Túrós-meggyes rétes recept ( képpel )
és a kalória tartalma
2013-03-26 13:53:34
Túrós-meggyes rétes
Hozzávalók 16 személyre:
- 1.5 csomag (150g) Réteslap
- 50 dkg Félzsíros tehéntúró
- 4 evõkanál Kristály cukor
- 0.5 teáskanál Konyhasó
- 20 dkg Vaníliás Cukor
- 1 púpozott teáskanál Étkezési keményítõ
- 1 darab M-es méretû Tyúktojás
- 25 dkg Meggy (befõtt)
- 5 dkg Zsemlemorzsa, prézli
- 0.5 dl Finomított napraforgó étolaj
- 10 dkg Tejföl 12%
Elkészítése:
Réteslapba bármit tölthetünk, a férjem most túrós-meggyeset kért. Azért 1,5 csomag réteslapot írtam, mert 3*4 lapból 3 rúd rétes lett ekkora mennyiségû túróból és meggybõl. A meggy és cukor menyissége ízlés szerint természetesen módosítható.
A túrónál a cukor mennyiséget könnyedén csökkenthetjük, méghozzá úgy, hogy nem tûnik kevésbé édesnek. Mindig tegyünk bele sót és kevesebb cukorral is erõteljes marad az íze!
A túrót egy tálban villával törjük össze, adjuk hozzá a cukrot sót, a tojás sárgáját, a tejfölt és alaposan keverjük össze. Tegyük a hûtõbe amíg a réteslapokat elõkészítjük, addig levet is fog ereszteni és majd annnak függvényében kell a morzsát hozzáadni.
Közben lecsöpögtethetjük a meggyet is.
A réteslapok kezelése: egy enyhén megnedvesített konyharuhán kell a lapokat olajjal alaposan megkenni. Folyamata: tegyünk egy lapot a konyharuhára, kenjük teljesen meg, majd helyezzük rá a következõt, kenjük meg...
Ilyen módon 4 lapot tegyünk egymásra. majd, az egyik oldalánál végig szórjuk meg enyhén zsemlemorzsával. ide kerül a töltelék. Osszuk el a tölteléket 3 részre, és egyenletesen tegyük az elõkészített lapok egyik oldalára.
Rakjuk végig a túró közepét sávban meggyel, majd a konyharuha segítségével - figyelve, hogy ne legyen szoros, ez fontos! - tekerjük fel a lapokat. a végét tömjük be (hajtogassuk össze tetszõleges technikával), majd az egészet kenjük be körbe olajjal.
Ugyanígy készítsük el mindhárom lapot, majd elõmelegített sütõben zsírpapírra helyezve 200 fokon 45-50 percig süssük legfelül, vagy 30-35 percig középen, de akkor lesni kell a talpát.
Amikor kicsit hûlt,csak akkor lehet szeletelni, mert széttörik. (De ez tésztafüggõ is, mind más kicsit.)
Jó étvágyat!
A túrónál a cukor mennyiséget könnyedén csökkenthetjük, méghozzá úgy, hogy nem tûnik kevésbé édesnek. Mindig tegyünk bele sót és kevesebb cukorral is erõteljes marad az íze!
A túrót egy tálban villával törjük össze, adjuk hozzá a cukrot sót, a tojás sárgáját, a tejfölt és alaposan keverjük össze. Tegyük a hûtõbe amíg a réteslapokat elõkészítjük, addig levet is fog ereszteni és majd annnak függvényében kell a morzsát hozzáadni.
Közben lecsöpögtethetjük a meggyet is.
A réteslapok kezelése: egy enyhén megnedvesített konyharuhán kell a lapokat olajjal alaposan megkenni. Folyamata: tegyünk egy lapot a konyharuhára, kenjük teljesen meg, majd helyezzük rá a következõt, kenjük meg...
Ilyen módon 4 lapot tegyünk egymásra. majd, az egyik oldalánál végig szórjuk meg enyhén zsemlemorzsával. ide kerül a töltelék. Osszuk el a tölteléket 3 részre, és egyenletesen tegyük az elõkészített lapok egyik oldalára.
Rakjuk végig a túró közepét sávban meggyel, majd a konyharuha segítségével - figyelve, hogy ne legyen szoros, ez fontos! - tekerjük fel a lapokat. a végét tömjük be (hajtogassuk össze tetszõleges technikával), majd az egészet kenjük be körbe olajjal.
Ugyanígy készítsük el mindhárom lapot, majd elõmelegített sütõben zsírpapírra helyezve 200 fokon 45-50 percig süssük legfelül, vagy 30-35 percig középen, de akkor lesni kell a talpát.
Amikor kicsit hûlt,csak akkor lehet szeletelni, mert széttörik. (De ez tésztafüggõ is, mind más kicsit.)
Jó étvágyat!
Túrós-meggyes rétes kalória táblázata:
Tápérték adatok 1 adaggal számolva:
Kalória | 224.21 kcal |
Fehérje | 7.44 g |
Szénhidrát | 33.65 g |
Zsír | 6.27 g |
Nátrium | 0.1 g |
Élelmi rost | 0.32 g |
Tápanyag a teljes mennyiségben:
Kalória | 3587.25 kcal |
Fehérje | 118.98 g |
Szénhidrát | 538.37 g |
Zsír | 100.19 g |
Nátrium | 1.69 g |
Élelmi rost | 5.05 g |
Köszönjük a receptet Betti felhasználónknak!
(INBÉ) Tápanyag igényemet ennyire elégíti ki:
Kalória:224.21kcal11.2%
Fehérje:7.44g14.9%
Szénhidrát:33.65g12.5%
Zsír:6.27g9%
Élelmi rost:0.32g1.3%
Nátrium:0.1g4.2%
Íz jellege:Édes
Elkészítés ideje: ~2 óra
További képek: