Kalória Kalkulátor

-tól -ig
Keresés
Név, cím, leírás
+ További/Egyéb szűrőfeltétel hozzáadása
Kattintson ide az adatok elküldéséhez!

Elkészítése:

Kenjük meg a kenyeret a margarinnal és a májkrémmel.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

A répákat és a zöldségeket tisztítsd meg, aprítsd fel.
A húst mosd meg, majd vágd nem túl kicsi kockákra.
Sós vízben az összes hozzávalót fõzd ~ 2 -2,5 órán át lassú tûzön, amíg ragadós nem lesz a leves.

A kifõzött apró levestésztával tálald.

Szerintem finomabb, mint a tyúkhúsleves.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

A barackot magozzuk ki, daráljuk le, keverjük el a cukkorral, és fõzzük lassú tûzön sûrûsödésig. (kb. 2 óra)
(Ha van otthon pektin, tegyünk bele egy zacskónyit, akkor sûrûbb lesz és elegendõ 10-15 percig fõzni!)

Tiszta száraz üvegekbe töltsük bele, zárjuk jól le, majd 5-10 perce állítsuk fejjel lefelé.

Majd állítsuk újra talpára az üvegeket és hagyjuk maguktól kihûlni.

Több, mint egy évig eláll.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

A rebarbara szárak héját vékonyan húzzuk le, aprítsuk fel apró szeletkékre.
Ezt legkönnyebben a robotgép szeletelõjével lehet megtenni.

Keverjük bele a cukrot, a prézlit, a keményítõt és a fahéjat.
A prézli és a keményítõ azért praktikus, mert a cukortól sok levet fog ereszteni.

A rétes lapokat szedjük szét két adagra, ez adagonként ~ 4-5 lap.
Az egyik adagból 1 lapot tegyük egy nedves konyharuhára, kenjük meg olajjal, és fektessük rá a 4 megkenetlen lapot.

A tölteléket felezzük el, a felet töltsük a rétes szélére hosszában, és nem túl szorosan (de ne is túl lazán) tekerjük fel.

Tegyük egy sütõlapon zsírpapírra, és ugyanúgy járjunk el a másik felével is.

A két tekercs tetejét kenjük meg olajjal.

Tegyük elõmelegített 180-200 fokos sütõbe ~ 30 percre.

Amikor elkészült szórjuk meg a tetejét porcukorral és pár perc múlva szeleteljük fel.

Jó étvágyat!
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

A sütõtököt lereszeljük és egy tálba öntjük, a margarint megolvasztjuk (leggyorsabb a mikróban, 1 perc alatt megolvad), majd az összes hozzávalót elkeverjük és alaposan eldolgozzuk.

Elõmelegítjük a sütõt ~190 fokon.
Egy 12 darabos muffin sütõ formát kikenünk olajjal és bele adagoljuk a masszát. Nyugodtan lehet csurig tölteni, a tésztája elég tömör lesz.

Kicsit tovább kell sütni, mint a muffint általában, ~40 perc alatt sül át teljesen.

Nagyon finom, érdekes íze van. Jó étvágyat!
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

A liszteket, a sütõport, 10dkg cukrot, a vaníliás cukrot és a sót elkeverjük. Megolvasztjuk a margarint, belekeverjük a tojásokkal és a tejjel a lisztkeverékbe. Addig kell kavarni, amíg csomómentes nem lesz és levegõsödni kezd.

Egy gyümölcstorta formát (aminek mélyedés van a közepén) alaposan megkenünk olajjal (nem kell sajnálni, maradhat a peremben nyugogtan, az a szélénél fel fog jönni és nem ragad a tészta a hullámokba).

Beletöltjük a tésztát és egyenletesen eloszlatjuk.
Elõmelegített sütõben 190 fokon ~40 percig sütjük.

Eközben a rebarbara szárakat megtisztítjuk (csak a külsõ hártyát kell vékonyan lehúzni a szárról, ezt egy vékony hajlékony késsel a legkönnyebb), majd robotgéppel felszeleteljük.
Egy kisebb lábasban feltesszük kis lángon a tûzhelyre a fahéj darabokkal(vagy õrölt fahéjjal), és amikor elkezd levet engedni (~2 perc), belekeverünk 10 dkg cukrot. Közben 1 dl vízel elkeverjük csomómentesen a keményítõt, megrottyantjuk, hogy besûrûsödjön.

Ha egész fahéjat használtunk, akkor kihalásszuk belõle a fahéj darabokat.

Amikor a tészta megsült, a sütõforma peremét minden oldalról kicsit megnyomkodva kiborítjuk valamire a torta alapot, és beletöltjük a közepébe a fõzött rebarbarát. Egyenletesen eloszlatjuk.

Amikor dermedni kezd, egy tábla bevonó csokoládét felmelegítünk forró víz fölött egy edényben. Nem közvetlenül a tûzön, mert a csoki megég! Egy nagyobb lábasba tegyünk vizet forrni, abba pedig egy kisebb nyeles edényt, ami majdnem a vízig leér és tegyük bele a feltördelt csokoládét.

A megolvadt csokoládét egyenletesen töltsük a sütemény tetejére, majd egy lapáttal egyengessük el.

Amikor kihûlt, porcukorral és sablonnal ki lehet díszíteni.

Akkor lehet felszelni, amikor a csoki megszilárdul a tetején.

Egészen különleges íze van, mint általában a rebarabarából készült süteményeknek, ami ugyebár nem is gyümölcs, de akként szokás felhasználni.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

A tököt meghámozzuk, legyaluljuk (robotgépben gyorsabb), vagy gyalult tököt használunk. Feltesszük fõni 3 dl vízzel egy teáskanál sóval és a felaprított kaporral, majd ~15 perccel forrás után (igen hamar megpuhul), az olajból és a lisztbõl világos rántást készítünk, mellyel berántjuk.

Belekeverjük a tejfölt és ízesítjük a cukorral és ecettel, majd egyet rottyantunk rajta és kész is.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

A hozzávalókat keverjük simára, majd 1-2 órára tegyük hûtõszekrénybe. Rántott sajthoz, párolt zöldségekhez adható.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

A krumplit fõzzük meg héjastól sós vízben. Majd hûtsük meg hideg vízben és pucoljuk meg, ekkor a héja könnyen le fog jönni.

Egy edényben krumplinyomóval törjük át, majd másfél-két deci forró tejjel, amibe tettünk fél teáskanál sót, és 5 dkg vajjal alaposan dolgozzuk össze.

A sót azért érdemes a tejjel elkeverni, mert így biztosan nem lesznek sós és sótlan területek, egyenletes lesz az egész pürében.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

A pulykamellet vágjuk csíkokra, és az olajon pírítsuk meg oly módon hogy közben a füstölt kockát is alá olvasztjuk.

Miután megpirult tegyük hozzá az ananászt (vagy konzervet), a felaprított petrezselymet, a diót, a csipet sót, és amíg nem forr öntsük bele a tejszínt.

Körülbelül 1 óra fõzés után fél-egy deci vízzel keverjük el a keményítõt csomómentesen és az egészet sûrítsük be vele.

Burgonyapürével tálaljuk.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

A túrót a margarinnal együtt villával áttörjük, belekeverjük a sót, cukrot, tejet, vaníliás cukrot, a feltört tojások sárgáját és a citrom aromát (pár csepp legyen csak, mert a túl sok elrontja).

A csokit lereszeljük, majd a keverékhez adjuk a liszttel együtt. (Ha túl sûrû lenne és nem lehet keverni, akkor mehet még bele egy kis tej.)

A tojásfehérjékbõl kemény habot verünk, majd nagyon óvatosan a masszába keverjük.

Egy 12 darabos muffin sütõ formát kikenünk az olajjal, beletöltjük a tésztát és 190 fokos elõmelegített sütõben 25-30 perc alatt készresütjük.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

Ez egy elég tömör állagú sós muffin, de nagyon ízletes.

A liszteket a sóval , sütõporral és a magokkal, zabpehellyel, korpával egyenletesen elkeverjük egy nagyobb tálban.

A margarint megolvasztjuk és a lisztbe öntjük. Hozzáadjuk a tejet és a tojásokat is, majd simára keverjük.

Egy 12 darabos muffin sütõ formát kikenünk olajjal, majd teletöltjük a masszával.

Mehet csurig, mert nem dagad meg olyan nagyon.

Elõmelegített sütõben 190-200 fokon 30-40 percig sütjük.
(Nekem sima gázos van, így én 200 fokon szoktam sütni, de légkeverésesben 10 fokkal alacsonyabbon is mehet.)
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

További szükséges hozzávaló: 1 m 38cm széles zsírpapír

A margarin és cukor szétosztása:
Cukor: 15 dkg a kakaós részbe és 15 dkg a kókuszosba.
Margarin: 5 dkg a kakaósba és 20 dkg a kókuszosba. Tedd ki a margarint elõre melegedni, hogy lágyuljon.

A háztartási kekszet daráljuk le. 15 dkg cukorral 5 dkg kakaóporral, a lekvárral, 5 dkg margarinnal, tejjel és az aromákkal gyúrd homogén kemény masszává és tedd félre.

15 dkg cukrot darálj meg, vagy használhatsz porcukrot.

A kókuszreszelékbõl egy keveset tegyél félre a forgatáshoz.

A többi kókuszreszeléket tedd egy tálba, a margarint vágdosd fel kisebb kockákra, hogy könnyebb legyen gyúrni, dobáld a kókuszra, tedd bele a cukrot is. Gyúrd addig, míg egyenletes lesz és összeáll gombóccá.

Tedd kicsit félre a fehér keveréket.

Vedd elõ a zsírpapírt és vágd ketté két darab fél méteres darabra.

Az egyiket terítsd az asztalra, és tedd rá a barna kakaós masszát. Mûanyag nyújtófával nyújtsd el annyira, hogy a zsírpapír szélétõl 5 cm maradjon és legyen teljesen szögletes. Elég nehéz a lapítása, mert csúszik és rátapad, ezért javaslom a mûanyag nyújtót.

Amikor egyenletes, a zsírpapír egyik keskenyebb végét hajtsd rá a szélére, tekercseld fel a lapot és tedd félre.

Vedd elõ a második zsírpapírt és borítsd rá a fehér masszát. Kézzel és nyújtófával simítsd ugyanakkorára mint a barna lap. Ennek is hajtsd fel a szélét és tekerd fel.

Vedd elõ a barna tekercset, tekerd ki, majd fogd meg a fehér tekercset de ne tekerd ki, és a barnával szembefordítva illeszd a tekercs végére annak a végét, majd kitekerve forgasd az egészet rá.

Ezután még zsírpapíron keresztül is hengereld meg egy kicsit!

A felsõ zsírpapírt húzd le, az alsó segítségével pedig a kezdd el feltekerni a tekercset. Közben hengergesd meg. Figyelj oda, hogy a fél méteres oldal legyen a közepe!

Ezzel kész is van, már csak meg kell szórni a maradék reszelékkel és be kell tenni néhány órára a hûtõbe.

Kezdõknek lehet hogy kicsit nehéz kivitelezni, de megéri a veszõdséget.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

A tepertõ-t ledaráljuk, a tojásokat megfõzzük.

Majd egy tálban villával szétnyomkodva a tojásokat és a többi hozzávalót alaposan elkeverjük, hogy homogén legyen.

Fogyasztás elõtt jobb ha áll néhány órát a hûtõben, akkor jobban összeérnek az ízek.

Kenyéren nagyon finom.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

Az alapanyagok száraz részeit(liszt, cukor, kakaópor, sütõpor, vaníliás cukor,só) keverjük el egy tálban, majd olvasszuk fel a margarint és öntsük a lisztkeverékbe.

Tegyük bele a tojásokat és a tejet is, majd keverjük csomómentesre.

Egy 12 darabos muffin sütõ formát kenjünk ki olajjal, és töltögessük bele a keveréket.

A tábla csokoládét törjük fel kockákra és minden muffin közepébe nyomjunk két kockát belõle, úgy hogy ne lógjon ki belõle.

A csoki a közepében meg fog olvadni, és kellemesen folyós lesz.

Elõmelegített sütõben 200 fokon süssük 30 percig.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

Egy tepsibe öntsünk egy evõkanálnyi olajat. Fektessük rá a halakat, egyenletese szórjuk meg sóval, csipet borssal és aprított vagy szárított kaporral.

A fokhagymát pucoljuk meg és tegyük a halak közé a tepsibe, majd öntsük alá a citromlevet.

