Címlap Receptek Rákóczi túrós házilag

Rákóczi túrós házilag recept ( képpel )

és a kalória tartalma



Rákóczi túrós házilag

Hozzávalók 16 személyre:

  • 50 dkg Félzsíros tehéntúró
  • 50 dkg Búza finom liszt
  • 6 darab M-es méretû Tyúktojás
  • 7 evõkanál Kristály cukor
  • 1 kis zacskó Vaníliás Cukor
  • 3 evõkanál Lekvár, dzsem
  • 25 dkg Margarin 80% zsírtartalmú
  • 1 teáskanál Konyhasó

Elkészítése:

A Rákóczi túrós nem egy könnyû sütemény, ragacsosan émelygõsen édes, úgyhogy csak az próbálja ki aki szereti az ilyesmit. Nem túl bonyolult az elkészítése, a lényege csak annyi, hogy a habot utólag kell rásütni, amikor már megsült nagyjából.

A tésztához a fél kiló lisztet egy evõkanál cukorral egy teáskanál sóval keverjük el majd morzsoljuk össze a margarinnal. Adjunk hozzá 3 tojássárgáját és gyúrjuk össze. Tegyük kikent tepsi aljára egyenletesen.

Kenjük meg a lekvárral egyenletesen a tésztát.

A túró réteghez a túrót törjük össze villával, majd adjunk hozzá 3 evõkanál cukrot, egy csomag vaníliás cukrot és a másik 3 tojás sárgáját. (mehet bele csipet só és pici tejföl is annak függvényében mennyire száraz a túró).

Terítsük egyenletesen a túrót a lekvárrétegre, majd süssük 200 fokon 40 percet. Amikor majdnem megsült, akkor kezdjük el felverni a tojásfehérjékbõl a habot, amibe amikor kezd keményedni tegyünk 3 evõkanál cukrot, de porcukor formájában és verjük fel teljesen.

Vegyük ki a sütõbõl a süteményt és terítsük el rajta a hhabot, majd tegyük vissza 10-15 percre.

Hagyjuk teljesen kihûlni és nagyon fontos, hogy a hûtõben tároljuk, mert könnyen romlandó.

Rákóczi túrós házilag kalória táblázata:

Tápérték adatok 1 adaggal számolva:

Kalória378.05 kcal
Fehérje10.67 g
Szénhidrát45.98 g
Zsír16.97 g
Nátrium0.36 g
Élelmi rost1.49 g

Tápanyag a teljes mennyiségben:

Kalória6048.82 kcal
Fehérje170.83 g
Szénhidrát735.59 g
Zsír271.45 g
Nátrium5.84 g
Élelmi rost23.7 g
Köszönjük a receptet Betti felhasználónknak!
(INBÉ) Tápanyag igényemet ennyire elégíti ki:
Kalória:378.05kcal18.9%
Fehérje:10.67g21.3%
Szénhidrát:45.98g17%
Zsír:16.97g24.2%
Élelmi rost:1.49g6%
Nátrium:0.36g15%
Elkészítés ideje: ~2 óra
Ha hasznosnak találtad vagy tetszett, kérlek oszd meg!
Értékelés

További képek:

Hozzászólások
Hozzászólni belépés után tudsz!