Rebarbarás pite recept ( képpel )
és a kalória tartalma
2012-04-16 08:16:28
Rebarbarás pite
Hozzávalók 16 személyre:
- 60 dkg Rebarbara
- 20 dkg Kristály cukor
- 1.5 teáskanál Konyhasó
- 0.5 kávéskanál Õrölt fahéj
- 2 darab M-es méretû Tyúktojás
- 40 dkg Búza finom liszt
- 25 dkg Margarin 80% zsírtartalmú
- 1 zacskó Sütõpor
- 10 dkg Zsemlemorzsa, prézli
- 2 púpozott teáskanál Étkezési keményítõ
Elkészítése:
A liszet a sütõporral, egy teáskanál sóval, egy evõkanál cukorral keverjük össze, majd a margarinnal morzsoljuk el.
Egy tojást válasszunk ketté, és a fehérjét tegyük félre a sütemény tetejének megkenéséhez. A sárgáját és a második tojást dolgozzuk össze az elmorzsolt margarinos liszttel. Tegyük félre vagy a hûtõbe.
A rebarbara szárak felsõ vékony rétegét húzzuk le, kereszt irányban szeleteljük vékonyra. Tegyük egy edénybe és alaposan cukrozzuk meg. Adjunk hozzá kevéske fahéjat, fél teáskanál sót és hagyjuk állni amíg levet ereszt.
Amikor levet eresztett, keverjük bele a keményítõt, majd a zsemlemorzsát, hogy a levet felszívja.
Egy sütõformát kenjünk ki zsiradékkal, lisztezzük meg, majd a tészta ~2/3-ad részét egyengessük az aljára. Erre borítsuk a rebarbara tölteléket és oszlassuk el egyenletesen.
A tészta maradékából egy kis maréknyit tegyünk félre, a többit nyújtsuk vékonyra és borítsuk be vele a tölteléket. A maradék tésztát is nyújtsuk ki és vágjuk vékonyka csíkokra, amelyeket aztán hosszában és kereszbe is tegyünk díszítésként a süteményre.
Melegítsük elõ a sütõt 200 fokra.
A sütemény tetejét kenjük meg a megmaradt tojásfehérjével, és tegyük a forró sütõbe. 40-50 percig (vagy amikor már nem ragad) süssük, és kis hülés után szeleteljük fel.
A rebarbara évelõ növény, a levélnyelét fogyasztjuk. Most van szezonja, már jó nagy leveleket és szárakat növesztett, de még nem fás, ahnem jó leveses. El lehet kezdeni megszedni, és ki kell törni a virág bimbókat is, hogy ne arra fordítsa az energiáját. Én is a kertbõl szedtem a hozzávalót.
Egy tojást válasszunk ketté, és a fehérjét tegyük félre a sütemény tetejének megkenéséhez. A sárgáját és a második tojást dolgozzuk össze az elmorzsolt margarinos liszttel. Tegyük félre vagy a hûtõbe.
A rebarbara szárak felsõ vékony rétegét húzzuk le, kereszt irányban szeleteljük vékonyra. Tegyük egy edénybe és alaposan cukrozzuk meg. Adjunk hozzá kevéske fahéjat, fél teáskanál sót és hagyjuk állni amíg levet ereszt.
Amikor levet eresztett, keverjük bele a keményítõt, majd a zsemlemorzsát, hogy a levet felszívja.
Egy sütõformát kenjünk ki zsiradékkal, lisztezzük meg, majd a tészta ~2/3-ad részét egyengessük az aljára. Erre borítsuk a rebarbara tölteléket és oszlassuk el egyenletesen.
A tészta maradékából egy kis maréknyit tegyünk félre, a többit nyújtsuk vékonyra és borítsuk be vele a tölteléket. A maradék tésztát is nyújtsuk ki és vágjuk vékonyka csíkokra, amelyeket aztán hosszában és kereszbe is tegyünk díszítésként a süteményre.
Melegítsük elõ a sütõt 200 fokra.
A sütemény tetejét kenjük meg a megmaradt tojásfehérjével, és tegyük a forró sütõbe. 40-50 percig (vagy amikor már nem ragad) süssük, és kis hülés után szeleteljük fel.
A rebarbara évelõ növény, a levélnyelét fogyasztjuk. Most van szezonja, már jó nagy leveleket és szárakat növesztett, de még nem fás, ahnem jó leveses. El lehet kezdeni megszedni, és ki kell törni a virág bimbókat is, hogy ne arra fordítsa az energiáját. Én is a kertbõl szedtem a hozzávalót.
Rebarbarás pite kalória táblázata:
Tápérték adatok 1 adaggal számolva:
Kalória | 280.67 kcal |
Fehérje | 4.02 g |
Szénhidrát | 36.7 g |
Zsír | 13.62 g |
Nátrium | 0.47 g |
Élelmi rost | 1.96 g |
Tápanyag a teljes mennyiségben:
Kalória | 4490.44 kcal |
Fehérje | 64.27 g |
Szénhidrát | 587.3 g |
Zsír | 217.68 g |
Nátrium | 7.46 g |
Élelmi rost | 31.29 g |
Köszönjük a receptet Betti felhasználónknak!
(INBÉ) Tápanyag igényemet ennyire elégíti ki:
Kalória:280.67kcal14%
Fehérje:4.02g8%
Szénhidrát:36.7g13.6%
Zsír:13.62g19.5%
Élelmi rost:1.96g7.8%
Nátrium:0.47g19.6%
Íz jellege:Édes
Elkészítés ideje: ~2 óra
További képek: