Címlap Receptek Kolbásszal rakott karfiol

Kolbásszal rakott karfiol recept ( képpel )

és a kalória tartalma

Kolbásszal rakott karfiol


Kolbásszal rakott karfiol

Hozzávalók 6 személyre:

  • 1 darab Karfiol
  • 20 dkg Csemege debreceni kolbász
  • 15 dkg Tejföl 20%
  • 10 dkg Tehéntej 2,8%-os
  • 3 kávéskanál Fokhagyma por
  • 1 teáskanál Konyhasó
  • 2 púpozott evõkanál Búza finom liszt
  • 5 dkg Zsemlemorzsa, prézli
  • 1 evõkanál Extra szûz olíva olaj
  • 1 darab M-es méretû Tyúktojás

Elkészítése:

A karfiol leveleit vágjuk le, majd szedjük rózsáira és fõzzük elõ 5 perc alatt, hogy puhább legyen.

Közben a tejfölt, a tejet, a sót és a tojást keverjük össze, majd óvatosan adagoljuk hozzá a lisztet, hogy csomómentes legyen. Sûrû masszát kell kapjunk. A masszához adjunk fokhagymaport (nem sósat) vagy zúzott fokhagymát és egy-két evõkanál zsemlemorzsával sûrítsünk még rajta ha nagyon folyna.

Egy kisebb tepsi alját kenjük meg olíva olajjal, majd szórjuk meg zsemlemorzsával vékony rétegben. Az elõfõzött karfiolt csepegtessük le és egyenletes elosztásban tegyük a tepsibe. A kolbászokat szeleteljük fel és szórjuk a karfiolra, majd az egészet öntsük le mindenhol a tejes masszával.

A tetejét szórjuk meg még zsemlemorzsával, hogy a kolbász zsiradékját felszívja.

Szerintem virslivel tanácsosabb elkészíteni, mert nekem elég zsíros lett, de kolbász volt itthon :) , így abból készítettem.

Kolbásszal rakott karfiol kalória táblázata:

Tápérték adatok 1 adaggal számolva:

Kalória297.4 kcal
Fehérje10.58 g
Szénhidrát23.92 g
Zsír18.49 g
Nátrium0.58 g
Élelmi rost2.75 g

Tápanyag a teljes mennyiségben:

Kalória1784.32 kcal
Fehérje63.56 g
Szénhidrát143.54 g
Zsír110.85 g
Nátrium3.44 g
Élelmi rost16.39 g
Köszönjük a receptet Betti felhasználónknak!
(INBÉ) Tápanyag igényemet ennyire elégíti ki:
Kalória:297.4kcal14.9%
Fehérje:10.58g21.2%
Szénhidrát:23.92g8.9%
Zsír:18.49g26.4%
Élelmi rost:2.75g11%
Nátrium:0.58g24.2%
Elkészítés ideje: ~1 óra
Ha hasznosnak találtad vagy tetszett, kérlek oszd meg!
Értékelés

További képek:

Kolbásszal rakott karfiol
Hozzászólások
Hozzászólni belépés után tudsz!