Pethes leves Gundel recept recept
és a kalória tartalma
2017-03-06 11:26:00
Pethes leves Gundel recept
Hozzávalók 8 személyre:
- 60 dkg Marhahús
- 60 dkg Sertés karaj
- 10 dkg Marha velõ
- 20 dkg Répa
- 20 dkg Petrezselyem gyökér (fehér répa)
- 10 dkg Zellergumó
- 20 dkg Csirke alsócomb
- 2 dkg Fokhagyma
- 5 dkg Vöröshagyma
Elkészítése:
A húsokat hideg vízben feltesszük főni 1-1-óra eltolással. A velős csont végét sóval bedörzsöljük, úgy főzzük.A zöldségeket a sertéshússal együtt tesszük fel főni.3-4 óra gyöngyöző forrás után a húsokat csontokat zöldséget kiszedjük, a levet kis paradicsompürével és tojásfehérjével derítjük, leszűrjük. A tálalásnál a tányérra teszünk minden húsból és csontvelő karikából, pirítóst adunk mellé, sót borsot pirospaprikát a velőhöz.Ha nem ketogén diéta része akkor cérna metélttel is tálalhatjuk. A húsokhoz kevés ecetes torma is jár.
Pethes leves Gundel recept kalória táblázata:
Tápérték adatok 1 adaggal számolva:
Kalória | 520.86 kcal |
Fehérje | 35.08 g |
Zsír | 38.26 g |
Nátrium | 0.17 g |
Szénhidrát | 7.08 g |
Élelmi rost | 1.95 g |
Tápanyag a teljes mennyiségben:
Kalória | 4166.8 kcal |
Fehérje | 280.6 g |
Zsír | 305.97 g |
Nátrium | 1.45 g |
Szénhidrát | 56.66 g |
Élelmi rost | 15.47 g |
Köszönjük a receptet Laci felhasználónknak!
(INBÉ) Tápanyag igényemet ennyire elégíti ki:
Kalória:520.86kcal26%
Fehérje:35.08g70.2%
Szénhidrát:7.08g2.6%
Zsír:38.26g54.7%
Élelmi rost:1.95g7.8%
Nátrium:0.17g7.1%
Elkészítés ideje: ~5 óra
Értékelés
Hozzászólások
Hozzászólni belépés után tudsz!