele a virágokat és késõbb díszítsük citromfû levelekkel.

Tegyük a hûtõbe hûlni. Közben készítsük el a zselatint a tetejére. A citromfû leveleket mossuk meg, és néhányat tegyünk félre a díszítéshez. A többit szedjük le a szárról és 2,5 deci vízben forraljuk 3 percet, majd tegyük félre 10 percre állni.

Szûrjük le a leveleket és a folyadékot tegyük vissza a tûzhelyre. Adjunk hozzá két evõkanál cukrot, és néhány csepp citromlevet, majd amikor újraforr, adjuk hozzá a zselatint és fõzzük 1 percig.

Hagyjuk kicsit hûlni, majd amikor már nem annyira forró, öntsük a tortára és hûtõszekrényben hagyjuk teljesen megkeményedni az egészet.

Nagyon finom.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

Retket megmossuk kockázzuk,jégsalátát megmossuk daraboljuk ,uborkát vékony szeletekre vágjuk,paradicsomot szeleteljük "kockákra"sajtot kockázzuk.Összekeverjük.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

Aprítsuk, és süssük meg a hagymát az olajon, majd vágjuk kisebb darabokra a paprikákat ezt is adjuk hozzá.Aprítsuk fel a paradicsomot, és miután a paprika kissé már megpuhult, öntsük bele ezt is majd fûszerezzük.
Hagyjuk elforrni a levét, és kostóljuk meg, hogy a paprika elég puha-e (ez kb. 8-10 perc), majd vegyük le a tûzhelyrõl, és tálaljuk fõtt virslivel és párolt rizzsel.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

11 dkg zabpehely
11 dkg búzaliszt
3 púpozott ek kakaópor(cukrozatlan)
1 tk sütõpor
csipet só
2 tojás
10 dkg puha margarin
5-6 ek méz
2,5 dl natúr joghurt


A zabpelyhet szárazon felhevített serpenyõben pár perc alatt megpirítjuk, majd finomra daráljuk.
A liszthez keverjük a zabpehelylisztet, a kakaót, a sütõport és a csipet sót.
Robotgéppel habosra keverjük a tojásokat, a mézet és a vajat. Mikor homogén, hozzáadjuk a joghurtot is.
Apránként belekeverjük a tojásos masszába a lisztes egyveleget.
Vajazott-lisztezett kisebb tepsibe (kb. 27 x 32 centis) simítjuk a tésztát és légkeverésen 170 fokra elõmelegített sütõben kb. 20 perc alatt megsütjük.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

Hagymat olajon megpiritom, beleteszem a kolbaszt, sot, pirospaprikat, krumplit es egy keves vizzel felontom.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

Hozzávalók:
-25 dkg túró
-5 ek zabpehely
-ízlés szerint cukor és édesítõszermentes baracklekvár (más lekvárt is lehet használni, lényeg h édes legyen cukor nélkül is)
-2 tojás
-4 tojásfehérje
-fahéj

A zabpelyhet, az egész tojásokkal összeturmixoljuk, hogy sima állaga legyen. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk apránként a tojásos zabpehelyhez. Ezután belekeverjük a túrót, a lekvárt és a fahéjat. Forró olajba szaggatjuk és kisütjük! Jó étvágyat!
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

Hozzávalók:
- 5 db tojás (2 tojásfehérje)
- 6 ek zabpehely
- 1,5 dl 1,5%-os tej
- 1,5 dl olívaolaj

A hozzávalókat összeturmixoljuk, hogy sima palacsintatészta állagot kapjunk. Hagyjuk állni a tésztát, hogy a zabpehely megszívja magát. Ha túl sûrû a tésztánk öntsünk hozzá kevés szódát. Süssük ki, majd tálaljuk cukor és tartósítószermentes lekvárral, vagy gyümölcsös túróval stb.

Kb. 12 db palacsinta jön ki belõle.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

Két nagyon zsenge tökbõl (kb. 80 dkg) készült.
A tököket megpucolom, aztán kockákra vágom és megfõzöm enyhén sós vízben.
Egy tûzálló tálat egy evõkanál extra szûz olíva olajjal kikenek, és prézlivel kiszórom.
A megfõtt tököket az elõkészített tálba rétegezem, és minden réteg tetejére ráöntöm a szószt, amit joghurtból, tejfölbõl, tejszínbõl, keményítõbõl, reszelt sajtból, a tojásból, fûszerekbõl és konyhasóból már elõzetesen kikevertem.
35 perc alatt fedõ alatt készre sütöm közepesen meleg sütõben.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

A csirkemellet filézzük ki, majd szeleteljük nagyon vékonyra. Az olajjal sóval és fûszerekkel készítsünk pácot, adjunk hozzá kevés citromlevet a gyorsabb puhulás érdekében.

A melleket dörzsöljük be a páccal, majd hûtõszekrényben zárható fedelû edényben hagyjuk állni 1-2 órát.

Elektromos grill készüléken 10 perc alatt süssük meg õket, majd tálaljuk salátával.

Könnyû nyári fogás.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

Fagylalt tortához vásároljunk legalább 2-3 féle nagy dobozos tetszõleges fagylaltot (lehet diétásat is!) és mielõtt a tortaformába kerül vegyük ki a fagyasztóból, hogy kicsit meglágyuljon.

Elõkészítés: melegítsük elõ a sütõt 200 fokra.

A vékony piskóta alap elkészítése:
A tojásokat válasszuk szét. A sárgáját a cukorral és a sütõporral keverjük habosra (amikor kifehéredik és fényes akkor habos). Tegyünk hozzá egy evõkanál (nem púpozott csak éppenhogy dudorodó) lisztet. A fehérjét verjük fel és óvatosan adagoljuk a masszába.

Töltsük kerek tortaformába amelyet elõzõleg kibélelünk sütõpapírral, vagy megvajazunk és lisztezünk.

A 2 tojásból készült lap bõven elegendõ, mitöbb még sok is, úgyhogy sütés közben érdemes egyszer rányitni a sûtõajtót, hogy összeessen és ne legyen púpos középen a kerek formában.

Hogy a masszával könnyebb legyen dolgozni, azt is lehet, hogy valamilyen piskóta alapú süteményt is készítünk és arányosan több tojással, cukorral és liszttel dolgozunk, de a formába csak 2 tojásnyit töltünk, a többit lapos tepsiben megsütjük. Vagy: a nagy lapból kivágjuk a kerek formát, stb... A lényeg, hogy a fagylaltok alá hasznos egy tészta, mert nehéz a szeleteket szeleteléskor egyben tartani.

Amikor a piskóta megsült, kitesszük hûlni. Vegyük elõ a fagyikat lágyulni.

Tegyük a tésztalapot a kerek forma aljába, majd kenõlapáttal rétegezzük a meglágyult (nem kiolvasztott!) fagylaltokat egymásra. Én az alsó csokirétegbe meggyet is tettem, azért nagyobb abból a mennyiség.

Dolgozzunk gyorsan. Amikor szép egyenletes az egész tegyük gyorsan vissza a fagyasztóba, nehogy teljesen kiolvadjon az egész, mert megromolhat ha kienged.

Amikor újra kemény a fagylalt, verjük fel a tejszínt és kenjünk a fagyott torta tetejére. Habkinyomóval lehet formázgatni is a tetejére ezt-azt. Már így is finom, de ha gyereknek készül, akkor a csoki a tetejérõl nem maradhat el :)

A csokiréteghez olvasszunk fel 15 deka étcsokit és adjunk hozzá olajat, hogy puhább legyen. Amikor megfagy még így is nehezen vágható! Kanállal locsolgassuk rá az egészre és mehet vissza fogyasztásig a fagyasztóba.

Én a kislányom születésnapjára készítettem, és még csokidarával is megszórtam.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

A nagy méretû cukkinit vágjuk hosszában ketté és magozzuk ki (lehet kilósnál nagyobbat használni hozzá, mert a mag úgyis veszteség), a kisebbeket csak daraboljuk fel. Én mindig meghámozom, de van aki héjával eszi.

Készítsük el az öntetet, amelyhez 3 deci tejfölt és 1,5 deci tejet használunk, ehhez adjunk 2 evõkanál lisztet, melyet csomómentesen elkeverünk.