Fél órát süssük fedõvel a sütõben 200 fokon, majd még 10-15 percet fedõ nélkül, úgy hogy meglocsolgatjuk a citromos lével.

Tegyünk egy lapot a legkisebb gázlángra,
az árpagyöngyöt egy lábasban olajon hevítsük jól fel kb. 5 perc alatt, majd kétszeres mennyiségû vízzel öntsük fel.

Lassú tûzön fedõ alatt pároljuk amíg a víz majdnem teljesen elpárolog, ekkor zárjuk le a gázt, hagyjuk rajta a fedõt és hagyjuk állni fél órát, így felszívja a maradék vizet is, de nem ragad le!
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

A póréhagyma felét karikára szeljük és olivaolajon megpirítjuk,majd a megmosott és rózsáira szedett karfiolt hozztesszük. Felöntjük a vízzel, sózzuk, borsozzuk és fedõ puhára fõzzük. Amíg fõ, a tejfölt kikeverjük a keményítõvel, majd egy kevés levest belemerünk, hogy utána csomómentesen tudjuk belekeverni a levesbe. Még egyet rottyantunk rajta, megszórjuk petrezselyemmel valamint a póréhagyma másik felével és kész is a könnyû levesünk.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

A krumplit kevés vízben fõzzük meg héjastól. A tojásokat is fõzzük keményre.

A paradicsomok tetejét vágjuk le, kaparjuk ki a belsejét.

A megfõtt burgonyát vágjuk apró kockákra. A tojásokból szedjük ki a sárgákat, tegyük egy tálba külön. A fehérjéket is ugyanakkora kis kockákra daraboljuk mint a krumplit.

A sárgákat nyomjuk szét villával, keverjük el alaposan a sóval, a mustárral, és a cikorpótlóval, majd keverjük bele a tejfölt. Ebbe a keverékbe tegyük bele a tojás és krumpli kockákat, majd töltsük meg vele a paradicsomokat.

A tetejüket szórjuk meg a kaporral.
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

Vegyük elõ a tojást melegedni.

Langyosítsuk meg a tejet, vegyünk ki belõle egy bögrébe fél decit, tegyünk bele egy kávéskanál cukrot, majd tegyük bele az élesztõt és huzat mentes helyen futtassuk fel.

Olvasszuk meg a margarint. Egy nagyobb tálba tegyük a fél kiló lisztet a sót és a cukrot. Keverjük el, öntsük bele a tejet a felfutott élesztõt, a margarint, és a tojás sárgáját. A fehérje majd a külsejére kell.

Dagasszuk össze a tésztát meleg kézzel és alaposan. Lefedve tegyük meleg huzatmentes helyre 3/4 órára és kelesszük duplájára.

Amikor megkelt lisztezett aszatalon vagy deszkán nyújtsuk legfeljebb kisujjnyi vastagra vagy annál is vékonyabbra. Akkora kell legyen, hogy 16 darab ~10x10-cmes négyzet legyen belõle.

Szeleteljük fel 16 négyzetté. Minden négyzet közepére tegyünk ~6-7 cm hosszú 1,5 cm vastag és magas kemény lekvárt (ha szeletelhetõ), vagy 2 teáskanálnyit.

Tekerjük fel a kis négyzeteket, és a nyomkodjuk össze a végeket és ahol összeér, hogy a lekvár sütés közben ne follyon ki.

Tegyük egy tepsire a buktákat és kenjük meg mindet a tojás fehérjével.
20-25 perc alatt süssük pirosas színûre 200 fokos gázos sütõben (180 fok légkeverésesben!)
Egy adag kalória tartalma: kcal

Elkészítése:

A sütõtököt hámozzuk meg, kockázzuk fel, majd a vízben a sóval fõzzük meg.
Turmixoljuk péppé. Fûszerezzük meg a szerecsendióval és a gyömbérrel.

Fõzzük még egy kicsit, majd a tejjel csomómentesen elkevert keményítõvel sûrítsük be.

Ízesítsük a cukorral, mézzel és a tejföllel, majd keverjük bele a citromlevet.

A tetejét díszítsük sajttal.
Egy adag kalória tartalma: kcal
1 2 3 4 5 6 7 8 9 Tovább
Ha hasznosnak találtad vagy tetszett, kérlek oszd meg!
Csatlakozz facebook oldalunkhoz!