Töltött paprika recept
és a kalória tartalma
2012-01-27 19:13:09
Töltött paprika
Hozzávalók 10 személyre:
- 10 darab nagy Paprika
- 50 dkg Darált sertéshús
- 10 dkg Fényezetlen rizs
- 1 darab L-es méretû Tyúktojás
- 2 teáskanál Konyhasó
- 1 darab nagy Vöröshagyma
- 3 gerezd Fokhagyma
- 1 kávéskanál Õrölt pirospaprika
- 3 hosszú doboz Sûrített paradicsom
- 100 dkg Burgonya (krumpli)
Elkészítése:
A hagymát és a fokhagymát vágjuk nagyon apróra, tegyük egy tálba és adjunk hozzá 1 teáskanál sót, a tojást, pirospaprikát és a rizst. Alaposan dolgozzuk össze a hússal és 10 percre tegyük a hûtõbe.
Közben a paprikákat mossuk meg alaposan, és csumázzuk ki. A csumázásnál figyeljünk, hogy a paprika ne roppanjon össze. Ezt a legkönnyebb úgy kivitelezni, ha a csuma mellett, hegyes éles késsel a csuma szögleteivel párhuzamosan megdöfködjük, majd óvatosan kitörjük.
A magokat öblítsük ki, hogy ne legyen kellemetlen keserû ráharapni, de a vizet rázzuk ki belõle.
Töltsük meg a paprikákat 2/3-ad részig a hús töltelékkel. Ne tömjük sem tele sem feszesre, mert a rizs be fog dagadni és szétfeszíti a parikát.
Egy nagyobb lábasban tegyünk fel vizet forrni, keverjük bele a paradicsompürét és a sót, majd óvatosan csúsztassuk a töltött paprikákat a paradicsomos mártásba és fõzzük kb. 1 órát. (Azért a forró folyadékba szoktam a töltöttet tenni, mert így azonnal elkezd megkeményedni a tojás a töltelékben és nem veszti el a formáját.)
Ha a rizs nagyon felszívná a vizet, töltsünk mindig utána, nehogy leégjen. A fõzés közben nem szabad kevergetni, edényfogóval fogjuk meg a lábas fülét és rázogassuk meg. Nem kell sûríteni, be fog sûrûsödni a rizs keményítõ tartalmától.
Köretnek a krumplit fõzhetjük hajában vagy kockára vágva is.
A fõtt krumplival tálaljuk vagy fogyaszthatjuk magában is.
Közben a paprikákat mossuk meg alaposan, és csumázzuk ki. A csumázásnál figyeljünk, hogy a paprika ne roppanjon össze. Ezt a legkönnyebb úgy kivitelezni, ha a csuma mellett, hegyes éles késsel a csuma szögleteivel párhuzamosan megdöfködjük, majd óvatosan kitörjük.
A magokat öblítsük ki, hogy ne legyen kellemetlen keserû ráharapni, de a vizet rázzuk ki belõle.
Töltsük meg a paprikákat 2/3-ad részig a hús töltelékkel. Ne tömjük sem tele sem feszesre, mert a rizs be fog dagadni és szétfeszíti a parikát.
Egy nagyobb lábasban tegyünk fel vizet forrni, keverjük bele a paradicsompürét és a sót, majd óvatosan csúsztassuk a töltött paprikákat a paradicsomos mártásba és fõzzük kb. 1 órát. (Azért a forró folyadékba szoktam a töltöttet tenni, mert így azonnal elkezd megkeményedni a tojás a töltelékben és nem veszti el a formáját.)
Ha a rizs nagyon felszívná a vizet, töltsünk mindig utána, nehogy leégjen. A fõzés közben nem szabad kevergetni, edényfogóval fogjuk meg a lábas fülét és rázogassuk meg. Nem kell sûríteni, be fog sûrûsödni a rizs keményítõ tartalmától.
Köretnek a krumplit fõzhetjük hajában vagy kockára vágva is.
A fõtt krumplival tálaljuk vagy fogyaszthatjuk magában is.
Töltött paprika kalória táblázata:
Tápérték adatok 1 adaggal számolva:
Kalória | 447.97 kcal |
Fehérje | 11.76 g |
Szénhidrát | 38.86 g |
Nátrium | 1.44 g |
Élelmi rost | 7.31 g |
Zsír | 27.49 g |
Tápanyag a teljes mennyiségben:
Kalória | 4479.66 kcal |
Fehérje | 117.57 g |
Szénhidrát | 388.57 g |
Nátrium | 14.32 g |
Élelmi rost | 73.1 g |
Zsír | 274.83 g |
Köszönjük a receptet Betti felhasználónknak!
(INBÉ) Tápanyag igényemet ennyire elégíti ki:
Kalória:447.97kcal22.4%
Fehérje:11.76g23.5%
Szénhidrát:38.86g14.4%
Zsír:27.49g39.3%
Élelmi rost:7.31g29.2%
Nátrium:1.44g60%
Íz jellege:Sós
Címkék:Magyaros
Elkészítés ideje: ~1 óra
Értékelés
Hozzászólások
Hozzászólni belépés után tudsz!