Rebarbarás csokis gyümölcs torta recept ( képpel )
és a kalória tartalma
2010-10-11 15:01:32
Rebarbarás csokis gyümölcs torta
Hozzávalók 16 személyre:
- 25 dkg Búza finom liszt
- 15 dkg Búza rétes liszt
- 2 darab L-es méretû Tyúktojás
- 2 dl Tehéntej 2,8%-os
- 20 dkg Kristály cukor
- 15 dkg Margarin 80% zsírtartalmú
- 20 dkg Rebarbara
- 20 dkg Étcsokoládé
- 1 evõkanál Étkezési keményítõ
- 1 zacskó Sütõpor
- 10 dkg Ivóvíz
- 1 kávéskanál Konyhasó
- 1 kis zacskó Vaníliás Cukor
- 2 evõkanál Finomított napraforgó étolaj
- 1 kávéskanál Egész fahéj
Elkészítése:
A liszteket, a sütõport, 10dkg cukrot, a vaníliás cukrot és a sót elkeverjük. Megolvasztjuk a margarint, belekeverjük a tojásokkal és a tejjel a lisztkeverékbe. Addig kell kavarni, amíg csomómentes nem lesz és levegõsödni kezd.
Egy gyümölcstorta formát (aminek mélyedés van a közepén) alaposan megkenünk olajjal (nem kell sajnálni, maradhat a peremben nyugogtan, az a szélénél fel fog jönni és nem ragad a tészta a hullámokba).
Beletöltjük a tésztát és egyenletesen eloszlatjuk.
Elõmelegített sütõben 190 fokon ~40 percig sütjük.
Eközben a rebarbara szárakat megtisztítjuk (csak a külsõ hártyát kell vékonyan lehúzni a szárról, ezt egy vékony hajlékony késsel a legkönnyebb), majd robotgéppel felszeleteljük.
Egy kisebb lábasban feltesszük kis lángon a tûzhelyre a fahéj darabokkal(vagy õrölt fahéjjal), és amikor elkezd levet engedni (~2 perc), belekeverünk 10 dkg cukrot. Közben 1 dl vízel elkeverjük csomómentesen a keményítõt, megrottyantjuk, hogy besûrûsödjön.
Ha egész fahéjat használtunk, akkor kihalásszuk belõle a fahéj darabokat.
Amikor a tészta megsült, a sütõforma peremét minden oldalról kicsit megnyomkodva kiborítjuk valamire a torta alapot, és beletöltjük a közepébe a fõzött rebarbarát. Egyenletesen eloszlatjuk.
Amikor dermedni kezd, egy tábla bevonó csokoládét felmelegítünk forró víz fölött egy edényben. Nem közvetlenül a tûzön, mert a csoki megég! Egy nagyobb lábasba tegyünk vizet forrni, abba pedig egy kisebb nyeles edényt, ami majdnem a vízig leér és tegyük bele a feltördelt csokoládét.
A megolvadt csokoládét egyenletesen töltsük a sütemény tetejére, majd egy lapáttal egyengessük el.
Amikor kihûlt, porcukorral és sablonnal ki lehet díszíteni.
Akkor lehet felszelni, amikor a csoki megszilárdul a tetején.
Egészen különleges íze van, mint általában a rebarabarából készült süteményeknek, ami ugyebár nem is gyümölcs, de akként szokás felhasználni.
Egy gyümölcstorta formát (aminek mélyedés van a közepén) alaposan megkenünk olajjal (nem kell sajnálni, maradhat a peremben nyugogtan, az a szélénél fel fog jönni és nem ragad a tészta a hullámokba).
Beletöltjük a tésztát és egyenletesen eloszlatjuk.
Elõmelegített sütõben 190 fokon ~40 percig sütjük.
Eközben a rebarbara szárakat megtisztítjuk (csak a külsõ hártyát kell vékonyan lehúzni a szárról, ezt egy vékony hajlékony késsel a legkönnyebb), majd robotgéppel felszeleteljük.
Egy kisebb lábasban feltesszük kis lángon a tûzhelyre a fahéj darabokkal(vagy õrölt fahéjjal), és amikor elkezd levet engedni (~2 perc), belekeverünk 10 dkg cukrot. Közben 1 dl vízel elkeverjük csomómentesen a keményítõt, megrottyantjuk, hogy besûrûsödjön.
Ha egész fahéjat használtunk, akkor kihalásszuk belõle a fahéj darabokat.
Amikor a tészta megsült, a sütõforma peremét minden oldalról kicsit megnyomkodva kiborítjuk valamire a torta alapot, és beletöltjük a közepébe a fõzött rebarbarát. Egyenletesen eloszlatjuk.
Amikor dermedni kezd, egy tábla bevonó csokoládét felmelegítünk forró víz fölött egy edényben. Nem közvetlenül a tûzön, mert a csoki megég! Egy nagyobb lábasba tegyünk vizet forrni, abba pedig egy kisebb nyeles edényt, ami majdnem a vízig leér és tegyük bele a feltördelt csokoládét.
A megolvadt csokoládét egyenletesen töltsük a sütemény tetejére, majd egy lapáttal egyengessük el.
Amikor kihûlt, porcukorral és sablonnal ki lehet díszíteni.
Akkor lehet felszelni, amikor a csoki megszilárdul a tetején.
Egészen különleges íze van, mint általában a rebarabarából készült süteményeknek, ami ugyebár nem is gyümölcs, de akként szokás felhasználni.
Rebarbarás csokis gyümölcs torta kalória táblázata:
Tápérték adatok 1 adaggal számolva:
Kalória | 309.76 kcal |
Fehérje | 4.51 g |
Szénhidrát | 41.48 g |
Zsír | 14.16 g |
Nátrium | 0.66 g |
Élelmi rost | 2.11 g |
Tápanyag a teljes mennyiségben:
Kalória | 4955.81 kcal |
Fehérje | 72.31 g |
Szénhidrát | 663.76 g |
Zsír | 226.47 g |
Nátrium | 10.39 g |
Élelmi rost | 33.76 g |
Köszönjük a receptet Betti felhasználónknak!
(INBÉ) Tápanyag igényemet ennyire elégíti ki:
Kalória:309.76kcal15.5%
Fehérje:4.51g9%
Szénhidrát:41.48g15.4%
Zsír:14.16g20.2%
Élelmi rost:2.11g8.4%
Nátrium:0.66g27.5%
Íz jellege:Édes
Elkészítés ideje: ~1 óra
További képek: