Címlap Receptek Sült pisztráng gombás rizzsel

Sült pisztráng gombás rizzsel recept ( képpel )

és a kalória tartalma


Sült pisztráng gombás rizzsel

Hozzávalók 6 személyre:

  • 100 dkg Pisztráng
  • 1 darab Citrom
  • 1 kávéskanál Konyhasó
  • 3 evõkanál Extra szûz olíva olaj
  • 4 gerezd Fokhagyma
  • 20 dkg Fényezetlen rizs
  • 4 evõkanál Finomított napraforgó étolaj
  • 1 teáskanál Konyhasó
  • 20 dkg Csiperke gomba konzerv

Elkészítése:

A pisztrángot tisztítsuk meg és vágjuk le a fejét. A bõre maradjon rajta, nehogy sütéskor nagyon kiszáradjon. Ha nagyok a halak, vágjuk félbe õket.

A citromot mossuk meg és vágjuk vékony szeletekre, és a fokhagymát is szeleteljük fel. A halakba dörzsöljük bele a sót. Egy tepsibe tegyünk néhány evõkanál olíva olajat, majd helyezzük bele a halat és terítsük le a fokhagymával és citrom szeletekkel.

200 fokos sütõben kb. 1 óra alatt sül meg.

Közben készítsük el a párolt gombás rizst, a szokott módon. Pirítsuk meg a forró olajon a rizst, majd öntsük fel kétszeres vízzel és sózzuk meg. Fedõ alatt minimum lángon pároljuk, amíg majdnem teljesen elfõtt alóla a víz, majd zárjuk el alatta a gázt, tegyük bele a gomba konzervet és hagyjuk negyedórát pihenni.

Nyersen a szivárványos pisztráng húsa rózsaszín, de a sütés alatt kifehéredik. Annak is ízleni fog aki nem nagyon szereti a halat az állaga miatt, mert nem lesz nyálkás, hanem a sütés által rugalmasabbá válik, csirkeszerû lesz. A szálkákat pedig egyben a gerinccel együtt ki lehet belõle szedni. (Vagy ki kell elõtte filézni.)

Sült pisztráng gombás rizzsel kalória táblázata:

Tápérték adatok 1 adaggal számolva:

Kalória428.91 kcal
Fehérje38.28 g
Szénhidrát29.87 g
Zsír16.5 g
Nátrium3.12 g
Élelmi rost2.61 g

Tápanyag a teljes mennyiségben:

Kalória2573.48 kcal
Fehérje229.64 g
Szénhidrát179.2 g
Zsír99.03 g
Nátrium18.76 g
Élelmi rost15.68 g
Köszönjük a receptet Betti felhasználónknak!
(INBÉ) Tápanyag igényemet ennyire elégíti ki:
Kalória:428.91kcal21.4%
Fehérje:38.28g76.6%
Szénhidrát:29.87g11.1%
Zsír:16.5g23.6%
Élelmi rost:2.61g10.4%
Nátrium:3.12g130%
Elkészítés ideje: ~1.2 óra
Ha hasznosnak találtad vagy tetszett, kérlek oszd meg!
Értékelés

További képek:

Hozzászólások
Hozzászólni belépés után tudsz!