Pulyka hús leves recept
és a kalória tartalma
2010-09-27 17:15:30
Pulyka hús leves
Hozzávalók 4 személyre:
- 4 szál Sárgarépa
- 1 szál Petrezselyem gyökér (fehér répa)
- 1 darab Zellergumó
- 30 dkg Pulykacomb
- 1 teáskanál Konyhasó
- 2 l Ivóvíz
- 1 evõkanál aprított Petrezselyem levél
- 1 10g Julianne szárított zöldség keverék
- 10 dkg Apró leves tészta
Elkészítése:
A répákat és a zöldségeket tisztítsd meg, aprítsd fel.
A húst mosd meg, majd vágd nem túl kicsi kockákra.
Sós vízben az összes hozzávalót fõzd ~ 2 -2,5 órán át lassú tûzön, amíg ragadós nem lesz a leves.
A kifõzött apró levestésztával tálald.
Szerintem finomabb, mint a tyúkhúsleves.
A húst mosd meg, majd vágd nem túl kicsi kockákra.
Sós vízben az összes hozzávalót fõzd ~ 2 -2,5 órán át lassú tûzön, amíg ragadós nem lesz a leves.
A kifõzött apró levestésztával tálald.
Szerintem finomabb, mint a tyúkhúsleves.
Pulyka hús leves kalória táblázata:
Tápérték adatok 1 adaggal számolva:
Kalória | 234.95 kcal |
Fehérje | 21.08 g |
Szénhidrát | 29.68 g |
Zsír | 3.36 g |
Nátrium | 1.42 g |
Élelmi rost | 4.82 g |
Tápanyag a teljes mennyiségben:
Kalória | 939.79 kcal |
Fehérje | 84.36 g |
Szénhidrát | 118.74 g |
Zsír | 13.44 g |
Nátrium | 5.66 g |
Élelmi rost | 19.31 g |
Köszönjük a receptet Betti felhasználónknak!
(INBÉ) Tápanyag igényemet ennyire elégíti ki:
Kalória:234.95kcal11.7%
Fehérje:21.08g42.2%
Szénhidrát:29.68g11%
Zsír:3.36g4.8%
Élelmi rost:4.82g19.3%
Nátrium:1.42g59.2%
Címkék:leves
Elkészítés ideje: ~2.5 óra
Értékelés
Hozzászólások
Hozzászólni belépés után tudsz!