Burgonya püré recept
és a kalória tartalma
2010-10-18 11:37:43
Burgonya püré
Hozzávalók 6 személyre:
- 100 dkg Burgonya (krumpli)
- 5 dkg Natúr vaj
- 1.5 dl Tehéntej 2,8%-os
- 1.5 teáskanál Konyhasó
Elkészítése:
A krumplit fõzzük meg héjastól sós vízben. Majd hûtsük meg hideg vízben és pucoljuk meg, ekkor a héja könnyen le fog jönni.
Egy edényben krumplinyomóval törjük át, majd másfél-két deci forró tejjel, amibe tettünk fél teáskanál sót, és 5 dkg vajjal alaposan dolgozzuk össze.
A sót azért érdemes a tejjel elkeverni, mert így biztosan nem lesznek sós és sótlan területek, egyenletes lesz az egész pürében.
Egy edényben krumplinyomóval törjük át, majd másfél-két deci forró tejjel, amibe tettünk fél teáskanál sót, és 5 dkg vajjal alaposan dolgozzuk össze.
A sót azért érdemes a tejjel elkeverni, mert így biztosan nem lesznek sós és sótlan területek, egyenletes lesz az egész pürében.
Burgonya püré kalória táblázata:
Tápérték adatok 1 adaggal számolva:
Kalória | 201.83 kcal |
Fehérje | 4.17 g |
Szénhidrát | 30.28 g |
Zsír | 7.61 g |
Nátrium | 0.8 g |
Élelmi rost | 3.67 g |
Tápanyag a teljes mennyiségben:
Kalória | 1211 kcal |
Fehérje | 24.98 g |
Szénhidrát | 181.63 g |
Zsír | 45.66 g |
Nátrium | 4.79 g |
Élelmi rost | 22 g |
Köszönjük a receptet Admin felhasználónknak!
(INBÉ) Tápanyag igényemet ennyire elégíti ki:
Kalória:201.83kcal10.1%
Fehérje:4.17g8.3%
Szénhidrát:30.28g11.2%
Zsír:7.61g10.9%
Élelmi rost:3.67g14.7%
Nátrium:0.8g33.3%
Elkészítés ideje: ~1 óra
Értékelés
Hozzászólások
Hozzászólni belépés után tudsz!