Gesztenye tekercs recept ( képpel )
és a kalória tartalma
2012-05-02 08:18:50
Gesztenye tekercs
Hozzávalók 16 személyre:
- 50 dkg Gesztenye püré
- 8 evõkanál Kristály cukor
- 4 evõkanál Búza finom liszt
- 6 darab L-es méretû Tyúktojás
- 1 zacskó Sütõpor
- 2 dkg Kakaópor (zsírszegény)
- 12 dkg Margarin 80% zsírtartalmú
- 20 dkg Tejszín 20%
- 2 1g Rum aroma
Elkészítése:
Elõkészítés: A gesztenyepürét olvasszuk ki, a tejszínt hûtsük be és a margarint vegyük elõ lágyulni.
A cukrot daráljuk le, hogy porcukorral dolgozhassunk. Melegítsük elõ a sütõt 190 fokra és egy nagy lapos tepsit béleljünk ki zsírpapírral.
A piskótatészta elkészítése:
A tojásokat válasszuk szét és a sárgákat 6 evõkanál porcukorral keverjük habosra. adjuk hozzá a a sütõport, a kakaóport és a lisztet. A tojásfehérjét verjük kemény habbá és apránként nagyon óvatosan keverjük a masszához.
A tésztát öntsük a tepsibe és folyassuk el egyenletesen. 15 perc alatt süssük készre. Amikor a tészta megsült, borítsuk egy tiszta konyharuhára, húzzuk le róla a zsírpapírt és még melegében tekerjük fel a konyharuhával, hogy a formáját késõbb megtartsa. Tegyük félre kihûlni.
A krém elkészítése:
Az idõközben felolvadt gesztenyemasszát a margarinnal és a maradék porcukorral törjük, majd keverjük sima krémmé. Adjunk hozzá egy-két csepp rumaromát, majd verjük fel a tejszínt és óvatosan azzal is keverjük össze.
A piskótalapot tekerjük ki és kenjük meg a krém 2/3-ad részével, majd tekerjük fel. A maradék krémet kenõ lapáttal oszlassuk el egyenletesen a tekercs külsején, majd tegyük néhány órára hûtõbe.
Amikor megszilárdult a krém, akkor lehet éles késsel felszeletelni.
Készen vásárolt piskótalapból akár a gyermekek is elkészíthetik anyák napjára. Nagyon finom meglepetés lesz.
A cukrot daráljuk le, hogy porcukorral dolgozhassunk. Melegítsük elõ a sütõt 190 fokra és egy nagy lapos tepsit béleljünk ki zsírpapírral.
A piskótatészta elkészítése:
A tojásokat válasszuk szét és a sárgákat 6 evõkanál porcukorral keverjük habosra. adjuk hozzá a a sütõport, a kakaóport és a lisztet. A tojásfehérjét verjük kemény habbá és apránként nagyon óvatosan keverjük a masszához.
A tésztát öntsük a tepsibe és folyassuk el egyenletesen. 15 perc alatt süssük készre. Amikor a tészta megsült, borítsuk egy tiszta konyharuhára, húzzuk le róla a zsírpapírt és még melegében tekerjük fel a konyharuhával, hogy a formáját késõbb megtartsa. Tegyük félre kihûlni.
A krém elkészítése:
Az idõközben felolvadt gesztenyemasszát a margarinnal és a maradék porcukorral törjük, majd keverjük sima krémmé. Adjunk hozzá egy-két csepp rumaromát, majd verjük fel a tejszínt és óvatosan azzal is keverjük össze.
A piskótalapot tekerjük ki és kenjük meg a krém 2/3-ad részével, majd tekerjük fel. A maradék krémet kenõ lapáttal oszlassuk el egyenletesen a tekercs külsején, majd tegyük néhány órára hûtõbe.
Amikor megszilárdult a krém, akkor lehet éles késsel felszeletelni.
Készen vásárolt piskótalapból akár a gyermekek is elkészíthetik anyák napjára. Nagyon finom meglepetés lesz.
Gesztenye tekercs kalória táblázata:
Tápérték adatok 1 adaggal számolva:
Kalória | 262.09 kcal |
Fehérje | 5.03 g |
Szénhidrát | 34.65 g |
Zsír | 11.63 g |
Nátrium | 0.09 g |
Élelmi rost | 2.76 g |
Tápanyag a teljes mennyiségben:
Kalória | 4193.3 kcal |
Fehérje | 80.42 g |
Szénhidrát | 554.33 g |
Zsír | 185.98 g |
Nátrium | 1.55 g |
Élelmi rost | 44.12 g |
Köszönjük a receptet Betti felhasználónknak!
(INBÉ) Tápanyag igényemet ennyire elégíti ki:
Kalória:262.09kcal13.1%
Fehérje:5.03g10.1%
Szénhidrát:34.65g12.8%
Zsír:11.63g16.6%
Élelmi rost:2.76g11%
Nátrium:0.09g3.8%
Íz jellege:Édes
Elkészítés ideje: ~2 óra
További képek: