Sárgabarack Lekvár recept
és a kalória tartalma
2010-09-27 17:15:46
Sárgabarack Lekvár
Hozzávalók 16 személyre:
- 100 dkg Sárgabarack
- 100 dkg Kristály cukor
Elkészítése:
A barackot magozzuk ki, daráljuk le, keverjük el a cukkorral, és fõzzük lassú tûzön sûrûsödésig. (kb. 2 óra)
(Ha van otthon pektin, tegyünk bele egy zacskónyit, akkor sûrûbb lesz és elegendõ 10-15 percig fõzni!)
Tiszta száraz üvegekbe töltsük bele, zárjuk jól le, majd 5-10 perce állítsuk fejjel lefelé.
Majd állítsuk újra talpára az üvegeket és hagyjuk maguktól kihûlni.
Több, mint egy évig eláll.
(Ha van otthon pektin, tegyünk bele egy zacskónyit, akkor sûrûbb lesz és elegendõ 10-15 percig fõzni!)
Tiszta száraz üvegekbe töltsük bele, zárjuk jól le, majd 5-10 perce állítsuk fejjel lefelé.
Majd állítsuk újra talpára az üvegeket és hagyjuk maguktól kihûlni.
Több, mint egy évig eláll.
Sárgabarack Lekvár kalória táblázata:
Tápérték adatok 1 adaggal számolva:
Kalória | 276.88 kcal |
Fehérje | 0.88 g |
Szénhidrát | 68.51 g |
Zsír | 0.24 g |
Nátrium | 0 g |
Élelmi rost | 1.25 g |
Tápanyag a teljes mennyiségben:
Kalória | 4430 kcal |
Fehérje | 14 g |
Szénhidrát | 1096.2 g |
Zsír | 3.9 g |
Nátrium | 0.01 g |
Élelmi rost | 20 g |
Köszönjük a receptet Betti felhasználónknak!
(INBÉ) Tápanyag igényemet ennyire elégíti ki:
Kalória:276.88kcal13.8%
Fehérje:0.88g1.8%
Szénhidrát:68.51g25.4%
Zsír:0.24g0.3%
Élelmi rost:1.25g5%
Nátrium:g0%
Kategória:
Egyéb
Mikor fogyasztható, milyen típusú étel:Öntet - szósz
Elkészítés ideje: ~2 óra
Értékelés
Hozzászólások
Hozzászólni belépés után tudsz!