Készítsük elõ a zöldségeket.
A paradicsomokat és paprikát csumázzuk ki, a hagymát pucoljuk meg, majd mindet szeleteljük fél-egy centis darabokra.

Vágjuk a cukkinit 1 centis szeletekre és egy vékonyan olajjal kikent tepsibe rakjunk egy sor cukkinit (a teljes mennyiség felét), majd vékonyan sózzuk be. Szórjuk meg kaporral és finomra vágott fokhagymával.

Tegyünk rá a paradicsomot, paprikát és hagyma karikákat, majd szórjuk meg kockázott bacon szalonnával. Locsoljuk meg a tejfölös öntet 2/3-ával egyenletesen, majd tegyük rá a cukkini második felét. Sózzuk és kaprozzuk ezt a réteget is le, majd locsoljuk rá a maradék öntetet.

Reszeljük le, majd szórjuk a tetejére a sajtot és 200 fokos sütõben 1-1,5 óra alatt süssük pirosra.

Nagyon finom, lecsós jellegû íze van.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

16 gombócra elegendõ ez a mennyiség.

A krumplit fõzzük meg héjában, majd hûtsük meg és húzzuk le a héját. Krumplinyomóval törjük össze, majd adjunk hozzá két tojást, 6 evõkanál lisztet és egy jó teáskanál sót.

Dolgozzuk össze a masszát alaposan. Ragadósnak kell maradnia, nem szabad kemény tésztát gyúrni belõle, különben gumi gombócok lesznek a kifõzés után! A kezünkre rá fog ragadni, de ez nem probléma, ez teljesen normális.
(Azért kell majd a többi ~ 2 evõkanálnyi liszt, hogy a formázáskor ne ragadjon hozzánk.)

A krumpli fõzése közben a zsemlemorzsát 2 evõkanál olajon pirítsuk meg, majd keverjünk bele 3 evõkanál cukrot és 1 kávéskanál fahéjat. Egy kispohárban egy evõkanál cukrot fél kávéskanál fahéjjal keverjünk el, ez lesz a szilván belül a gombócban.

Tegyünk fel egy nagy fazékban vizet fõni, majd kezdjük el a gombócokat megformálni. A 8 nagy szilvát mossuk meg, vágjuk félbe, magozzuk ki majd vágjuk negyedbe. (Vagy alapból használhatunk 16 darab pici szilvát is, mert ennyi gombóchoz lesz elég a tészta. Ha kis szilvát használunk ne vágjuk teljesen ketté csak félig, hogy össze lehessen csukni.)

Gombóconként egy marék tésztát lehet számolni, de eloszthatjuk elõre 16 részre.

A meggyúrás: Lisztezzük meg a tenyerünket és lapogassuk kissé szét benne körkörösen a tésztát. tartsuk, mint egy kis tányért és a közepébe tegyünk két negyed szilva darabot és egy kávéskanál fahájas cukrot. (Vagy a kicsi nél a szétnyitott szilva közepébe tehetjük, ez mégjobb.)

Másik kezünkkel csippentsük össze a széleit, tapasszuk be az esetleges lukakat és formázzunk két tenyerünkkel gombócot belõle. Lisztben forgassuk meg és tegyük lisztezett asztalra.

A forró vízbe óvatosan tegyük be, a gombócokat, majd fõzzük amíg feljönnek. Ez kb 10 perc. Ha letapadtak a fazék aljára, óvatosan nyúljunk alá egy nagy kanállal és ha ezzel megemelkedtek akkor már megfõttek. Forgassuk meg a kifõtt gombócokat a zsemlemorzsában és tegyük õket egy tálba.

Személyenként 2 gombóccal lehet számolni, de van akinek egy is elég a szép kövér gombócokból :)
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

Hozzávalók (kb. 3 adag):

10 dkg zabpehely (õrölve)
1 dl zsírszegény tej
1,5 dl víz
2 tojásfehérje
1 tojássárgája
fél adagolókanál vaniliás/csokis fehérjepor
1 ek. kakaópor(cukormentes)
olaj a sütéshez


1. Egy tálba rakjuk a tojást, a (õrölt) zabpelyhet, a tejet, és a vizet. Habverõvel pár másodpercig verjük.
2. Egy teflon serpenyõt nagyon vékonyan kiolajozunk (ecsettel vagy olajpermetezõvel).
3. 1 merõkanálnyi palacsintatésztát merünk a már forró serpenyõbe. Elegyengetjük, amennyire vékonyan tudjuk. Közepes hõmérsékleten mindkét oldalát megsütjük.
4. Még melegen megtöltjük és feltekerjük.

Töltelék: Zsírszegény túró, natur joghurt, vaníliás fehérje és reszelt citromhéj (ízlés szerint édesítõszer) keveréke, fahéj, cukor és tartósítószermentes baracklekvár.

Öntet: 1/2 adagolókanál csokis fehérjepor + 2 ek. natur joghurt

Próbáljátok ki, mert jobb, mint az eredeti, ráadául egészséges is! Isteni finom!!
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

A szalonnát apróra vágom, aranybarnára sütöm. A kisûlt tepertõt félrerakom.
A kisült zsírhoz adok 50 g vajat és 50 g liba- vagy kacsazsírt, majd a kockára vágott vöröshagymát üvegesre pirítom, hozzáadom a tört fokhagymát és a felkockázott májat, 6 percig sütöm, közben hozzáadom a morzsolt fûszereket és a végén a narancshéjat. Majd a még a forró ételhez 4 cent konyakot (elhagyható), és még két percig sütöm.
A tûzrõl levett májat botturmixal pépesítem, a végén sózom, és hozzáadom a félretett tepertõ darabkákat.
Mély, k.b. 3 deciliteres tálkákba adagolom. A maradék vajat és 3 dkg kacszsírt felolvasztok és a óvatosan rátöltöm pástétomra. Legalább 4 órára hûtõbe rakom.
Pirítóssal, salátákkal fogyasztható. Hûtõben 2 hétig is eláll.
Kb 10 adag, 100 g 260 cal
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

uborkát lereszeljük hámozás után ,sózzuk állni hagyjuk.tejfölt joghurtot összekeverjük a tejföllel kevés borssal,ráreszeljük a foghagymát elkeverjük.az uborkát kicsavarjuk a levét hozzáadjuk az elkevert fejfülhöz.Hûtõbe tesszük.
zöldséget megpároljuk pároló edényben.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

A hagymát, répát és zellert megtisztítjuk, majd meghámozzuk és lereszeljük. Lehet robotgéppel is aprítani. A párizsit vékony csíkokra vágjuk és összekeverjük a zöldségekkel.

A majonézt elkeverjük a tejföllel, majd ráöntjük a salátára.

Hidegtál részeként vagy magában fogyasztjuk.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

Összekeverni
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

A lisztet a sóval és az élesztõporral keverjük el. Olvasszuk fel a margarint, adjuk a liszthez, majd adjuk hozzá a túrót és a tejfölt is. Dagasszuk nagyon alaposan össze, hogy rugalmas tésztát kapjunk.

Tegyük félre fél órát pihenni. Nem kell nagyon lezárva keleszteni, anélkül is jó lesz az állaga.

Melegítsük elõ a sütõt 200 fokra, közben a tésztát nyújtsuk ujjnyi vastagra és kiszúróval vagy belisztezett peremû kispohárral szaggassunk belõle pogácsákat.

A pogikat éles késsel nem mélyen vagdossuk be # alakban, majd nem túl szorosan egymás mellé tegyük sütõpapírra. A tetejüket kenjük meg a tojással és süssük adagonként kb. 35 percig.

Ekkora mennyiség kb. két tepsibe fér el. Nagyon jó íze van, kicsit olyan mintha sajtos lenne.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

Ebéd natúr marhahus szelet sütve majorannával, rizs ,

zabpehely tejben ásztatva. Reggeli

1db zsemle
Egy adag kalória tartalma: kcal
Vissza 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Tovább
Ha hasznosnak találtad vagy tetszett, kérlek oszd meg!
Csatlakozz facebook oldalunkhoz!