Címlap Receptek Száraz zöldborsó püré (fõzelék)

Száraz zöldborsó püré (fõzelék) recept

és a kalória tartalma


Száraz zöldborsó püré (fõzelék)

Hozzávalók 6 személyre:

  • 50 dkg Hántolt feles száraz zöldborsó
  • 1 evõkanál Búza finom liszt
  • 2 evõkanál Finomított napraforgó étolaj
  • 1 teáskanál Konyhasó
  • 10 dkg Füstölt ízû ízesítõ kocka
  • 1 kávéskanál Õrölt pirospaprika
  • 5 tekerésnyi õrölt Fekete bors
  • 1 l Ivóvíz

Elkészítése:

A száraz zöldborsót kiválogatjuk, megmossuk és sóval valamint egy füstölt kockával feltesszük fõni kb. 1 liter vízzel. Nem kell elõáztatni, mert szétfõ.

Dobunk bele egy kávéskanál pirosparikát és néhány tekerésnyi borsot. Körülbelül háromnegyed-egy óra alatt megpuhul. Ekkor turmixba tesszük és pépesítjük.

A pépet visszatesszük a tûzre és két evõkanál olajjal és egy evõkanál liszttel zsemleszínû rántást készítünk és berántjuk a fõzeléket.

Magában vagy pörkölttel, sült hússal köretként fogyasztjuk.

Száraz zöldborsó püré (fõzelék) kalória táblázata:

Tápérték adatok 1 adaggal számolva:

Kalória393.43 kcal
Fehérje21.84 g
Szénhidrát55.96 g
Zsír8.6 g
Nátrium0.53 g
Élelmi rost0.4 g

Tápanyag a teljes mennyiségben:

Kalória2360.58 kcal
Fehérje131.06 g
Szénhidrát335.8 g
Zsír51.58 g
Nátrium3.13 g
Élelmi rost2.44 g
Köszönjük a receptet Betti felhasználónknak!
(INBÉ) Tápanyag igényemet ennyire elégíti ki:
Kalória:393.43kcal19.7%
Fehérje:21.84g43.7%
Szénhidrát:55.96g20.7%
Zsír:8.6g12.3%
Élelmi rost:0.4g1.6%
Nátrium:0.53g22.1%
Elkészítés ideje: ~1.25 óra
Ha hasznosnak találtad vagy tetszett, kérlek oszd meg!
Értékelés

Hozzászólások
Hozzászólni belépés után tudsz!