Kráter recept ( képpel )
és a kalória tartalma
2013-04-02 21:01:41
Kráter
Hozzávalók 8 személyre:
- 2 tasak Pudingpor
- 5 evõkanál Kristály cukor
- 9 dl Tehéntej 1,5%-os
- 5 darab M-es méretû Tyúktojás
- 25 dkg Kristály cukor
- 25 dkg Búza finom liszt
- 1 zacskó Sütõpor
- 4 dkg Kakaópor (zsírszegény)
- 1 dl Finomított napraforgó étolaj
- 10 dkg Tehéntej 1,5%-os
- 4 dl Tejföl 12%
- 3 evõkanál Kristály cukor
- 2 kis zacskó Vaníliás Cukor
Elkészítése:
A 2 csomag vaníliás pudinporhoz hozzáadjuk az 5 evõkanál cukrot, és 900 ml tejjel pudingot fõzünk. Ha elkészült, többször megkeverve kihûtjük.
A tésztához kettéválasztjuk a tojásokat. Az 5 tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, majd hozzáöntjük a tejet és az olajat, ezekkel is kicsit keverjük.
A lisztet összevegyítjük a sütõporral és a 3 ek kakaóval. Kemény habbá verjük a tojások fehérjét. A kakaós lisztet beleszitáljuk a cukros masszába, jól elkeverük, és a fehérjehabot óvatosan beleforgatjuk a tésztába. Kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük a tésztát.
A kihûlt pudingot egy kanállal ide-oda belepottyantjuk.
Elõmelegített sütõben (légkeverésnél 165 °C, normál 180 °C ) tûpróbáig sütjük.
Miután kivettük, még melegen a tetejére öntünk-simítunk 3 ek cukorral és 2 cs vaníliás cukorral elkevert 400 ml tejfölt.
elõkészület: 30 perc
fõzés: 5 perc
sütés: 40 perc
Ezt a sütit egyszerûen csak szeretjük. Az elkészítése is gyors. Az íze pedig... nagyon finom! Érdemes pár órával fogyasztás elõtt elkészíteni, mert addig a tejföl is szépen rádermed.
A tésztához kettéválasztjuk a tojásokat. Az 5 tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, majd hozzáöntjük a tejet és az olajat, ezekkel is kicsit keverjük.
A lisztet összevegyítjük a sütõporral és a 3 ek kakaóval. Kemény habbá verjük a tojások fehérjét. A kakaós lisztet beleszitáljuk a cukros masszába, jól elkeverük, és a fehérjehabot óvatosan beleforgatjuk a tésztába. Kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük a tésztát.
A kihûlt pudingot egy kanállal ide-oda belepottyantjuk.
Elõmelegített sütõben (légkeverésnél 165 °C, normál 180 °C ) tûpróbáig sütjük.
Miután kivettük, még melegen a tetejére öntünk-simítunk 3 ek cukorral és 2 cs vaníliás cukorral elkevert 400 ml tejfölt.
elõkészület: 30 perc
fõzés: 5 perc
sütés: 40 perc
Ezt a sütit egyszerûen csak szeretjük. Az elkészítése is gyors. Az íze pedig... nagyon finom! Érdemes pár órával fogyasztás elõtt elkészíteni, mert addig a tejföl is szépen rádermed.
Kráter kalória táblázata:
Tápérték adatok 1 adaggal számolva:
Kalória | 670.88 kcal |
Fehérje | 14.69 g |
Szénhidrát | 99.65 g |
Zsír | 22.5 g |
Nátrium | 0.12 g |
Élelmi rost | 1.42 g |
Tápanyag a teljes mennyiségben:
Kalória | 5366.99 kcal |
Fehérje | 117.35 g |
Szénhidrát | 797.24 g |
Zsír | 180 g |
Nátrium | 0.98 g |
Élelmi rost | 11.33 g |
Köszönjük a receptet Vendég felhasználónknak!
(INBÉ) Tápanyag igényemet ennyire elégíti ki:
Kalória:670.88kcal33.5%
Fehérje:14.69g29.4%
Szénhidrát:99.65g36.9%
Zsír:22.5g32.1%
Élelmi rost:1.42g5.7%
Nátrium:0.12g5%
Íz jellege:Édes
Mikor fogyasztható, milyen típusú étel:Desszert
Elkészítés ideje: ~1 óra
További képek: