Majonézes zöldség saláta (Francia saláta másképp) recept
és a kalória tartalma
2010-10-11 10:14:49
Majonézes zöldség saláta (Francia saláta másképp)
Hozzávalók 16 személyre:
- 100 dkg Mexikói zöldségkeverék
- 6 darab L-es méretû Tyúktojás
- 1 darab kicsi Lila hagyma
- 10 dkg Csemege uborka
- 5 dkg Mustár
- 3 evõkanál Kristály cukor
- 2 teáskanál Konyhasó
- 45 dkg Tejföl 20%
- 5 evõkanál Finomított napraforgó étolaj
- 1 darab Alma
- 1 dkg Kapor
Elkészítése:
Ez egy olyan francia saláta szerû recept, amely családi körökben nagy sikert szokott aratni.
A titka az, hogy mexikói zöldség keverékbõl kell elkészíteni(csak a jó minõségû a megfelelõ, amiben van zöldbab és pritamin is kis mennyiségben), a szokásos francia saláta keverék helyett.
Este célszerû elkészíteni, hogy másnapra összeérjenek az ízek.
A mexikói zöldség keveréket sós vízben megfõzzük, majd lecsöpögtetjük. A tojásokat sós vízben szintén megfõzzük. ~10-12 perc alatt jó kemények lesznek.
Kissé meghûtjük, és finoman körbevágva és félretéve a fehérjét, kivesszük egy jénai tálba a sárgákat.
A fõtt sárgákból készítjük el a majonézt hozzá, így sokkal tartósabb és biztonságosabb (kisgyerek is eheti), valamint higítva lesz úgyis tejföllel.
A tojásokat a jénai tálban villával összetörjük, beletesszük a 3 evõkanál cukrot, egy teáskanál sót, egy evõkanál étolajat, és elkezdjük kevergetni, a mustárt és a további olajat apránként mind belekeverjük, míg sima nem lesz. Ezek után jöhet evõkanalanként a tejföl. Egy szép halvány sárgás krémes , picit elsózott és picit édeskés keveréket kell kapni. Ha a só kevés (nincs enyhén, de csak enyhén túlsózótt íze) után kell sózni!
Azért kell erõs ízû legyen, mert a végtermék különben sótlan és íztelen lesz.
Amikor ez megvan, meghámozzuk - kimagozzuk az almát felkockázzuk apróra, megpuculjuk és felaprítjuk a lila hagymát, kicsi kockákra vágunk néhány szem csemege uborkát, és a félretett tojásfehérjéket is felaprítjuk.
A leszûrt mexikói keveréket, a felaprított többi összetevõt is beborítjuk a jénaiba, és óvatosan de alaposan megkevergetjük.
Egy kevéske szárított kaprot, vagy aprított friss kapor leveleket szórunk a tetejére és betesszük a hûtõszekrénybe.
Néhány óra állás után nagyon ízletes.
A titka az, hogy mexikói zöldség keverékbõl kell elkészíteni(csak a jó minõségû a megfelelõ, amiben van zöldbab és pritamin is kis mennyiségben), a szokásos francia saláta keverék helyett.
Este célszerû elkészíteni, hogy másnapra összeérjenek az ízek.
A mexikói zöldség keveréket sós vízben megfõzzük, majd lecsöpögtetjük. A tojásokat sós vízben szintén megfõzzük. ~10-12 perc alatt jó kemények lesznek.
Kissé meghûtjük, és finoman körbevágva és félretéve a fehérjét, kivesszük egy jénai tálba a sárgákat.
A fõtt sárgákból készítjük el a majonézt hozzá, így sokkal tartósabb és biztonságosabb (kisgyerek is eheti), valamint higítva lesz úgyis tejföllel.
A tojásokat a jénai tálban villával összetörjük, beletesszük a 3 evõkanál cukrot, egy teáskanál sót, egy evõkanál étolajat, és elkezdjük kevergetni, a mustárt és a további olajat apránként mind belekeverjük, míg sima nem lesz. Ezek után jöhet evõkanalanként a tejföl. Egy szép halvány sárgás krémes , picit elsózott és picit édeskés keveréket kell kapni. Ha a só kevés (nincs enyhén, de csak enyhén túlsózótt íze) után kell sózni!
Azért kell erõs ízû legyen, mert a végtermék különben sótlan és íztelen lesz.
Amikor ez megvan, meghámozzuk - kimagozzuk az almát felkockázzuk apróra, megpuculjuk és felaprítjuk a lila hagymát, kicsi kockákra vágunk néhány szem csemege uborkát, és a félretett tojásfehérjéket is felaprítjuk.
A leszûrt mexikói keveréket, a felaprított többi összetevõt is beborítjuk a jénaiba, és óvatosan de alaposan megkevergetjük.
Egy kevéske szárított kaprot, vagy aprított friss kapor leveleket szórunk a tetejére és betesszük a hûtõszekrénybe.
Néhány óra állás után nagyon ízletes.
Majonézes zöldség saláta (Francia saláta másképp) kalória táblázata:
Tápérték adatok 1 adaggal számolva:
Kalória | 191.51 kcal |
Fehérje | 6.66 g |
Szénhidrát | 16.64 g |
Zsír | 11.16 g |
Nátrium | 0.43 g |
Élelmi rost | 0.43 g |
Tápanyag a teljes mennyiségben:
Kalória | 3064.2 kcal |
Fehérje | 106.53 g |
Szénhidrát | 266.35 g |
Zsír | 178.32 g |
Nátrium | 6.89 g |
Élelmi rost | 6.82 g |
Köszönjük a receptet Betti felhasználónknak!
(INBÉ) Tápanyag igényemet ennyire elégíti ki:
Kalória:191.51kcal9.6%
Fehérje:6.66g13.3%
Szénhidrát:16.64g6.2%
Zsír:11.16g15.9%
Élelmi rost:0.43g1.7%
Nátrium:0.43g17.9%
Íz jellege:Krémes
Elkészítés ideje: ~1 óra
Értékelés
Hozzászólások
Hozzászólni belépés után tudsz!