Rebarbara leves recept
és a kalória tartalma
2010-10-11 17:07:04
Rebarbara leves
Hozzávalók 6 személyre:
- 40 dkg Rebarbara
- 1 kávéskanál Konyhasó
- 3 evõkanál Kristály cukor
- 4 dl Tehéntej 2,8%-os
- 1 tasak Pudingpor
- 1 kávéskanál Egész fahéj
- 0.5 darab Citrom
- 1 evõkanál aprított Citromfû
Elkészítése:
A rebarbara szárakat tisztítsuk meg (vékonyan húzzuk le a külsõ hártyát), majd ujjnyi darabokra aprítsuk fel. Annyi vízben ami ellepi (~3/4-1 liter), tegyük fel fõni a fahéjjal, sóval, a karikára vágott fél citrommal és a felaprított citromfûvel.
Forrás után pár percen belül megpuhul, ezért közben a tejjel a pudingport és a cukrot keverjük el, majd amikor forr már a rebarbara és a színe megváltozott alaposan és csomómentesen keverjük bele a pudingot. Pár percig még rotyogtassuk.
Melegen úgy tálaljuk, hogy a tetejére teszünk egy-két citromfû levelet.
Azonban hidegen sokkal finomabb, kifejezetten üdítõ ízû, kellemes.
Forrás után pár percen belül megpuhul, ezért közben a tejjel a pudingport és a cukrot keverjük el, majd amikor forr már a rebarbara és a színe megváltozott alaposan és csomómentesen keverjük bele a pudingot. Pár percig még rotyogtassuk.
Melegen úgy tálaljuk, hogy a tetejére teszünk egy-két citromfû levelet.
Azonban hidegen sokkal finomabb, kifejezetten üdítõ ízû, kellemes.
Rebarbara leves kalória táblázata:
Tápérték adatok 1 adaggal számolva:
Kalória | 131.76 kcal |
Fehérje | 2.91 g |
Szénhidrát | 24.78 g |
Zsír | 2.24 g |
Nátrium | 0.25 g |
Élelmi rost | 1.64 g |
Tápanyag a teljes mennyiségben:
Kalória | 790.57 kcal |
Fehérje | 17.46 g |
Szénhidrát | 148.72 g |
Zsír | 13.45 g |
Nátrium | 1.48 g |
Élelmi rost | 9.85 g |
Köszönjük a receptet Betti felhasználónknak!
(INBÉ) Tápanyag igényemet ennyire elégíti ki:
Kalória:131.76kcal6.6%
Fehérje:2.91g5.8%
Szénhidrát:24.78g9.2%
Zsír:2.24g3.2%
Élelmi rost:1.64g6.6%
Nátrium:0.25g10.4%
Elkészítés ideje: ~0.5 óra
Értékelés
Hozzászólások
Hozzászólni belépés után tudsz!