Marhapörkölt tarhonyával recept ( képpel )
és a kalória tartalma
2012-08-02 08:08:32
Marhapörkölt tarhonyával
Hozzávalók 8 személyre:
- 100 dkg Marhahús
- 2 evõkanál Disznó zsír
- 1 darab nagy Vöröshagyma
- 2 kávéskanál Õrölt pirospaprika
- 2 teáskanál Konyhasó
- 50 dkg Tarhonya
Elkészítése:
A marhahúst lehetõség szerint kuktában fõzzük, hogy porhanyósabb legyen és hamarabb átpuhuljon. Kuktában 1-1,5 óra a fõzési ideje hústól függõen, lábasban 3 óra is lehet és idõnként vizet kell hozzá adni, nehogy leégjen. Én most a kuktás gyorsabb verziót írom le.
A marhahúst mossuk meg és kockázzuk fel. 1 evõkanál zsíron pirítsuk meg az apróra vágott hagymát, majd a tûzrõl levéve keverjük bele a pirospaprikát és egy teáskanál sót. Keverjük össze alaposan és zárjuk le a kuktát.
Amikor elkezd sziszegni, akkortól számítva egy óra múlva vegyük le a tûzrõl és tegyük hideg víz alá a kuktát, hogy lehûljön és ki lehessen nyitni. Nézzük meg a húst. Ha még nem puha, tegyük vissza fél órára fõni. Ennél több idõ biztosan nem kell neki, ha 1,5 óra alatt nem puhulna meg akkor biztosan nem lesz jobb. De ha 1 óra után már puha, ne fõzzük tovább, mert szétesik.
Közben a tarhonyát egy lapos lábasban egy evõkanál zsíron pirítsuk meg, adjunk hozzá egy teáskanál sót és öntsük fel kétszeres mennyiségû vízzel. Gyakran kevergetve legkisebb lángon és lapot alátéve fõzzük addig, amíg a vizet majdnem teljesen felszívta, majd tegyük félre lefedve, mint a rizst, hogy a maradék vizet is magába igya.
Fél óra pihentetés után tálalható.
A marhahúst mossuk meg és kockázzuk fel. 1 evõkanál zsíron pirítsuk meg az apróra vágott hagymát, majd a tûzrõl levéve keverjük bele a pirospaprikát és egy teáskanál sót. Keverjük össze alaposan és zárjuk le a kuktát.
Amikor elkezd sziszegni, akkortól számítva egy óra múlva vegyük le a tûzrõl és tegyük hideg víz alá a kuktát, hogy lehûljön és ki lehessen nyitni. Nézzük meg a húst. Ha még nem puha, tegyük vissza fél órára fõni. Ennél több idõ biztosan nem kell neki, ha 1,5 óra alatt nem puhulna meg akkor biztosan nem lesz jobb. De ha 1 óra után már puha, ne fõzzük tovább, mert szétesik.
Közben a tarhonyát egy lapos lábasban egy evõkanál zsíron pirítsuk meg, adjunk hozzá egy teáskanál sót és öntsük fel kétszeres mennyiségû vízzel. Gyakran kevergetve legkisebb lángon és lapot alátéve fõzzük addig, amíg a vizet majdnem teljesen felszívta, majd tegyük félre lefedve, mint a rizst, hogy a maradék vizet is magába igya.
Fél óra pihentetés után tálalható.
Marhapörkölt tarhonyával kalória táblázata:
Tápérték adatok 1 adaggal számolva:
Kalória | 705.58 kcal |
Fehérje | 30.87 g |
Zsír | 42.92 g |
Nátrium | 0.86 g |
Szénhidrát | 46.32 g |
Élelmi rost | 2.67 g |
Tápanyag a teljes mennyiségben:
Kalória | 5644.6 kcal |
Fehérje | 246.9 g |
Zsír | 343.26 g |
Nátrium | 6.91 g |
Szénhidrát | 370.58 g |
Élelmi rost | 21.34 g |
Köszönjük a receptet Betti felhasználónknak!
(INBÉ) Tápanyag igényemet ennyire elégíti ki:
Kalória:705.58kcal35.3%
Fehérje:30.87g61.7%
Szénhidrát:46.32g17.2%
Zsír:42.92g61.3%
Élelmi rost:2.67g10.7%
Nátrium:0.86g35.8%
Íz jellege:Sós
Címkék:Magyaros
Elkészítés ideje: ~2 óra
További képek: