Kalória Kalkulátor

-tól -ig
Címlap Receptek Rebarbarás csokis gyümölcs torta

Rebarbarás csokis gyümölcs torta recept ( képpel )

és a kalória tartalma

Rebarbarás torta

Rebarbarás csokis gyümölcs torta

Hozzávalók 16 személyre:

  • 25 dkg Búza finom liszt
  • 15 dkg Búza rétes liszt
  • 2 darab L-es méretû Tyúktojás
  • 2 dl Tehéntej 2,8%-os
  • 20 dkg Kristály cukor
  • 15 dkg Margarin 80% zsírtartalmú
  • 20 dkg Rebarbara
  • 20 dkg Étcsokoládé
  • 1 evõkanál Étkezési keményítõ
  • 1 zacskó Sütõpor
  • 10 dkg Ivóvíz
  • 1 kávéskanál Konyhasó
  • 1 kis zacskó Vaníliás Cukor
  • 2 evõkanál Finomított napraforgó étolaj
  • 1 kávéskanál Egész fahéj

Elkészítése:

A liszteket, a sütõport, 10dkg cukrot, a vaníliás cukrot és a sót elkeverjük. Megolvasztjuk a margarint, belekeverjük a tojásokkal és a tejjel a lisztkeverékbe. Addig kell kavarni, amíg csomómentes nem lesz és levegõsödni kezd.

Egy gyümölcstorta formát (aminek mélyedés van a közepén) alaposan megkenünk olajjal (nem kell sajnálni, maradhat a peremben nyugogtan, az a szélénél fel fog jönni és nem ragad a tészta a hullámokba).

Beletöltjük a tésztát és egyenletesen eloszlatjuk.
Elõmelegített sütõben 190 fokon ~40 percig sütjük.

Eközben a rebarbara szárakat megtisztítjuk (csak a külsõ hártyát kell vékonyan lehúzni a szárról, ezt egy vékony hajlékony késsel a legkönnyebb), majd robotgéppel felszeleteljük.
Egy kisebb lábasban feltesszük kis lángon a tûzhelyre a fahéj darabokkal(vagy õrölt fahéjjal), és amikor elkezd levet engedni (~2 perc), belekeverünk 10 dkg cukrot. Közben 1 dl vízel elkeverjük csomómentesen a keményítõt, megrottyantjuk, hogy besûrûsödjön.

Ha egész fahéjat használtunk, akkor kihalásszuk belõle a fahéj darabokat.

Amikor a tészta megsült, a sütõforma peremét minden oldalról kicsit megnyomkodva kiborítjuk valamire a torta alapot, és beletöltjük a közepébe a fõzött rebarbarát. Egyenletesen eloszlatjuk.

Amikor dermedni kezd, egy tábla bevonó csokoládét felmelegítünk forró víz fölött egy edényben. Nem közvetlenül a tûzön, mert a csoki megég! Egy nagyobb lábasba tegyünk vizet forrni, abba pedig egy kisebb nyeles edényt, ami majdnem a vízig leér és tegyük bele a feltördelt csokoládét.

A megolvadt csokoládét egyenletesen töltsük a sütemény tetejére, majd egy lapáttal egyengessük el.

Amikor kihûlt, porcukorral és sablonnal ki lehet díszíteni.

Akkor lehet felszelni, amikor a csoki megszilárdul a tetején.

Egészen különleges íze van, mint általában a rebarabarából készült süteményeknek, ami ugyebár nem is gyümölcs, de akként szokás felhasználni.

Rebarbarás csokis gyümölcs torta kalória táblázata:

Tápérték adatok 1 adaggal számolva:

Kalória 309.76 kcal
Fehérje 4.51 g
Szénhidrát 41.48 g
Zsír 14.16 g
Nátrium 0.66 g
Élelmi rost 2.11 g

Tápanyag a teljes mennyiségben:

Kalória 4955.81 kcal
Fehérje 72.31 g
Szénhidrát 663.76 g
Zsír 226.47 g
Nátrium 10.39 g
Élelmi rost 33.76 g
Köszönjük a receptet Betti felhasználónknak!
(INBÉ) Tápanyag igényemet ennyire elégíti ki:
Kalória:309.76kcal15.5%
Fehérje:4.51g9%
Szénhidrát:41.48g15.4%
Zsír:14.16g20.2%
Élelmi rost:2.11g8.4%
Nátrium:0.66g27.5%
Elkészítés ideje: ~1 óra
Ha hasznosnak találtad vagy tetszett, kérlek oszd meg!
Értékelés

További képek:

Rebarbarás torta
Rebarbara torta díszítése
Hozzászólások
Hozzászólni belépés után tudsz!
Csatlakozz facebook oldalunkhoz!