Rákóczi túrós házilag recept ( képpel )
és a kalória tartalma
2013-04-12 09:45:36
Rákóczi túrós házilag
Hozzávalók 16 személyre:
- 50 dkg Félzsíros tehéntúró
- 50 dkg Búza finom liszt
- 6 darab M-es méretû Tyúktojás
- 7 evõkanál Kristály cukor
- 1 kis zacskó Vaníliás Cukor
- 3 evõkanál Lekvár, dzsem
- 25 dkg Margarin 80% zsírtartalmú
- 1 teáskanál Konyhasó
Elkészítése:
A Rákóczi túrós nem egy könnyû sütemény, ragacsosan émelygõsen édes, úgyhogy csak az próbálja ki aki szereti az ilyesmit. Nem túl bonyolult az elkészítése, a lényege csak annyi, hogy a habot utólag kell rásütni, amikor már megsült nagyjából.
A tésztához a fél kiló lisztet egy evõkanál cukorral egy teáskanál sóval keverjük el majd morzsoljuk össze a margarinnal. Adjunk hozzá 3 tojássárgáját és gyúrjuk össze. Tegyük kikent tepsi aljára egyenletesen.
Kenjük meg a lekvárral egyenletesen a tésztát.
A túró réteghez a túrót törjük össze villával, majd adjunk hozzá 3 evõkanál cukrot, egy csomag vaníliás cukrot és a másik 3 tojás sárgáját. (mehet bele csipet só és pici tejföl is annak függvényében mennyire száraz a túró).
Terítsük egyenletesen a túrót a lekvárrétegre, majd süssük 200 fokon 40 percet. Amikor majdnem megsült, akkor kezdjük el felverni a tojásfehérjékbõl a habot, amibe amikor kezd keményedni tegyünk 3 evõkanál cukrot, de porcukor formájában és verjük fel teljesen.
Vegyük ki a sütõbõl a süteményt és terítsük el rajta a hhabot, majd tegyük vissza 10-15 percre.
Hagyjuk teljesen kihûlni és nagyon fontos, hogy a hûtõben tároljuk, mert könnyen romlandó.
A tésztához a fél kiló lisztet egy evõkanál cukorral egy teáskanál sóval keverjük el majd morzsoljuk össze a margarinnal. Adjunk hozzá 3 tojássárgáját és gyúrjuk össze. Tegyük kikent tepsi aljára egyenletesen.
Kenjük meg a lekvárral egyenletesen a tésztát.
A túró réteghez a túrót törjük össze villával, majd adjunk hozzá 3 evõkanál cukrot, egy csomag vaníliás cukrot és a másik 3 tojás sárgáját. (mehet bele csipet só és pici tejföl is annak függvényében mennyire száraz a túró).
Terítsük egyenletesen a túrót a lekvárrétegre, majd süssük 200 fokon 40 percet. Amikor majdnem megsült, akkor kezdjük el felverni a tojásfehérjékbõl a habot, amibe amikor kezd keményedni tegyünk 3 evõkanál cukrot, de porcukor formájában és verjük fel teljesen.
Vegyük ki a sütõbõl a süteményt és terítsük el rajta a hhabot, majd tegyük vissza 10-15 percre.
Hagyjuk teljesen kihûlni és nagyon fontos, hogy a hûtõben tároljuk, mert könnyen romlandó.
Rákóczi túrós házilag kalória táblázata:
Tápérték adatok 1 adaggal számolva:
Kalória | 378.05 kcal |
Fehérje | 10.67 g |
Szénhidrát | 45.98 g |
Zsír | 16.97 g |
Nátrium | 0.36 g |
Élelmi rost | 1.49 g |
Tápanyag a teljes mennyiségben:
Kalória | 6048.82 kcal |
Fehérje | 170.83 g |
Szénhidrát | 735.59 g |
Zsír | 271.45 g |
Nátrium | 5.84 g |
Élelmi rost | 23.7 g |
Köszönjük a receptet Betti felhasználónknak!
(INBÉ) Tápanyag igényemet ennyire elégíti ki:
Kalória:378.05kcal18.9%
Fehérje:10.67g21.3%
Szénhidrát:45.98g17%
Zsír:16.97g24.2%
Élelmi rost:1.49g6%
Nátrium:0.36g15%
Íz jellege:Édes
Címkék:Nehéz
Mikor fogyasztható, milyen típusú étel:Édes sütemény
Elkészítés ideje: ~2 óra
További képek: