Rántott csirkemáj rizibizivel recept ( képpel )
és a kalória tartalma
2012-02-20 09:22:03
Rántott csirkemáj rizibizivel
Hozzávalók 6 személyre:
- 70 dkg Csirke máj
- 2 darab M-es méretû Tyúktojás
- 0.5 dl Tehéntej 2,8%-os
- 1 kávéskanál Konyhasó
- 10 dkg Zsemlemorzsa, prézli
- 20 dkg Fényezetlen rizs
- 30 dkg Nyers vagy konzerv zöldborsó
- 1.5 dl Finomított napraforgó étolaj
- 1 teáskanál Konyhasó
- 50 dkg Ivóvíz
- 5 dkg Búza finom liszt
Elkészítése:
A csirkemájat alaposan de óvatosan mossuk meg és itassuk fel a nedvességet róla egy konyharuhával. A tojásokból, tejbõl egy kávéskanál sóból és a lisztbõl keverjünk egy sûrû palacsinta tésztát, ebbe fogjuk elsõként forgatni a csirkemájat, majd másodjára a prézlibe. Így egyenletesebb lesz rajta a panír. Lehet persze a szokásos liszt, tojás prézli módszerrel is panírozni, de így gyorsabb.
Bõ forró olajban süssük ki a májakat. A receptben a megadott olaj az a mennyiség amit felszív, a sütéshez nagyobb mennyiségre van szükség. A megsült májakat tegyük papírtörlõre, hogy a felesleges olajat felszívja.
Közben egy laposabb lábasban 3 evõkanál olajon pirítsuk meg a rizst, majd amikor kicsit megváltozik a színe, öntsük fel vízzel és adjuk hozzá a sót. Fedõ alatt minimum lángon pároljuk amíg a víz majdnem teljesen eltûnik. Ekkor zárjuk le alatta a gázt és hagyjuk hogy a maradék vizet magába szívja. Így nem fog leégni az alja.
A konzerv vagy elõre megfõzött zöldborsót akkor keverjük el benne amikor a rizs már teljesen felszívta a vizet.
A rizibizit töltsük pohárkákba, tömködjük meg kicsit, majd fordítsuk a tányérra. Tegyünk mellé egy-két májat.
Jó étvágyat!
Bõ forró olajban süssük ki a májakat. A receptben a megadott olaj az a mennyiség amit felszív, a sütéshez nagyobb mennyiségre van szükség. A megsült májakat tegyük papírtörlõre, hogy a felesleges olajat felszívja.
Közben egy laposabb lábasban 3 evõkanál olajon pirítsuk meg a rizst, majd amikor kicsit megváltozik a színe, öntsük fel vízzel és adjuk hozzá a sót. Fedõ alatt minimum lángon pároljuk amíg a víz majdnem teljesen eltûnik. Ekkor zárjuk le alatta a gázt és hagyjuk hogy a maradék vizet magába szívja. Így nem fog leégni az alja.
A konzerv vagy elõre megfõzött zöldborsót akkor keverjük el benne amikor a rizs már teljesen felszívta a vizet.
A rizibizit töltsük pohárkákba, tömködjük meg kicsit, majd fordítsuk a tányérra. Tegyünk mellé egy-két májat.
Jó étvágyat!
Rántott csirkemáj rizibizivel kalória táblázata:
Tápérték adatok 1 adaggal számolva:
Kalória | 575.77 kcal |
Fehérje | 29.24 g |
Szénhidrát | 48.94 g |
Zsír | 28.84 g |
Nátrium | 3.15 g |
Élelmi rost | 4.21 g |
Tápanyag a teljes mennyiségben:
Kalória | 3454.65 kcal |
Fehérje | 175.45 g |
Szénhidrát | 293.64 g |
Zsír | 173.06 g |
Nátrium | 18.99 g |
Élelmi rost | 25.27 g |
Köszönjük a receptet Betti felhasználónknak!
(INBÉ) Tápanyag igényemet ennyire elégíti ki:
Kalória:575.77kcal28.8%
Fehérje:29.24g58.5%
Szénhidrát:48.94g18.1%
Zsír:28.84g41.2%
Élelmi rost:4.21g16.8%
Nátrium:3.15g131.3%
Íz jellege:Sós
Címkék:Könnyen elkészíthetõ
Elkészítés ideje: ~1 óra
További képek: