Kapros gombócleves recept
és a kalória tartalma
2014-04-08 16:48:40
Kapros gombócleves
Hozzávalók 4 személyre:
- 10 dkg Vöröshagyma
- 20 dkg Sárgarépa
- 30 dkg Zöldbab
- 50 dkg Marhahús
- 0.2 dkg Fokhagyma
- 2 darab M-es méretû Tyúktojás
- 2 dl Tejföl 12%
- 1 evõkanál Búza finom liszt
- 2 evõkanál aprított Friss kapor levél
- 2 evõkanál Extra szûz olíva olaj
- 3 evõkanál Ecet
Elkészítése:
A darált húshoz hozzákeverjük a tojást, a sót, a borsot, a reszelt fokhagymát, a zöldségkeveréket és annyi morzsát, hogy formázható masszát kapjunk. Kis gombócokat formálunk belõle.
A hagymát apróra vágjuk, majd az olajon megpároljuk, ekkor rátesszük a szeletelt répát, és tovább pirítjuk. Felöntjük 2 liter vízzel, dobunk bele leveskockát, ízesítjük sóval, és hagyjuk felforrni.
Mikor felforrt, beletesszük a gombócokat, majd mikor újra felforr, a zöldbabot is hozzátesszük.
Amikor minden megfõtt, liszttel elkevert tejföllel behabarjuk a levest.
A kaprot felaprítjuk, és a levesbe szórjuk, majd ecettel ízlés szerint savanyítjuk. Rottyantunk egyet rajta és már tálalhatjuk is.
A hagymát apróra vágjuk, majd az olajon megpároljuk, ekkor rátesszük a szeletelt répát, és tovább pirítjuk. Felöntjük 2 liter vízzel, dobunk bele leveskockát, ízesítjük sóval, és hagyjuk felforrni.
Mikor felforrt, beletesszük a gombócokat, majd mikor újra felforr, a zöldbabot is hozzátesszük.
Amikor minden megfõtt, liszttel elkevert tejföllel behabarjuk a levest.
A kaprot felaprítjuk, és a levesbe szórjuk, majd ecettel ízlés szerint savanyítjuk. Rottyantunk egyet rajta és már tálalhatjuk is.
Kapros gombócleves kalória táblázata:
Tápérték adatok 1 adaggal számolva:
Kalória | 599.68 kcal |
Fehérje | 30.42 g |
Szénhidrát | 18.14 g |
Zsír | 43.79 g |
Nátrium | 0.52 g |
Élelmi rost | 4.68 g |
Tápanyag a teljes mennyiségben:
Kalória | 2398.64 kcal |
Fehérje | 121.65 g |
Szénhidrát | 72.48 g |
Zsír | 175.13 g |
Nátrium | 2.07 g |
Élelmi rost | 18.65 g |
Köszönjük a receptet Viki Rasmussen felhasználónknak!
(INBÉ) Tápanyag igényemet ennyire elégíti ki:
Kalória:599.68kcal30%
Fehérje:30.42g60.8%
Szénhidrát:18.14g6.7%
Zsír:43.79g62.6%
Élelmi rost:4.68g18.7%
Nátrium:0.52g21.7%
Elkészítés ideje: ~1 óra
Értékelés
Hozzászólások
Hozzászólni belépés után tudsz!