Majonézes sütõtök saláta almával és gyömbérrel recept ( képpel )
és a kalória tartalma
2011-11-14 20:10:52
Majonézes sütõtök saláta almával és gyömbérrel
Hozzávalók 3 személyre:
- 30 dkg Sütõtök
- 1 darab Alma
- 1 dkg Gyömbér
- 2 darab L-es méretû Tyúktojás
- 5 dkg Mustár
- 1 evõkanál Kristály cukor
- 1 kávéskanál Konyhasó
- 2 evõkanál Finomított napraforgó étolaj
- 10 dkg Póréhagyma
- 2 dkg Tökmag
- 2 dkg Lenmag
- 20 dkg Tejföl 20%
Elkészítése:
Ez megint egy édeskés sütõtök saláta most majonézes, tartáros ízû változatban. Nem kifejezzetten diétás de nagyon ízletes.
Tegyük fel fõni a tojásokat és tí perc alatt fõzzük keményre.
Közben a sütõtököt és az almát hámozzuk meg és zöldség reszelõn és/vagy uborka szeletelõn át szeleteljük, reszeljük le. A póré hagymát is szeljük vékony karikákra. A gyöbért is nagyon apróra kell vágni, mert erõteljes éss csípõs az íze! Tegyük õket egy jénai tálba.
Amikor a tojások megfõttek, pucoljuk meg és szedjük ki a sárgákat egy tányérba. A fehérjét daraboljuk fel és dobjuk a zöldségekre, az is benne lesz a salátában. Szórjuk rá a magvakat is.
A sárgákat villával törjük szét és adjuk hozzá az olajat, mustárt, cukrot és a sót. Dolgozzuk simává és krémessé. Amikor az állaga egyenletes, keverjük bele a tejfölt. ( Én mindig megfõzöm a tojást a tartárhoz, mert így biztonságosabb és tovább eláll. Ráadásul a kislányomnak is nyugodt szívvel tudok belõle adni. Mindig azonnal be kell tenni a hûtõbe. )
Öntsük a krémes öntetet a salátára és keverjük el. Azonnal is fogyasztható, de ha hûtõben 1-2 órát áll még jobban összeérnek az ízek.
Tegyük fel fõni a tojásokat és tí perc alatt fõzzük keményre.
Közben a sütõtököt és az almát hámozzuk meg és zöldség reszelõn és/vagy uborka szeletelõn át szeleteljük, reszeljük le. A póré hagymát is szeljük vékony karikákra. A gyöbért is nagyon apróra kell vágni, mert erõteljes éss csípõs az íze! Tegyük õket egy jénai tálba.
Amikor a tojások megfõttek, pucoljuk meg és szedjük ki a sárgákat egy tányérba. A fehérjét daraboljuk fel és dobjuk a zöldségekre, az is benne lesz a salátában. Szórjuk rá a magvakat is.
A sárgákat villával törjük szét és adjuk hozzá az olajat, mustárt, cukrot és a sót. Dolgozzuk simává és krémessé. Amikor az állaga egyenletes, keverjük bele a tejfölt. ( Én mindig megfõzöm a tojást a tartárhoz, mert így biztonságosabb és tovább eláll. Ráadásul a kislányomnak is nyugodt szívvel tudok belõle adni. Mindig azonnal be kell tenni a hûtõbe. )
Öntsük a krémes öntetet a salátára és keverjük el. Azonnal is fogyasztható, de ha hûtõben 1-2 órát áll még jobban összeérnek az ízek.
Majonézes sütõtök saláta almával és gyömbérrel kalória táblázata:
Tápérték adatok 1 adaggal számolva:
Kalória | 468.99 kcal |
Fehérje | 13.85 g |
Szénhidrát | 37.05 g |
Zsír | 30.81 g |
Nátrium | 0.54 g |
Élelmi rost | 4.78 g |
Tápanyag a teljes mennyiségben:
Kalória | 1407 kcal |
Fehérje | 41.57 g |
Szénhidrát | 111.12 g |
Zsír | 92.45 g |
Nátrium | 1.62 g |
Élelmi rost | 14.33 g |
Köszönjük a receptet Betti felhasználónknak!
(INBÉ) Tápanyag igényemet ennyire elégíti ki:
Kalória:468.99kcal23.4%
Fehérje:13.85g27.7%
Szénhidrát:37.05g13.7%
Zsír:30.81g44%
Élelmi rost:4.78g19.1%
Nátrium:0.54g22.5%
Íz jellege:Édes
Elkészítés ideje: ~0.75 óra
További képek: