Kalória Kalkulátor

-tól -ig
Címlap Receptek Rebarbara leves

Rebarbara leves recept

és a kalória tartalma



Rebarbara leves

Hozzávalók 6 személyre:

  • 40 dkg Rebarbara
  • 1 kávéskanál Konyhasó
  • 3 evőkanál Kristály cukor
  • 4 dl Tehéntej 2,8%-os
  • 1 tasak Pudingpor
  • 1 kávéskanál Egész fahéj
  • 0.5 darab Citrom
  • 1 evőkanál aprított Citromfű

Elkészítése:

A rebarbara szárakat tisztítsuk meg (vékonyan húzzuk le a külső hártyát), majd ujjnyi darabokra aprítsuk fel. Annyi vízben ami ellepi (~3/4-1 liter), tegyük fel főni a fahéjjal, sóval, a karikára vágott fél citrommal és a felaprított citromfűvel.

Forrás után pár percen belül megpuhul, ezért közben a tejjel a pudingport és a cukrot keverjük el, majd amikor forr már a rebarbara és a színe megváltozott alaposan és csomómentesen keverjük bele a pudingot. Pár percig még rotyogtassuk.

Melegen úgy tálaljuk, hogy a tetejére teszünk egy-két citromfű levelet.
Azonban hidegen sokkal finomabb, kifejezetten üdítő ízű, kellemes.

Rebarbara leves kalória táblázata:

Tápérték adatok 1 adaggal számolva:

Kalória131.76 kcal
Fehérje2.91 g
Szénhidrát24.78 g
Zsír2.24 g
Nátrium0.25 g
Élelmi rost1.64 g

Tápanyag a teljes mennyiségben:

Kalória790.57 kcal
Fehérje17.46 g
Szénhidrát148.72 g
Zsír13.45 g
Nátrium1.48 g
Élelmi rost9.85 g
Köszönjük a receptet Betti felhasználónknak!
Szerző:
(INBÉ) Tápanyag igényemet ennyire elégíti ki:
Kalória:131.76kcal6.6%
Fehérje:2.91g5.8%
Szénhidrát:24.78g9.2%
Zsír:2.24g3.2%
Élelmi rost:1.64g6.6%
Nátrium:0.25g10.4%
Elkészítés ideje: ~0.5 óra
Ha hasznosnak találtad vagy tetszett, kérlek oszd meg!
Értékelés

Hozzászólások
Hozzászólni belépés után tudsz!
Csatlakozz facebook oldalunkhoz!